*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Kaneel: een zoet-pittige traktatie voor het bestrijden van Alzheimer

Kaneel: een zoet-pittige traktatie voor het bestrijden van Alzheimer

Kaneel is een veel gebruikt kruid dat wordt verkregen uit de schors van een kaneelboom. Deze schors wordt in de traditionele geneeskunde gebruikt om veel kwalen te behandelen. In een recent onderzoek onderzochten onderzoekers van de Universiteit van Dankook in Zuid-Korea de biologische activiteit van gedroogde kaneelschors (Cinnamomi Cortex Spissus) verkregen van Chinese kaneel (Cinnamomum cassia) op mogelijke toepassing bij de behandeling van de ziekte van Alzheimer (AD). Ze bestudeerden ook de componenten om hun werkzaamheid tegen AD te bepalen. De resultaten van hun studie, die het vermogen van kaneelschors aantoonde om de productie van beta-amyloïde eiwitten te verminderen, werden gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition Research.

Beta-amyloïde is een eiwitfragment geassocieerd met AD. De accumulatie van beta-amyloïde plaques tussen neuronen in de hersenen wordt beschouwd als een van de kenmerken van AD. Beta-amyloïde wordt gevormd door bèta-secretase en gamma-secretase, twee enzymen die het amyloïde precursor-eiwit (APP) afbreken en splitsen via de amyloïdogene route. In gezonde hersenen wordt beta-amyloïde afgebroken en geëlimineerd, maar in de hersenen van mensen met AD vormen deze eiwitfragmenten harde, onoplosbare plaques. Aangenomen wordt dat de vorming van bèta-amyloïde plaques en neurofibrillaire klitten bijdraagt ​​aan de cognitieve degeneratie geassocieerd met AD.

Kaneelschors wordt al tientallen jaren gebruikt als smaakmaker en als medicijn. Het kan maagklachten kalmeren, de eetlust stimuleren, menstruatiekrampen verlichten en verkoudheid en griep behandelen. Kaneelschors heeft ook antibacteriële en antioxiderende eigenschappen. Een studie gepubliceerd in het Journal of the American College of Nutrition meldde dat kaneel de schade door vrije radicalen verminderde bij mensen met overgewicht die kaneelsupplementen namen. Bij gebruik bij mensen met diabetes type 2 bleek kaneel ook in staat te zijn om niet alleen de bloedsuikerspiegel te verlagen, maar ook het totale cholesterol, lipoproteïne met lage dichtheid en triglyceriden. Met betrekking tot de voedingswaarde vermeldde de USDA National Nutrient Database kaneel als een goede bron van vitamine K, ijzer, calcium, mangaan en voedingsvezels.

Componenten van kaneelschors kunnen de productie van beta-amyloïden stoppen

De remming van de productie van beta-amyloïden is een mogelijke therapeutische benadering van AD. Vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen, de onderzoekers veronderstelden dat kaneelschors en de actieve stoffen erin effectief AD zou kunnen voorkomen of behandelen. Om hun hypothese te bevestigen, verkregen ze eerst extracten van kaneelschors met behulp van methanol als extractieoplosmiddel. Toen ze het methanolextract van kaneelschors testten op ovariumcellen van de Chinese hamster die APP stabiel tot expressie brachten, vonden ze dat het de productie van beta-amyloïden aanzienlijk verlaagde, wat een anti-amyloïdogene activiteit suggereert.

Vervolgens gebruikten de onderzoekers open kolomchromatografie en krachtige vloeistofchromatografie voor de bioassay-geleide isolatie van de kaneelschors-extracten. Ze verkregen met succes zes fenylpropanoïden van hen. Deze fenylpropanoïden waren syringaresinol, medioresinol, coumarine, 2-hydroxycinnamaldehyde, cryptamygin A en 3 ‘, 5,7-trimethoxy-epicatechine. Syringaresinol en medioresinol zijn beide lignanen of polyfenolen die vaak in planten voorkomen. Coumarine is een aromatische verbinding die wordt gebruikt als smaakstof, terwijl wordt gemeld dat 2-hydroxycinnamaldehyde antitumoractiviteit heeft. Er is echter niet veel bekend over de biologische activiteiten van cryptamygin A en 3?, 5,7-trimethoxy epicatechine.

Toen ze deze chemicaliën op anti-amyloïdogene activiteit testten, ontdekten de onderzoekers dat medioresinol en cryptamygin A de krachtigste van de zes fenylpropanoïden waren. Medioresinol met vier microgram per milliliter (mg / ml) en cryptamygin Een verminderde bèta-amyloïdproductie met respectievelijk 50 en 60 procent. Ze verminderden ook de hoeveelheden beta-secretase en het proteolytische fragment van APP gekatalyseerd door beta-secretase (sAPPbeta), wat suggereert dat de anti-amyloïdogene activiteit van kaneelschors van hen afkomstig is.

Op basis van deze resultaten concludeerden de onderzoekers dat extracten van kaneelschors potentieel waardevolle anti-amyloïdogene middelen bevatten voor de preventie en behandeling van AD.

Bronnen:

BrightFocus.org

RxList.com

Livestrong.com

ScienceDirect.com

Pubs.ACS.org

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Curcumine verbetert de symptomen van NAFLD en obesitas
Next Waarschuwing man sterft na een theelepel cafeïnepoeder in proteïne-shake

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

Moet je weten! DIT gebeurt er in je lijf als je elke dag ook maar een klein beetje gember eet.

Het is geen geheim dat fruit, groenten en andere natuurlijke voeding eten goed voor je gezondheid is. Maar hoe vaak beschouwen we het voedsel dat we eten als een medicijn?

Natuurlijk genezen

Wat gebeurt er met je lichaam als je Himalaya Zout gebruikt?

Zeker je hebt vele malen gehoord over hoe ongezond zout is. Echter, kan ons lichaam niet leven zonder zout. Wat moeten we nemen, en in welke hoeveelheid? Dus hoe dan

Natuurlijk genezen

Van een opgeblazen gevoel afkomen, supersnel afvallen en pH balanceren met één 2-minuten durend truukje ‘s ochtends

Deze geweldige post is geschreven door Alina Islam, een fantastische gediplomeerd voedingskundige uit Toronto, Canada. Ze is schrijver, spreekster en voedingsconsulent. Je kunt meer over haar werk vinden op AlinaIslam.com