*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Klaar om te stoppen met eten van toegevoegde suikers? Hier zijn 6 geweldige dingen die gebeuren als je dat doet
april 18, 2019 2895 Views

Klaar om te stoppen met eten van toegevoegde suikers? Hier zijn 6 geweldige dingen die gebeuren als je dat doet

Het kan moeilijk zijn om uw suikerinname te beperken, vooral als u een zoetekauw bent. Als u nog steeds bezig bent met het wijzigen van uw dieet, zijn hier zes voordelen die u kunt genieten als u nu stopt met het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan suiker.

Fruit is een goede bron van gezonde suiker
Onderzoekers hebben ontdekt dat suiker de hersenen voor de gek kan houden om er meer van te willen. Dr. Kimber Stanhope, een voedingsbioloog aan de Universiteit van Californië (UC), Davis, merkte echter op dat met mate de suiker die wordt gevonden in voedingsmiddelen zoals groenten en fruit goed voor je is. Natuurlijk voorkomende suikers komen ook met vezels, mineralen, vitaminen en andere voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om gezond te blijven.

Stanhope voegde eraan toe dat het consumeren van minder suikerhoudend voedsel ook gekoppeld is aan deze zes ongelooflijke gezondheidsvoordelen.

Je ziet er jonger uit.
De hoeveelheid suikerhoudend voedsel die je eet, is van invloed op de hoeveelheid suiker in je bloedbaan en uit onderzoeken is gebleken dat hoge bloedsuikerspiegels geassocieerd zijn met ‘een moleculair domino-effect genaamd glycatie’.
Glycatie verwijst naar een proces dat de reparatie van collageen kan belemmeren, waardoor uw huid er mollig uitziet. Dit vermindert de elasticiteit van de huid en kan voortijdige rimpels veroorzaken. Minder suiker consumeren kan helpen om verslapping en andere zichtbare tekenen van veroudering te verminderen.

Het verlaagt uw risico op diabetes type 2.
Minderen met zoete desserts maakt het gemakkelijker om je gewicht te beheren. Dit helpt ook om het risico op het ontwikkelen van type 2 diabetes te verlagen.

Een dieet met veel snel verteerbare koolhydraten zoals suiker zorgt ervoor dat je alvleesklier veel insuline vrijgeeft. Door deze constante vraag kunnen uw insuline producerende cellen defect raken en diabetes veroorzaken.

Het bevordert gewichtsverlies.
Dr. David Ludwig, hoogleraar voeding aan de Harvard T.H. Chan School of Public Health, merkte op dat verhoogde insulinespiegels buikvet veroorzaken, dat vervolgens vetcellen over het hele lichaam in “overdrive van calorieënopslag” plaatst. Hij voegde eraan toe dat het vervangen van geraffineerde koolhydraten en suikerhoudend voedsel door gezonde vetten helpt om je insuline stabiel te houden. Dit zorgt er ook voor dat minder calorieën als vet worden opgeslagen.

Het volgen van een gezonder dieet kan de honger verminderen en uw metabolisme versnellen, zodat u gemakkelijker gewicht kunt verliezen.

Je kunt buikvet verliezen.
Door dagelijks frisdrank te drinken, kunt u zwaarder worden, vooral rond uw buik. Maar buikvet is gevaarlijk, vooral omdat zoete snoepjes uw bloedsuikerspiegel doen stollen. Dit kan een grote hoeveelheid insuline in uw lichaam veroorzaken, wat geleidelijk de ophoping van buikvet bevordert.

Ook wel visceraal vet genoemd, deze vetcellen diep in uw buik zijn de gevaarlijkste soort omdat ze adipokines en adipose hormonen genereren. Deze twee ‘chemische herrieschoppers’ kunnen naar uw organen en bloedvaten reizen, waar ze ontstekingen veroorzaken die verband houden met aandoeningen zoals hartaandoeningen en kanker.

Beperk uw frisdrankopname om buikvet te verliezen en verlaag uw risico op hartproblemen.

Je zult je meer energiek voelen.
Toegevoegde suikers zijn eenvoudige koolhydraten, wat betekent dat ze snel worden verteerd en snel in je bloedbaan terechtkomen. Suiker kan je energie een boost geven, maar dit wordt onvermijdelijk opgevolgd door een suikercrash.

Als je voeding vol suikerhoudende voedingsmiddelen en drankjes zit, kun je de hele dag vastzitten in een “energy roller coaster”, vooral omdat veel voedingsmiddelen zoals saladedressing ook toegevoegde suiker bevatten, waarschuwde voedingsdeskundige Diane Sanfilippo.

Gebruik in plaats daarvan voedzame voedingsmiddelen vol proteïne en gezond vet om suikerrush te voorkomen. De volgende voedingsmiddelen zullen je een vastere stroom van energie geven die langer zal duren dan de gevreesde suikerboost.

Appels
bananen
Donkere chocolade
eieren
Vette vis (bijvoorbeeld zalm en tonijn)
hummus
linzen
Havermout
quinoa
Zoete aardappelen
Yoghurt

Het bevordert de gezondheid van het hart.
Een gezond hart zorgt ervoor dat je gemakkelijk een dag kunt doorkomen vol met verschillende activiteiten zoals school, de sportschool en een avondje uit met je vrienden. Maar als je constant ijs en koekjes eet, zal je hart waarschijnlijk niet zo sterk zijn.

Volgens een studie uit 2014 kan toegevoegde suiker uw cardiovasculaire systeem negatief beïnvloeden. De bevindingen onthulden dat personen die 17 tot 21 procent van hun dagelijkse calorieën uit suikerhoudende voedingsmiddelen en dranken gebruikten een 38 procent hoger risico hadden om te overlijden aan hartziekten, in tegenstelling tot degenen die hun toegevoegde suikerinname tot slechts acht procent van hun dagelijkse calorieën hielden.

Train regelmatig, verminder uw suikerinname en volg een voedzaam dieet als u een gezond gewicht wilt behouden en een stralende huid wilt hebben.
Bronnen:

Health.com

Healthline.com

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Het bewijs is onmiskenbaar: Groene bladgroenten winnen de prijs als het gaat om het beschermen van de gezondheid van het oog
Next Kan aloë vera worden gebruikt om sepsis te behandelen?

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

Met deze 8 natuurlijke producten kan je infecties voorkomen of bestrijden!

Misschien heb je wel is een infectie gehad. Dan kan je heel simpel naar de dokter voor een middeltje om het tegen te gaan. Medicijnen zijn er niet altijd geweest

Natuurlijk genezen

Wat de kleur van je nagel jou kan vertellen over je gezondheid ?

Je nagel kleur is een indicator van onderliggende gezondheidsproblemen. Het is een soort waarschuwingsbord om medische hulp te zoeken. Misschien dat veel mensen er niet eens op letten maar ik

Natuurlijk genezen

3 van de beste voordelen van appelciderazijn en honing

Appelazijn en honing is een eeuwenoude combinatie die door grootouders en alternatieve artsen als huismiddeltje wordt doorgegeven om verkoudheid, hoest en hooikoorts te verlichten. De klassiekers worden nieuw leven ingeblazen