*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Knoflook. Geneeskracht in een knolletje!
maart 18, 2016 7424 Views

Knoflook. Geneeskracht in een knolletje!

Knoflook. Geneeskracht in een knolletje!

Knoflook, knoestige knol, vele partjes en een doordringende geur! De smaak van knoflook is zeer overheersend je houd er van of juist niet. Maar hij is een goede vriend van je gezondheid, dus geef knoflook regelmatig een plaats op je bord, slaatjes, schotels en gerechten.

Geneeskracht van knoflook

Er werden door Green Med Info (GMI), de internationale online database van wetenschappelijk onderzoek naar de werking van natuurlijke medicijnen, 133 onderzoeken gedaan in verband met de geneeskracht van knoflook. Er werden maar liefst 150 gezondheidsvoordelen toegeschreven aan knoflook.

Hier krijg je de belangrijkste gezondheidsvoordelen op een rijtje.

knoflook-arts_14583317751. Knoflook verlaagt uw cholesterol!

Deze eigenschap kan tellen, het verlagen van uw cholesterol verlaagt uw risico op hartaanval, hersenbloedingen, en bloedvataandoeningen. De knoflook ontspant en vergroot de bloedvaten in het lichaam en verbeterd de bloedcirculatie, wat bloeddrukverlagend kan zijn.

2. Knoflook bestrijd infecties!

Knoflook bezit krachtige antibacteriële, antivirale en antischimmel eigenschappen en is het meest breed-spectrum van alle antimicrobiële stoffen die bekend zijn. Bovendien vernietigt knoflook de darmflora niet, zoals de meeste farmaceutische antibiotica bijna zonder uitzondering doen.

3. Knoflook verlaagt het risico op kanker!

Onderzoeken hebben aangetoont dat knoflook tegen minstens vijf vormen van kanker beschermt: borstkanker, darmkanker, eierstokkanker, prostaatkanker en slokdarmkanker. Uit een van de onderzoeken bleek dat hoe meer groenten van de lookfamilie deelnemers aten, en dan met name knoflook en uien, hoe lager het risico op bepaalde soorten kanker werd.

4. Knoflook versterkt het immuunsysteem!

Look bevat allicine, een stof die de activiteit van witte bloedcellen bevordert. Witte bloedcellen staan in voor de vernietiging van verkoudheids- of griepbacteriën. Look stimuleert ook andere cellen van het immuunsysteem die strijden tegen bacteriële of virale ontstekingen. Allicine doodt bijna volledig rhinovirussen die verkoudheden, griepen en andere virussen van de luchtwegen veroorzaken. Aarzel dus niet wat look aan uw bereidingen toe te voegen of zelfs stukjes rauwe look te eten.

5. Knoflook kan je sportprestaties verhogen.

Knoflook was één van de vroegste ‘prestatieverhogende’ stoffen. Het werd vroeger gebruikt in oude culturen om vermoeidheid te verminderen en het werkvermogen van arbeiders te vergroten. Vooral opvallend is dat het werd toegediend aan Olympische atleten in het oude Griekenland. Studies op knaagdieren hebben aangetoond dat knoflook helpt bij het inspanningsvermogen, maar er is maar zeer weinig onderzoek op mensen gedaan.

6. Knoflook kan je leven verlengen

Het is bijna onmogelijk om effecten op de levensduur aan te tonen bij mensen. Maar gezien de gunstige effecten op belangrijke risicofactoren zoals bloeddruk, is het logisch dat knoflook zou kunnen helpen om je leven te verlengen. Het feit dat het ontstekingsziektes kan bestrijden is ook een belangrijke factor, omdat dit veel voorkomende doodsoorzaken zijn, vooral bij ouderen of mensen met een slecht functionerend immuunsysteem. Kortom: Knoflook heeft gunstige effecten op veel voorkomende oorzaken van chronische ziekten, dus het is logisch dat het zou kunnen bijdragen aan een langer leven.

Het geheim van knoflook

Knoflook heeft haar krachtige geneeskundige werking te danken aan de zwavelbevattende stof allicine die in dit plantje zit. Allicine zorgt ook voor de specifieke geur en smaak van knoflook. Onderzoekers hebben aangetoond dat wanneer allicine in je lichaam verteert sulfienzuur wordt geproduceerd, een stof die sneller reageert op gevaarlijke vrije radicalen dan enige andere bekende stof.

Hoe kun je voldoende knoflook aan je voeding toevoegen?

Het beste is de knoflook in rauwe vorm aan slaatjes toe te voegen. Je kunt de knoflook ook persen en ook aan warme bereidingen en soepen toevoegen, maar bij het koken gaan een deel van de vitamines en voordelen verloren. Om de geur van je adem achteraf terug fris te krijgen volstaat het om wat op peterselie te knabbelen of een koffieboon. En zo is dus het enige nadeel verholpen.

Vind je het nuttig? Deel het met je vrienden. Sharing is caring

Bron

Previous Gezond en gelukkig via eetbare wilde planten uit de natuur!
Next 7 tips om je kind zelfvertrouwen te geven

You might also like

Natuurlijk genezen

Zwart komijnzaad, een traditionele folkremedie, wordt populair vanwege de gezondheidsvoordelen en synergetische effecten

Zwart komijnzaad is afgeleid van de Nigella sativa plant, een kleine bloeiende struik afkomstig uit Oost-Europa, West-Azië en het Midden-Oosten. Hoewel ze er misschien niet als veel uitzien, zijn deze

Natuurlijk genezen

Zwitserse overheid erkent in een baanbrekend rapport de werking van homeopathie

De Zwitserse overheid heeft een lange en erkende traditie van neutraliteit, en om die reden mogen de verslagen van deze overheid over omstreden onderwerpen wellicht serieuzer bekeken worden dan die van de overheden

Natuurlijk genezen

Vijf toptoepassingen voor appelciderazijn

Leer vijf gezondheidsvoordelen die je kunt krijgen van appelciderazijn, dat sinds onheuglijke tijden wordt gebruikt voor een reeks therapieën, van wondgenezing tot het kwijtraken van overtollige kilo’s. Er is geen