Knoflook. Geneeskracht in een knolletje!
maart 18, 2016 7897 Views

Knoflook. Geneeskracht in een knolletje!

Knoflook. Geneeskracht in een knolletje!

Luister naar dit artikel

Knoflook, knoestige knol, vele partjes en een doordringende geur! De smaak van knoflook is zeer overheersend je houd er van of juist niet. Maar hij is een goede vriend van je gezondheid, dus geef knoflook regelmatig een plaats op je bord, slaatjes, schotels en gerechten.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Geneeskracht van knoflook

Er werden door Green Med Info (GMI), de internationale online database van wetenschappelijk onderzoek naar de werking van natuurlijke medicijnen, 133 onderzoeken gedaan in verband met de geneeskracht van knoflook. Er werden maar liefst 150 gezondheidsvoordelen toegeschreven aan knoflook.

Hier krijg je de belangrijkste gezondheidsvoordelen op een rijtje.

knoflook-arts_14583317751. Knoflook verlaagt uw cholesterol!

Deze eigenschap kan tellen, het verlagen van uw cholesterol verlaagt uw risico op hartaanval, hersenbloedingen, en bloedvataandoeningen. De knoflook ontspant en vergroot de bloedvaten in het lichaam en verbeterd de bloedcirculatie, wat bloeddrukverlagend kan zijn.

2. Knoflook bestrijd infecties!

Knoflook bezit krachtige antibacteriële, antivirale en antischimmel eigenschappen en is het meest breed-spectrum van alle antimicrobiële stoffen die bekend zijn. Bovendien vernietigt knoflook de darmflora niet, zoals de meeste farmaceutische antibiotica bijna zonder uitzondering doen.

3. Knoflook verlaagt het risico op kanker!

Onderzoeken hebben aangetoont dat knoflook tegen minstens vijf vormen van kanker beschermt: borstkanker, darmkanker, eierstokkanker, prostaatkanker en slokdarmkanker. Uit een van de onderzoeken bleek dat hoe meer groenten van de lookfamilie deelnemers aten, en dan met name knoflook en uien, hoe lager het risico op bepaalde soorten kanker werd.

4. Knoflook versterkt het immuunsysteem!

Look bevat allicine, een stof die de activiteit van witte bloedcellen bevordert. Witte bloedcellen staan in voor de vernietiging van verkoudheids- of griepbacteriën. Look stimuleert ook andere cellen van het immuunsysteem die strijden tegen bacteriële of virale ontstekingen. Allicine doodt bijna volledig rhinovirussen die verkoudheden, griepen en andere virussen van de luchtwegen veroorzaken. Aarzel dus niet wat look aan uw bereidingen toe te voegen of zelfs stukjes rauwe look te eten.

5. Knoflook kan je sportprestaties verhogen.

Knoflook was één van de vroegste ‘prestatieverhogende’ stoffen. Het werd vroeger gebruikt in oude culturen om vermoeidheid te verminderen en het werkvermogen van arbeiders te vergroten. Vooral opvallend is dat het werd toegediend aan Olympische atleten in het oude Griekenland. Studies op knaagdieren hebben aangetoond dat knoflook helpt bij het inspanningsvermogen, maar er is maar zeer weinig onderzoek op mensen gedaan.

6. Knoflook kan je leven verlengen

Het is bijna onmogelijk om effecten op de levensduur aan te tonen bij mensen. Maar gezien de gunstige effecten op belangrijke risicofactoren zoals bloeddruk, is het logisch dat knoflook zou kunnen helpen om je leven te verlengen. Het feit dat het ontstekingsziektes kan bestrijden is ook een belangrijke factor, omdat dit veel voorkomende doodsoorzaken zijn, vooral bij ouderen of mensen met een slecht functionerend immuunsysteem. Kortom: Knoflook heeft gunstige effecten op veel voorkomende oorzaken van chronische ziekten, dus het is logisch dat het zou kunnen bijdragen aan een langer leven.

Het geheim van knoflook

Knoflook heeft haar krachtige geneeskundige werking te danken aan de zwavelbevattende stof allicine die in dit plantje zit. Allicine zorgt ook voor de specifieke geur en smaak van knoflook. Onderzoekers hebben aangetoond dat wanneer allicine in je lichaam verteert sulfienzuur wordt geproduceerd, een stof die sneller reageert op gevaarlijke vrije radicalen dan enige andere bekende stof.

Hoe kun je voldoende knoflook aan je voeding toevoegen?

Het beste is de knoflook in rauwe vorm aan slaatjes toe te voegen. Je kunt de knoflook ook persen en ook aan warme bereidingen en soepen toevoegen, maar bij het koken gaan een deel van de vitamines en voordelen verloren. Om de geur van je adem achteraf terug fris te krijgen volstaat het om wat op peterselie te knabbelen of een koffieboon. En zo is dus het enige nadeel verholpen.

Vind je het nuttig? Deel het met je vrienden. Sharing is caring

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Gezond en gelukkig via eetbare wilde planten uit de natuur!
Next 7 tips om je kind zelfvertrouwen te geven

You might also like

Natuurlijk genezen

Je immuunsysteem woont in je darmen!

Luister naar dit artikel Ziektes, aandoeningen, de voorkoming en behandeling ervan staat of valt met een optimaal werkend immuunsysteem, en er wordt niet voor niets gezegd; je immuunsysteem woont in

Natuurlijk genezen

Als je de hele nacht lang een watje met VapoRub in je oor legt, volgt er een VERRASSEND effect!

Luister naar dit artikel Vicks VapoRub is zowat een gevestigde waarde als het aankomt op medicijnen die vrij verkrijgbaar zijn. Dat VapoRub helpt in de strijd tegen verkoudheden en griep

Natuurlijk genezen

Neem citroensap in plaats van pillen als je één van deze 8 problemen hebt!

Luister naar dit artikel Citroensap is rijk aan flavonoïden die anti-oxidanten bevatten, die je kan helpen bij de bestrijding van kanker. Ze helpen om een hoge bloeddruk, diabetes, indigestie, koorts