*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Koffie kan je lever een boost geven
juni 23, 2021 664 Views

Koffie kan je lever een boost geven

Wil je goed zijn voor je lever? Schenk jezelf nog een kopje Leut in.

Britse onderzoekers melden dat alle soorten koffie uw risico op chronische leverziekte kunnen verminderen.

Of je koffie nou cafeïnevrij of cafeïne houdend is, gemalen of instant, het maakt geen verschil in zijn schijnbare kracht om allerlei soorten leverziekte af te weren – zolang je drie tot vier kopjes per dag neemt, zeggen onderzoekers.

“Alle soorten koffie lijken beschermend te zijn tegen ernstige leveraandoeningen”, zegt senior onderzoeker Dr. Paul Roderick, hoogleraar volksgezondheid aan de Universiteit van Southampton. “Maar er is verder onderzoek nodig voordat we het publiek kunnen aanbevelen om koffie te gaan drinken of de hoeveelheid te verhogen om gezondheidsredenen van de lever.”

Hij benadrukte dat deze studie niet aantoont dat koffie leverziekte voorkomt, alleen dat er een verband lijkt te zijn.

“Men moet voorzichtig zijn bij het extrapoleren van observationele studies om te zeggen dat er een causaal verband is tussen koffie en leverziekte,” zei Roderick. “Andere kenmerken van koffiedrinkers kunnen in verband worden gebracht met het risico op leverziekte, en daar hebben we misschien geen rekening mee gehouden.”

Maar de studie voegt wel toe aan het bewijs dat koffie beschermend is, ondanks de verschillende chemische samenstelling van verschillende soorten, zei hij.

Wat niet bekend is, is welke ingrediënten in koffie de lever kunnen beschermen, zei hij.

“Koffie is een complexe stof en we willen niet te veel speculeren over de verschillende mechanismen,” zei Roderick.

Hij zei dat het niet duidelijk is of koffie in de eerste plaats leverschade kan voorkomen of in plaats daarvan de progressie naar meer ernstige vormen.

“Gezien de wereldwijde schaal van leverziekte, is dit een belangrijk onderzoeksgebied”, voegde Roderick eraan toe.

Het aantal leveraandoeningen neemt gestaag toe en is verantwoordelijk voor naar schatting 2 miljoen sterfgevallen per jaar wereldwijd, volgens de Journal of Hepatology.

Voor de studie – die geen financiering ontving van de koffie-industrie – gebruikte het team van Roderick UK Biobank-gegevens van bijna 500.000 mensen met “bekende koffieconsumptie” die gedurende een mediaan van ongeveer 11 jaar werden gevolgd. Mediaan betekent dat de helft langer werd gevolgd, de andere helft korter.

Achtenzeventig procent dronk gemalen of oploskoffie of cafeïnevrije koffie en 22% dronk geen koffie.

Tijdens de onderzoeksperiode ontwikkelden 3.600 mensen een chronische leverziekte en stierven er 301.

Meer dan 5.400 deelnemers ontwikkelden een chronische leverziekte of een ophoping van vet in de lever, bekend als leververvetting, en meer dan 180 ontwikkelden leverkanker.

Vergeleken met niet-koffiedrinkers hadden degenen die koffie dronken een 21% lager risico op chronische leverziekte en 20% lager risico op chronische of vette leverziekte. Hun risico om te overlijden aan chronische leverziekte daalde met 49%, vonden onderzoekers.

Het grootste voordeel werd gezien bij liefhebbers van gemalen koffie, die een hoog gehalte aan kahweol en cafestol bevat, natuurlijke chemische verbindingen uit koffiebonen. Van beide is aangetoond dat ze beschermen tegen chronische leverziekte bij dieren. Oploskoffie, die lage niveaus van kahweol en cafestol bevat, verminderde echter ook het risico op chronische leverziekte, aldus onderzoekers, wat impliceert dat er mogelijk een complexe relatie is tussen verschillende ingrediënten in koffie.

Dr. David Bernstein, directeur van het Sandra Atlas Bass Center for Liver Diseases bij Northwell Health in Manhasset, NY, zei dat verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat koffie goed is voor de lever.

“Maar dit is de eerste studie die aantoont dat het effect werd waargenomen bij zowel cafeïnehoudende als cafeïnevrije koffiedrinkers en dat gemalen koffie een groter voordeel bood dan oploskoffie,” zei hij.

De Britse auteurs merkten op dat koffie gemakkelijk verkrijgbaar is en dat deze bevindingen suggereren dat het een potentiële preventieve behandeling voor chronische leverziekte kan zijn.

“Ik ben het ermee eens,” zei Bernstein. “Hoewel deze studie enkele beperkingen heeft, zijn de bevindingen belangrijk, en hoewel verdere studie van koffie als hepatoprotectief middel nodig is, is het misschien tijd voor artsen om te overwegen het gebruik ervan aan te bevelen aan patiënten met een risico op chronische leverziekten.”

De bevindingen werden op 21 juni online gepubliceerd in het tijdschrift BMC Public Health.

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Bronnen: Paul Roderick, MBBS, MD, professor, public health, University of Southampton, U.K.; David Bernstein, MD, chief, hepatology, and director, Sandra Atlas Bass Center for Liver Diseases, Northwell Health, Manhasset, N.Y.; BMC Public Health, June 21, 2021, online

Previous Boswellia: verbazingwekkende 7 gezondheidsvoordelen
Next Artrose patiënten kunnen "verliefd worden" op deze oude therapie

You might also like

Natuurlijk genezen

Natuurlijke remedies: een veiliger alternatief voor pijnstillers

Wist u dat de niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s) nadelige bijwerkingen kunnen veroorzaken, zoals maagzweren, hartproblemen en hoge bloeddruk, vooral als ze langdurig worden gebruikt? Dat klopt, ondanks dat het de

Natuurlijk genezen

“De plant van de eeuwige jeugd” Deze plant voedt, geneest en regenereert je cellen; bestrijding van bloedarmoede, diabetes, jicht, artritis, artrose, reuma, bescherm uw lever en meer

Naast nuttig te zijn voor bloedarmoede, om de effecten van stress in ons lichaam te verminderen, en voor ziekten gerelateerd aan overtollig urinezuur zoals jicht. Voordelen van de groene brandnetel.

Natuurlijk genezen

Wow wist jij dat een watermeloen zoveel gezondheidsvoordelen heeft?

Vooral in de zomer wordt de watermeloen heel veel gegeten. Het is lekker verfrissend en er zijn tal van combinaties mogelijk zoals in een smoothie of in een salade. Wist