Koper let op: het eten van Chinese knoflook is een risicovolle gezondheidsbeslissing

Koper let op: het eten van Chinese knoflook is een risicovolle gezondheidsbeslissing

Luister naar dit artikel

Het is moeilijk om een ​​reden te vinden om geen knoflook te eten. Afgezien van de geweldige diepte van smaak, biedt de lange lijst met voordelen voor de gezondheid van knoflook veel stimulans om het toe te voegen aan alle soorten gerechten. Geen wonder dat het een van de populairste kruiden ter wereld is! Maar zoals veel consumenten leren, is Chinese knoflook zeker iets om te vermijden – zoals je snel zult zien.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De reden? Knoflook dat uit dit land wordt geïmporteerd, is besmet met potentieel giftige chemicaliën – en de industriële normen van de natie voor het cultiveren van knoflook laten een echt slechte smaak achter in de mond van mensen.

Waarschuwing: Chinese knoflook is besmet met chemicaliën

Knoflook komt oorspronkelijk uit Azië en het Midden-Oosten en is nauw verwant aan andere groenten uit de uienfamilie, waaronder uien, prei, bieslook en sjalotten. En hoewel Gilroy, Californië in de VS de bijnaam ‘Knoflookhoofdstad van de wereld’ heeft gekregen, zijn de wereldhandelspraktijken in de loop der jaren behoorlijk veranderd.

Botanisch gezien is knoflook een vegetariër omdat het afkomstig is van een eetbare plant met bladeren en een bol, hoewel de meeste mensen knoflook als een van de populairste kruiden ter wereld beschouwen.

Bewezen gezondheidsvoordelen van knoflook zijn onder meer verbeterde bloeddruk, verlaagd cholesterol, versterkt immuunsysteem en een verminderd risico op bloedstolsels. Van knoflook is ook aangetoond dat het een effectieve antimicrobiële stof is en kan helpen bij het natuurlijk behandelen van aandoeningen zoals astma, bronchitis en infecties van de bovenste luchtwegen.

Maar hier is het probleem waarmee wij als consumenten worden geconfronteerd:

Volgens veel gezondheidsgerelateerde bronnen wordt ongeveer 80% van de wereldvoorraad biologische knoflook – ja, biologische knoflook – vanuit China verzonden. En natuurlijke gezondheidswaakhonden ontdekken dat de normen en methoden van “biologische certificering” in China op zijn best dubieus zijn.

In de eerste plaats is China in staat om zulke goedkope knoflook te produceren vanwege de manier waarop het wordt verbouwd. Veel Chinese boeren gebruiken bleekmiddel (ja, bleekmiddel!) Om hun “organische” knoflook wit te maken en insecten te doden tijdens de oogst.

Chinese knoflook wordt ook vaak blootgesteld aan koude temperaturen, behandeld met verbindingen die de groei na de oogst regelen of remmen, en over-opgeslagen – dit alles zal de hoeveelheid allicine verminderen die in knoflook wordt gevonden, een natuurlijke verbinding die een belangrijke is factor in voordelen voor de gezondheid van knoflook.

Overweeg ook het ernstige vervuilingsprobleem waarmee China momenteel wordt geconfronteerd. Hoge niveaus van luchtvervuiling in het hele land zijn direct gekoppeld aan honderdduizenden doden per jaar, en onderzoeken tonen aan dat Chinese bodem en water beide vol zitten met zware metalen zoals cadmium en arseen, evenals hoge concentraties van meststoffen en pesticiden.

Sommige Chinese knoflookboeren zouden zelfs pesticiden en herbiciden gebruiken die illegale en krachtige neurochemicaliën zoals parathion en phorate bevatten. Er is gewoon geen enkele manier dat deze schadelijke stoffen niet in het voedsel terechtkomen dat de Chinese industrie naar de rest van de wereld verscheept.

Je vraagt ​​je echt af wat er op je bord ligt, toch?

Regelmatig knoflook consumeren zal je gezondheid verbeteren – hier is hoe je Chinese knoflook van lage kwaliteit kunt voorkomen
Voor wat het waard is, gebruikt ons team hier biologische knoflook – lokaal geteeld. Maar als dat niet mogelijk is, wilt u misschien uw knoflook afkomstig van Christopher Ranch of McFadden Farms. En nee, we worden niet betaald om deze bedrijven voor te stellen!

Kortom: het maakt niet uit met welke knoflook u gaat, het is duidelijk dat u knoflook dat uit China wordt geïmporteerd, moet vermijden.

Om je te helpen de lastige kruiden te vermijden, zijn hier een paar tips:

Chinese knoflook is meestal lichter en minder bolvormig (een ingenieuze, zo niet oneerlijke hack gebruikt om verzendkosten te besparen)
Chinese knoflook smaakt niet zo rijk of vet als andere biologische knoflook
Chinese knoflook heeft meestal zijn wortels verwijderd, terwijl andere knoflook dat niet heeft
Doe je onderzoek bij bedrijven die biologisch knoflookpoeder verkopen – het is mogelijk dat ze geïmporteerde knoflook uit China gebruiken!
Ten slotte, voor de ultieme gemoedsrust, koop je knoflook van de markt van je lokale boer of overweeg het zelf te kweken.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Kokosolie verbetert de hersenfunctie bij patiënten met Alzheimer
Next Oudere mensen kunnen evenveel nieuwe hersencellen produceren als tieners, zegt onderzoek

You might also like

Algemeen

DE BESTE TIPS OM JE HUISDIEREN WEG TE HOUDEN VAN PLANTEN

Luister naar dit artikel Katten en honden zijn nieuwsgierige beestjes, met name als het aankomt op planten in het huis. Om een ravage te voorkomen, de plant heel te houden

Algemeen

11 “Gedemoniseerde” voedingsmiddelen die eigenlijk goed voor je zijn

Luister naar dit artikel Misschien heb je te horen gekregen dat je bepaalde voedingsmiddelen moet vermijden als de pest. Dit soort advies is echter vaak op oude of gewoonweg foute informatie

Algemeen

Palmolie kan leiden tot te hoge inname schadelijke stof bij kinderen

Luister naar dit artikel Tijdens de productie van plantaardige oliën en vetten, en dan vooral van palmolie, wordt 3-MCPD gevormd. Deze stof kan schadelijk zijn voor de nieren. Het Nederlandse