Kurkuma Gember thee om gewrichtspijn te verlichten en de bloeddruk te verlagen (Makkelijk te maken)

Kurkuma Gember thee om gewrichtspijn te verlichten en de bloeddruk te verlagen (Makkelijk te maken)

Luister naar dit artikel

Kurkuma en gember worden al sinds mensenheugenis gebruikt. Beide kruiden hebben een sterk ontstekingsremmend vermogen en u kunt ze gebruiken om uw pijn en veel gezondheidsproblemen te verlichten. In combinatie doen kurkuma en gember wonderen voor je lichaam.

Ontsteking als onderliggende oorzaak van veel ziekten

Ontsteking helpt het lichaam een gezonde balans op te bouwen. Chronische ontstekingen kunnen echter leiden tot ernstige ziekten, zoals kanker, hartaandoeningen, diabetes, artritis en depressie. Kurkuma heeft een ongelooflijk ontstekingsremmend effect en u kunt het gebruiken om uw gezondheid op een optimaal niveau te houden.

Gezondheidsvoordelen van kurkuma thee

Curcumine geeft kurkuma zijn kleur en genezende kracht. Volgens Herbal Medicine verlicht kurkuma gas en optimaliseert het de leverfunctie. Je kunt het gebruiken om gewrichtsontsteking, reumatoïde artritis, chronische spijsverteringsproblemen en buikpijn te verminderen.

Helaas kan het lichaam curcumine niet goed opnemen. Combineer het daarom met zwarte peper om de biologische beschikbaarheid te vergroten. Piperine in zwarte peper verhoogt de absorptiesnelheid van curcumine met 2000 procent.

Gezondheidsvoordelen van gemberthee

Gember verlicht pijn en vermindert ontstekingen, zoals bevestigd in het boek Herbal Medicine. Geloof het of niet, het is net zo effectief als ibuprofen. U kunt het gebruiken om artritis-gerelateerde pijn, reuma, artrose, misselijkheid, maagkrampen en cardiovasculaire problemen te behandelen.

Gezondheidsvoordelen van kurkuma en gemberthee

Ontstekingsremmende werking
Volgens het tijdschrift Advances in Pharmacological Studies is kurkuma-extract gebruikt bij de behandeling van gezwollen gewrichten, indigestie, prikkelbare darmsyndroom en reumatoïde artritis.

Gember heeft een soortgelijk effect als niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen als het gaat om het verlichten van pijn en het verminderen van ontstekingen. Het goede deel komt als je je realiseert dat gember bijna geen bijwerkingen heeft.

Hersenen gezondheid
Dankzij hun antioxiderende werking verbeteren kurkuma en gember de cognitieve kracht en voorkomen/behandelen ze neurologische aandoeningen.

Gember bevat 6-shogaol, een stof die deze specerij zijn ontstekingsremmende kracht geeft. Gebruik het om geheugenstoornissen te verminderen en de symptomen van de ziekte van Alzheimer en dementie te verlichten.

Kurkuma heeft een positief neuro-effect op patiënten met dementie.

Spijsvertering
Een studie uit 2008 bevestigde dat gember een uitstekend effect heeft op het maagdarmkanaal. Het verbetert de spijsvertering en vermindert ontstekingen. Gember wordt ook gebruikt bij de behandeling van misselijkheid en darmen.

Kurkuma kan worden gebruikt als een effectief middel tegen prikkelbare darmaandoeningen, indigestie, maagzweren, gastro-oesofageale refluxziekte en de ziekte van Crohn.

Hartgezondheid en bloeddruk
Volgens het International Journal of Cardiology verlaagt curcumine-extract het risico op bloedstolsels en voorkomt het een onregelmatige hartslag.

Gember verlaagt de bloeddruk en voorkomt hartkloppingen.

Bloedcirculatie
Het tijdschrift Current Cardiology Reviews meldde dat gember de doorbloeding en andere cardiovasculaire problemen stimuleert. Curcumine voorkomt ook oxidatieve stress.

Cholesterolproblemen
Combineer gember en kurkuma om je cholesterolgehalte te verlagen en hartaandoeningen en hartaanvallen te voorkomen.

Dit krachtige duo kan ook uw immuniteit versterken en u helpen kanker te voorkomen en te behandelen. Volgens het tijdschrift Molecules kan curcumine de initiatie, progressie en metastase onderdrukken.

U kunt deze combinatie gebruiken om diabetessymptomen onder controle te houden, een gezond gewichtsverliesproces te bevorderen en depressies te behandelen.

Recept voor kurkuma en gemberthee

Ingrediënten:

1 theelepel. verse gember of 1/3 theel. gedroogde gember
1 theelepel. verse kurkumawortel of 1/3 theel. gedroogde kurkuma
¼ theelepel. zwarte peper
Rauwe honing en een schijfje citroen

Bereiding:

Breng eerst een kopje water aan de kook. Zet het vuur uit en voeg je kruiden toe. Laat 5 minuten trekken en vergeet niet de deksel erop te doen. Zeef en zoet met honing. Voeg je zwarte peper en citroen toe.

Vermijd gember en kurkuma in een van de volgende gevallen:

U neemt bloedverdunners (geneesmiddelen die bloedstolsels voorkomen)
U gebruikt diabetesmedicatie
U gebruikt medicijnen tegen hypertensie
Je hebt te maken met galstenen en nierstenen
Het gebruik van grote hoeveelheden kurkuma en gember is niet veilig voor zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Off-the-grid huis gebouwd met behulp van 20-voet zeecontainers
Next Hoe groene investeerders de media betalen om 'klimaatverandering' te promoten

You might also like

Natuurlijk genezen

9 Planten die pijn en pijn verminderen om thuis te groeien

Luister naar dit artikel Verminder uw afhankelijkheid van pillen en medicijnen door bekrachtigd te worden met kennis van natuurlijke plantenremedies die dezelfde taak kunnen uitvoeren zonder ernstige bijwerkingen of de

Natuurlijk genezen

Deze fatale voedingsfouten kunnen ervoor zorgen dat je meer dan 9 kg troep in je lichaam opstapelt. Zo kun je je dikke darm redden!

Luister naar dit artikel Veel mensen hebben last van darmklachten, het is immers ook zeer vervelend als je hier last van hebt. In sommige gevallen heb je zo’n erge buikkrampen

Natuurlijk genezen

Om DEZE reden zou je elke dag watermeloensap moeten drinken!

Luister naar dit artikel Wij zijn dol op watermeloenen. Ze zijn heerlijk verfrissend en bevatten bijna geen calorieën. De watermeloen is voornamelijk gebaseerd op water is heeft een zoete smaak.