Kurkuma Gemberlimonade om gewrichtspijn te verlichten, bloeddruk te verlagen, en het hart en het immuunsysteem te stimuleren
juni 1, 2019 5556 Views

Kurkuma Gemberlimonade om gewrichtspijn te verlichten, bloeddruk te verlagen, en het hart en het immuunsysteem te stimuleren

Luister naar dit artikel

Kurkuma en gember zijn beide zeer heilzame en veelzijdige voedingsmiddelen met krachtige ontstekingsremmende eigenschappen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Ontsteking speelt een belangrijke rol in het immuunsysteem, maar chronische ontstekingen kunnen leiden tot tal van ziekten, zoals diabetes, hartziekten, artritis, kanker en depressie. Daarom kunnen kurkuma en gember van grote hulp zijn bij hun behandeling en preventie.
De belangrijkste samenstelling van kurkuma is curcumine, dat krachtige ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen heeft, en behandelt gewrichtsontsteking, reumatoïde artritis, chronische spijsverteringsproblemen, buikpijn, verbetert de levergezondheid en verlicht gas.

Het wordt echter slecht door het lichaam opgenomen, dus u moet zwarte peper gebruiken om de biologische beschikbaarheid met 2000% te verhogen. Het heeft een indrukwekkend voedingsprofiel en volgens de National Nutrient Database van het Amerikaanse Department of Agriculture (USDA) biedt een eetlepel (tbsp) kurkumapoeder:

29 calorieën
0,91 gram (g) eiwit
0.31 g vet
6,31 g koolhydraten
2,1 g vezels
0,3 g suiker
Bovendien biedt dezelfde portie van 1 eetlepel:

26 procent van de dagelijkse behoeften aan mangaan
16 procent van het dagelijkse ijzer
5 procent van het dagelijkse kalium
3 procent van de dagelijkse vitamine C
Aan de andere kant behoort gember tot dezelfde familie als de kurkuma, de Zingiberaceae-familie, en is het rijk aan krachtige ontstekingsremmers die bekend staan ​​als gingerols. Gember verlicht pijn, behandelt ontstekingen en is nuttig bij de behandeling van artritispijn, reuma, artrose, misselijkheid, maagkrampen en hartproblemen. Gember is een rijke bron van meerdere vitaminen en mineralen, en een portie van 100 gram (g) verse gemberwortel bevat:
79 calorieën
17,86 g koolhydraten
3,6 g voedingsvezels
3,57 g eiwit
0 g suiker
14 mg natrium
1,15 g ijzer
7,7 mg vitamine C
33 mg kalium
Gember bevat ook veel magnesium, fosfor, vitamine B6, folaat, niacine, riboflavine en zink.

De combinatie van deze twee krachtige ingrediënten in de vorm van thee is een ongelooflijk heilzame natuurlijke remedie die de gezondheid op verschillende manieren verbetert:

– Kurkuma en gemberthee bestrijdt ontstekingen in het lichaam, verlicht pijn en behandelt ontstekingsaandoeningen zoals gewrichtszwelling, indigestie, prikkelbare darmsyndroom en reumatoïde artritis.

– Kurkuma en gemberthee verbetert de cardiovasculaire gezondheid en verlaagt het risico op bloedstolsels, onregelmatige hartslag en ontstekingsremmende effecten op het cardiovasculaire systeem. Het verlaagt ook de bloeddruk en voorkomt hartkloppingen.

– Het stimuleert de bloedsomloop en -stroming en voorkomt oxidatieve stress op het vasculaire systeem.

– Het verlaagt het cholesterolgehalte in het bloed
– Het vermindert gewrichtsontsteking in het lichaam en beheert artritis en de symptomen ervan, bestrijdt artrose en studies hebben zelfs aangetoond dat curcumine net zo effectief kan zijn als fenylbutazon – een farmaceutisch medicijn dat wordt gebruikt om artritis te behandelen.

– Deze thee verbetert de cognitieve kracht en behandelt neurologische aandoeningen. De verbinding 6-shogaol in gember heeft een anti-inflammatoir effect op neurologische processen en voorkomt geheugenverlies en verlicht de symptomen van de ziekte van Alzheimer en dementie.

– Deze combinatie verlicht spijsverteringsproblemen, vermindert ontstekingen in het spijsverteringskanaal en voorkomt misselijkheid, braken, maagzweren, prikkelbare darmaandoeningen, indigestie, gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) en de ziekte van Crohn.

– De consumptie van kurkuma en gemberthee versterkt het immuunsysteem en verhoogt de reactie van het lichaam op infecties.

– Deze twee krachtige ontstekingsremmers beschermen tegen verschillende soorten kanker, vooral gastro-intestinale, pancreas-, lever-, prostaat-, baarmoederhals- en borstkanker.

– Kurkuma en gemberthee verbetert de gemoedstoestand en kan de symptomen van depressie verlichten door neurotransmitters te stimuleren die geassocieerd zijn met gevoelens van plezier en geluk, zoals dopamine en serotonine. Ook beschermt geraniol in gember de hersenen tegen stress
– Studies hebben aangetoond dat kurkuma en gember diabetes onder controle houden en een positief effect hebben op de bloedsuikerspiegel en oxidatieve stress verminderen

– Deze veelzijdige thee bevordert gewichtsverlies en helpt gewichtsbeheer

Hier is hoe je kurkuma-gemberthee kunt bereiden:

ingrediënten:

1 theelepel vers geraspte kurkuma wortel of 1/3 theelepel gedroogde kurkuma
1 theelepel verse geraspte gemberwortel of 1/3 theelepel gedroogde gember
1/4 theelepel zwarte peper
Rauwe honing
Een schijfje citroen
1 kopje water
instructies:

Kook het water en zet dan het vuur uit en voeg kurkuma en gember toe. Houd 5 minuten lang een deksel op de pan en zeef de thee. Voeg honing en zwarte peper toe als de thee is afgekoeld, roer goed en pers het sap van de schijfjes citroen.

Ondanks de talloze gezondheidsvoordelen van kurkuma en gember, zijn de andere ingrediënten van dit theercept ook zeer nuttig. Citroensap is rijk aan vitamine C, een antioxidant die de immuniteit verhoogt en de huid verbetert, terwijl de talrijke antioxidanten in honing cholesterol en de bloeddruk verbeteren. Zwarte peper verhardt ook de sinussen en verbetert de spijsvertering.

Merk op dat u het gebruik van gember en kurkuma moet vermijden in het geval u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, of geneesmiddelen die bloedstolsels, diabetes en medicijnen tegen hoge bloeddruk voorkomen, of als u gevoelig bent voor galstenen en nierstenen. Bovendien moeten moeders die zwanger zijn en borstvoeding geven, ook hun consumptie vermijden.

Bronnen:

www.healthyandnaturalworld.com
www.organicfacts.net
www.medicalnewstoday.com
www.medicalnewstoday.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous 9 magische dingen die gebeuren als je elke dag een lepel ruwe honing neemt
Next Hoe urinezuurkristallen in gewrichten te verwijderen voor jicht en gewrichtspijn

You might also like

Natuurlijk genezen

Neem geen genoegen met wallen onder je ogen. Probeer in plaats daarvan enkele van deze huismiddeltjes

Luister naar dit artikel Je wordt ‘s morgens wakker, kijkt in de spiegel en kruipt ineen. De wallen en kringen zijn terug! Wist je dat je, door een paar eenvoudige

Natuurlijk genezen

Heb jij last van hoesten, astma, bronchitis, infecties, etc..? Deze thee is DE oplossing!

Luister naar dit artikel Het is tegenwoordig lastig om een gezonde levensstijl te onderhouden.. Door de maatschappij hebben we constant stress en is het eten vaak niet betrouwbaar. Veel mensen

Natuurlijk genezen

9 van de meest voorkomende buikpijn soorten en de oorzaak!

Luister naar dit artikel Er zijn verschillende vormen van buikpijn. Het kan scherp aanvoelen maar ook dof, opgeblazen of gespannen. Dit komt omdat er in je buik verschillende organen zijn