*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Last van een kater? Dit zijn de beste 5 tips om je er bovenop te helpen
maart 24, 2017 3609 Views

Last van een kater? Dit zijn de beste 5 tips om je er bovenop te helpen

Met het weekend voor de deur, en een agenda vol met verjaardagsfeestjes en afspraken met vrienden, voel je de bui al hangen, dit gaat een zondag met hoofdpijn worden.

Dus daar komen de goede voornemens: dit keer ga ik voor twaalf uur naar huis en laat ik me niet overhalen toch nog een biertje te drinken.

Mocht het stiekem, of toevallig, toch wel gebeuren, en heb last van een kater? dan hebben wij 5 tips om je er bovenop te helpen. We kennen het allemaal. Het moment dat we de opmerking “Oké, nog één biertje” in de groep gooien en niet veel later ben je weer een aantal biertjes verder.

De avond was fantastisch, maar je ochtend is niet om over te spreken. Hoofdpijn, zwak en misselijk. Check daarom deze vijf tips waarmee jij je kater een beetje kunt verzachten.

Neem een peer, drink wat meer!
Peren zijn een godsgeschenk als het om het verminderen van je kater gaat. En dan vooral het sap. Australische onderzoekers hebben ontdekt dat als je voor het alcoholgebruik minimaal tweehonderd milliliter perensap neemt, de kater-symptomen beduidend minder zijn dan als je het niet of wat anders neemt. Let er dus wel op dat je dit vóór het nuttigen van je biertjes doet! Na die tijd heeft het niet zo veel zin meer.

Sla de whisky even over
Ook dit is een belangrijke. Donkere drank geeft een ergere kater dan heldere drank. Dit hebben Amerikaanse wetenschappers van de Brown University onderzocht. Ze hebben een groep proefpersonen heldere dranken zoals wodka en witte rum laten drinken en een andere groep donkere dranken zoals whisky en bourbon. Uit de test blijkt dat de groep mensen die whisky en bourbon dronken meer last hadden van dorst, koppijn en gebrek aan eetlust dan de andere groep. Dit komt omdat donkere dranken meer ‘gifstoffen’ bevatten dan heldere dranken. Ga nu niet helemaal mental op de wodka, want te veel geeft je uiteindelijk altijd een kater.

Denk niet aan de tijd, neem noodles als ontbijt
Latertjes komen altijd voor. Je krijgt honger en werkt een broodje döner naar binnen. Dit helpt alleen niet tegen je kater. Als je ‘s ochtends op staat doe je je lichaam goed als je noodles klaar maakt. Je moet er wel wat ui, ei en rund- of kippenvlees aan toe voegen. In een goed gevulde noodlesoep zitten namelijk alle stoffen die jouw lichaam weer een beetje op gang helpen na een heftig nachtje.

Asperges: Naast het witte nu ook het kater goud
Naast het feit dat je plas er een beetje anders van kan ruiken zijn asperges perfect als anti-kater middel. Zowel voor als na het drinken. De mineralen en aminozuren uit asperges herstellen je lichaam na de schade die je hebt opgelopen. Ook zit er een stof in de asperge die de levercellen beschermt tegen de giftige stoffen in alcohol.

Sprite helps you after a heavy night
Naast vele vruchtensapjes die mogelijk helpen met het verminderen van je kater is er nog een goed middel. Good old Sprite! Chinese onderzoekers beweren dat het namelijk hét beste drankje tegen een kater is. Door het drinken van Sprite zou het enzym dat ervoor zorgt dat alcohol wordt afgebroken sneller worden aangemaakt. De onderzoekers hebben ook drankjes als kruidenthee onderzocht. Hieruit blijkt dat kruidenthee het aanmaakproces van het enzym juist vertraagt. Lekker aan de Sprite dus!
Sprite Want

Conclusie
Zo zie je dat er genoeg middelen zijn die je helpen van je kater af te komen. Maar het beste medicijn tegen een kater is natuurlijk een beperkt alcoholgebruik. Als je het toch overweegt, houd deze tips dan in je achterhoofd. Cheers!

Deel deze tip met je vrienden en familie

 

Previous Zo kom je op natuurlijke wijze van ouderdomsvlekken, eelt, wratten en mee-eters af
Next Eet je 1 eitje per dag? Dan heeft dat DEZE verbluffende effecten op je gezondheid…

You might also like

Algemeen

Deze voedingsmiddelen kunnen NOOIT over de datum gaan!

Heb jij ook soms de neiging om een grote schoonmaak te houden en alles weg te gooien wat in je keukenkastje staat en over de datum is? Dit voelt natuurlijk

Algemeen

De snelste oplossing tegen slechte adem (als je muntjes bent vergeten)

Dat slaatje met (véél) look en ui heeft gesmaakt. Maar het voldane gevoel maakt plaats voor paniek als je merkt dat je geen kauwgom of muntjes bijhebt. Wat nu? Professor

Algemeen

Onderzoek suggereert een mogelijk verband tussen suikerhoudende dranken en kanker

Een studie gepubliceerd door The BMJ vandaag meldt een mogelijk verband tussen een hogere consumptie van suikerhoudende dranken en een verhoogd risico op kanker. Hoewel een voorzichtige interpretatie nodig is,