Last van muggen ? Gebruik dit natuurlijke middel !
juli 26, 2016 9059 Views

Last van muggen ? Gebruik dit natuurlijke middel !

Luister naar dit artikel

Dames en heren, U heeft te maken met een echte muggenplaag. Buiten dat U wordt opgevreten en jeukplekken krijgt van deze hinderlijke insecten, zijn muggen ook een bron van parasieten en ziekten.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


U wordt gewaarschuwd dat het Zika virus erdoor wordt overgebracht, ook malaria wordt op deze manier verspreid. Maar waarom is er momenteel een muggenplaag en hoe moet U zich daar nu tegen wapenen ?

Terwijl U nu zucht onder tropische temperaturen is het  wellicht ontgaan dat het bijna een maand volop geregend heeft. Poeltjes zijn ontstaan in dakgoten, emmers, bloembakken en vergeten schoteltjes om katten bij te voeren. Stilstaand water wat een temperatuur heeft van 24 graden Celsius is een broedstoof voor de “huismug”. U woont aan het water ? Dan heeft U dubbel pech. Broeierig en ‘s-Avonds dansen de muggen !  wilt lekker slapen ? Vergeet het maar. Het welbekende gezoem langs de oren is Uw deel. Slaan bewegingen doen zeer, voor U, niet voor de mug. Deze is allang gevlogen !

Uitroeien van dit vervelende insect is geen optie. Hopen op meer natuurlijke vijanden wel. De zwaluw en andere vogels beschouwen ze als een lekkernij. Dus chemische middelen om dit insectje te bestrijden zijn uit den boze. DEET is zo’n stof. Natuurlijke bestrijding verdient de voorkeur en er zijn nogal wat middeltjes. Of ze helpen ? Dat laat ik in het midden. Wel de achtergronden van deze middeltjes zal ik belichten en aannemelijk maken waarom ze werken, of niet.

  • Straling – Ultraviolet, De gedachte hierachter is dat een mug verbrand, maar ook andere insecten kunnen hier niet tegen. Ook wel de vliegenlamp genoemd. Straalt paars licht uit. Gezond ? In kleine hoeveelheden wel, maar dagelijkse blootstelling kan huidirritatie veroorzaken voor de mens. Voor vliegen wordt een draad gespannen met elektrische stroom. Voor een vlieg dodelijk, voor de mens ongevaarlijk ! Werking ? Minimaal ! Leuk voor de disco.
  • Insmeren met een gekneusd blad van de Citroenplant, Het sap van de plant verspreid een aangename geur. Muggen blijven even weg, 1/2 uurtje maar. Werking ? Het sap verdampt op de huid en verkoeld. Hierdoor kan de mug de warmte van de huid en de omgeving niet detecteren. Zodra al het sap is verdampt dan steekt de mug ! Werking is dus kortstondig en kan met elke saprijke plant ( komkommer )
  • Insmeren met Citroen-melisse, Ook hier geldt , aangename geur, maar een kortstondige werking.
  • De Citronella kaars, Ja deze houdt de mug inderdaad weg, bevat kamfer (gas) met citroengeur. Een mug houdt niet van overdadige hitte, maar wie niet ? Ook hier weer een huismiddel waarvan de werking betwist is. Bijkomend effect. Schadelijk voor astma en COPD patiënten !
  • Smeren met dampo, Heel verfrissend, en lichaamstemperatuur maskerend. Ook hier wordt de stof kamfer ingezet. Niet aan te raden voor COPD patiënten. Bijkomend effect. de mug komt vast te zitten in de kleverigheid.
  • Smeren met knoflook, zoals met alle plantaardige middelen, het sap verdampt op de huid. Het maskeert de lichaamstemperatuur. Afgezien van de geur heeft knoflook wel een werking die langdurig is, het bevat vitamine B1 die ook door de huid wordt opgenomen. De werkzame stof heet Thiamine. Voor de mug een gruwel. Werkzaam middel , jammer van de knoflookgeur.
  • Inname van de stof Thiamine ( vit B1 ). Dit is werkelijk een middel wat preventief werkt tegen het steken van de mug. Werking ? Het breekt de enzymen van het ingespoten “gif” af. De mug steekt wel, maar het gif wordt direct geneutraliseerd. De voeding wordt niet langer opgezogen en de eitjes worden zo duds. ( steriel). Meer info over Thiamine vindt U hieronder. Bron ? Voedingscentrum.

Vitamine B1 of thiamine is onmisbaar voor de energievoorziening van het lichaam, de werking van de hartspier en het zenuwstelsel.

Vitamine B1 komt veel voor in brood en graanproducten, aardappelen, groente, vlees en vleeswaren, melk en melkproducten.

Bij een tekort aan vitamine B1 kunnen psychische afwijkingen ontstaan.

Omschrijving

Vitamine B1 of thiamine is onmisbaar voor de energievoorziening van het lichaam. Het is als coenzym betrokken bij enzymreacties die de energie uit koolhydraten (suikers) vrijmaken. Vitamine B1 is daarnaast nodig voor een goede werking van de hartspier en het zenuwstelsel. Vitamine B1 werd in het verleden ook wel aneurine of antiberiberi-vitamine genoemd.

Vitamine B1 komt veel voor in brood en graanproducten, aardappelen, groente, vlees envleeswaren, melk en melkproducten.

Vitamine B1 is oplosbaar in water. Kook groente met deze vitamine Dus in weinig water en snijd de stukken niet te klein.

Vitamine B1 is gevoelig voor verhitting en zonlicht. Bij bakken en frituren gaat 10 tot 20% van vitamine B1 verloren.

In brood of een goed doorbakken stuk vlees zit nog voldoende vitamine B1. In de onderstaande tabel zie je hoeveel milligram vitamine B1 er in een portie van een bepaald product zit.

 Vitamine B1 per portie product  Milligram 
 1 snee volkorenbrood (35 gram)  0,04
 1 gekookte aardappel (70 gram)  0,03
 1 grote lepel gekookte groente (50 gram)  0,03
 1 stukje vlees (gaar, 70 gram)  0,34
 1 glas melk (150 ml)  0,05

Naam

Vitamine B1 is ook bekend als thiamine of aneurine. De naam voor de natuurlijke vorm van vitamine B1 in eten en drinken is thiamine (Th) of Th-difosfaat(TDP). De naam voor vitamine B1-supplementen is thiamine chloride-hydrochloride of thiamine-mononitraat.

Gezondheidseffecten

Bij een tekort aan vitamine B1 kunnen psychische afwijkingen ontstaan, zoals depressie, concentratieproblemen en geheugenverlies, gevoelloosheid in de benen, hartklachten en spierverlamming (beriberi). Beriberi is een zenuwaandoening en komt in de westerse wereld niet meer voor.

Wie meer vitamine B1 binnenkrijgt dan hij of zij nodig heeft, plast het overschot uit. Hieronder staat hoeveel vitamine B1 je nodig hebt.

Nutriënt 1-3 jaar 4-8 jaar 9-13 jaar 14-18 jaar 19-30 jaar 31-50 jaar  51-70 jaar > 70 jaar Zwanger Borstvoedend
 Vit B1 mg/dag
 Man  0,3  0,5 0,8 1,1 1,1 1,1 1,1 1,1
 Vrouw  0,3 0,5 0,8 1,1 1,1 1,1 1,1 1,1 1,4  1,7
 max.  –  –  –  –  –  –  –  –  –  –

 

 

 

 

U kunt nu naar de winkel rennen en een supplement B1 gaan halen, maar als U normaal eet en niet teveel medicijnen gebruikt die met hartklachten te maken heeft, zou U zomaar de aanbevolen hoeveelheid per dag halen. We weten allemaal dat men graag snackt en suikers gebruikt. Deze heffen het effect op ! Natuurlijke voeding, gebalanceerd is dus van belang. Een overdosis B1 kan de nierwerking verminderen, dan wel de nieren beschadigen dus wel oppassen geblazen als U nierpatient bent !

Natuurmiddelen ? Ja graag, maar onthoudt: “Overdaad schaadt !”

U bent toch gestoken door muggen en het jeukt als een gek ! U doet het volgende: ga naar een slootkant en zoek een plant met brede lange bladeren ( weegbree) smeer daar de muggenbult mee in.( helpt ook tegen brandnetels). Weegbree is de verbanddoos van moeder natuur en een “basische plant”. Ook urine neutraliseert het gif ( niet fris wel werkend !

Het gif van insecten bevat een zuur, dus al men gestoken is door een insect, wesp, mug, bij en lieveheersbeestje, dan is het tegengif een base ( zeepachtige stof). Dus jeuk ? gebruik dan als huismiddel een VERDUNDE oplossing van Ammonia ! ( 10 ml op 1 ltr).

Dr.Snuggles

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Je krijgt geen blaren omdat je nieuwe schoenen hebt. Je krijgt ze omdat je je veters niet op DEZE manier strikt!
Next 3 etensresten die je niet opnieuw mag eten

You might also like

Algemeen

Draag jij vaak hoge hakken? Deze 8 onverwachte gezondheidsrisico’s zitten er aan vast!

Luister naar dit artikel Wat zit er om jou voet? Slippers? Sneakers? Of misschien pumps? Sommigen geven de voorkeur om te gaan voor comfort, terwijl de ander weer alleen voor

Algemeen

Elf verzorgingstips voor een nieuwe tatoeage

Luister naar dit artikel Een nieuwe tatoeage (of permanente make-up) is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een

Algemeen

Test-Aankoop waarschuwt voor lippenbalsem

Lippenbalsem is niet zo onschuldig, waarschuwt Test-Aankoop. De consumentenorganisatie testte 21 lippenbalsems en vond in 15 daarvan mogelijk schadelijke stoffen, die in het lichaam terecht kunnen komen. Volksgezondheid relativeert echter: