*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Let op: 11 vitale tekenen dat je meer calcium nodig hebt
juli 8, 2019 3795 Views

Let op: 11 vitale tekenen dat je meer calcium nodig hebt

Calcium is een mineraal dat ons lichaam nodig heeft om de bloeddruk te stabiliseren en gezonde botten en tanden te bouwen. Het meeste calcium in ons lichaam wordt opgeslagen in onze botten en naarmate we ouder worden, worden onze botten minder dicht. Dit betekent dat we onze dagelijkse calciuminname moeten verhogen naarmate we ouder worden. Over het algemeen moeten vrouwen eerder beginnen met het verhogen van hun calciuminname dan mannen; dit is vooral belangrijk als we de menopauze naderen.

Er zijn een paar verschillende redenen waarom we calcium arm kunnen zijn – lage niveaus van vitamine D maken het voor ons lichaam moeilijker om calcium te absorberen, en hoge niveaus van kalium kunnen ervoor zorgen dat ons lichaam calcium sneller verbrandt. Sommige medicijnen interfereren met onze calciumspiegels, in het bijzonder die voor de schildklier. Calciumgebrek komt over een lange tijd voor, omdat ons lichaam mineraalgehaltes zo lang mogelijk zal handhaven door calcium rechtstreeks uit onze botten te nemen. Dit betekent dat calciumtekort op lange termijn ernstige gevolgen kan hebben. Lees verder om de symptomen te leren.

1) Spierkrampen. Deze komen met name voor in de rug en benen.

2) Spierspasmen. Spierkrampen kunnen in spierspasmen toenemen, omdat calcium een ​​belangrijke rol speelt bij spiercontractie. In ernstige gevallen kan dit zelfs aanvallen veroorzaken bij verder gezonde mensen.

3) Paresthesie. Dit beschrijft een aantal symptomen gerelateerd aan het zenuwstelsel, die het gevolg kunnen zijn van ernstige calciumgebrek. Deze omvatten tintelingen, gevoelloosheid, spiertrillingen, verwardheid, hallucinaties en een verminderd gevoel van aanraking. Als u een van deze symptomen ervaart, moet u onmiddellijk medische hulp inroepen.

4) Veranderde stemming. Dit kan irritatie, depressie en persoonlijkheidsveranderingen omvatten.

5) Problemen met slapen. Calcium is gerelateerd aan uw slaapcyclus en onze niveaus van calcium stijgen en dalen als we slapen. Studies hebben aangetoond dat een onvermogen om diep te slapen gerelateerd is aan calciumgebrek, en dat normale slaapcycli kunnen worden hersteld als de calciumspiegels normaal zijn. Dit kan gedeeltelijk het gevolg zijn van de rol van calcium in de aanmaak van melatonine, een hormoon dat ons helpt te slapen.

6) Zwakke en broze nagels. Een calciumgebrek kan leiden tot zwakke, broze en droge nagels die zich splitsen en loslaten van het nagelbed. Hetzelfde geldt voor je haar en huid.

7) Zwakke botten. Calcium beïnvloedt direct onze botdichtheid en lage calciumspiegels kunnen onze gevoeligheid voor osteoporose en fracturen verhogen.

8) Moeite met slikken. Hoewel dit misschien ongebruikelijk klinkt, komt het neer op de spiersamentrekkingen waar we eerder over gesproken hebben. Dit kan ook leiden tot ongebruikelijke stemveranderingen, die worden veroorzaakt door spasmen in het strottenhoofd.

9) Worstelen om af te vallen. We moeten beginnen met te zeggen dat deze kan worden gekoppeld aan een aantal andere gezondheids- en levensstijlproblemen, maar deze is gekoppeld aan lage calciumgehaltes. Studies hebben aangetoond dat het calcium dat in vetcellen wordt bewaard helpt het vet in het lichaam te reguleren, en cellen die het meeste calcium bevatten, verbranden zelfs meer vet.

10) Tandpijn. De overgrote meerderheid van calcium in uw lichaam wordt opgeslagen in uw botten en tanden, dus lage calciumspiegels zijn gekoppeld aan tandbederf en tandpijn.

11) Neonatale hypocalciëmie. Deze is alleen van toepassing op baby’s en treedt meestal op in de paar dagen na de geboorte. Het wordt gekenmerkt door zenuwachtigheid, slechte voeding, toevallen, vertraagde ademhaling of een snelle hartslag. Dit is een medisch noodgeval; je moet meteen medische hulp zoeken.

Helaas, tegen de tijd dat je symptomen van calciumgebrek ziet, is je lichaam al relatief lang ervan beroofd. U moet met uw arts spreken over de beste manier om uw calciumwaarden te verhogen. In de tussentijd kunt u uw calciuminname verhogen door calciumrijke voedingsmiddelen aan uw dieet toe te voegen, zoals vette vis (bijv. Zalm of tonijn), verrijkt sinaasappelsap, verrijkte melk en eieren. Het is ook belangrijk om gezonde vitamine D-spiegels te behouden, zodat uw lichaam calcium effectief kan blijven absorberen en regelmatige lichaamsbeweging kan krijgen.

 

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous De 10 meest krachtige natuurlijke antibiotica die de mensheid kent
Next Leg dat wattenstaafje neer. Hier zijn 8 veilige en eenvoudige manieren om oorsmeeropbouw te verwijderen

About author

You might also like