*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Maak nu heel simpel je eigen babyvoeding op een gezonde en heerlijke manier!

Maak nu heel simpel je eigen babyvoeding op een gezonde en heerlijke manier!

Wil je lekker aan de slag in de keuken en zelf babyvoeding maken? Dan kan dat, je hoeft niet per se baby voeding in de winkel te kopen! Vanaf vier tot zes maanden oud staat je kind open voor nieuwe smaken en mag je beginnen met het geven van vaste voeding.

Nu je kleine toe is aan zijn eerste hap is er niets leuker dan zelf babyvoeding maken. Daarnaast is zelf babyvoeding maken ook goedkoper dan babyvoeding uit de winkel. Je weet tegelijk tijd wat je baby binnenkrijgt.

Met een paar dingen uit de keuken, wat verse groenten en fruit kun je met de volgende handleiding een gezonde baby voeding voor je baby maken.

Kies verse groenten en fruit van goede kwaliteit.

Om een gezonde voeding voor je baby te maken had je vast wal gedacht dat je verse en gezonde groenten en fruit uit moest gaan kiezen. Als je het helemaal goed wil doen, ga dan voor biologische producten en de producten rijp zijn. Je moet de producten zo snel mogelijk verwerken. Probeer eerst is producten zoals appels, peren, perziken en zoete aardappels.

Maak de voedingsmiddelen schoon en bereid ze voor.

De stap na het uitkiezen het gezonde eten is het voorbereiden op het koken. Dit betekend dat je het voeding schoonmaakt en de delen verwijdert die ze niet moeten of kunnen eten zoals schilletjes, pitten, zaden en vet. Snijd vervolgens de groenten in gelijke blokjes zodat het allemaal even gaar wordt. Wat betreft hoeveelheden: van 900 gram schone, gesneden groenten of fruit maak je 300 gram zelfgemaakte babyvoeding.
Vlees of kip kun je voorbereiden door het te wassen, en de vellen en het vet eraf te snijden.

Bereid de voeding door het te stomen, bakken of koken.

Rijp fruit zoals peer, avocado of aardbei kun je gewoon met de vork prakken en serveren. Echter groenten, vlees en granen daarentegen moet je wel eerst goed bereiden. Je hebt verschillende opties wat het bereiden betreft:

Stomen is de beste keuze bij groenten, omdat dan de meeste voedingsstoffen bewaard blijven. Je kan hier een stoommandje voor gebruiken en als je dat niet hebt, gebruik dan een vergiet en zet die in een pan met een klein laagje kokend water. Groente moet meestal 10 tot 15 minuten stomen tot het zacht is.

Granen, groenten en bepaalde dierlijke producten kun je koken. Als je er meer smaak in wilt, kook het dan in bouillon.

Bakken wordt vooral aangeraden bij aardappel, kruisbloemige groenten, vlees en kip omdat dit het beste werkt. Je kunt wat kruiden of milde specerijen toevoegen tijdens het bakken. je kan gerust wat kruiden toe voegen, je baby moet vanzelf aan nieuwe smaken wennen.

Als je babyvoeding verder verwerkt, probeer dan kleine porties tegelijk te maken.

Dan zorg je dat de ingrediënten goed gemengd worden. Hou ook in gedachten dat sommige voedingsmiddelen wat vloeistof nodig hebben om de juiste consistentie te krijgen – dat kan wat water zijn, melk, of wat overgebleven kookwater (als je de voeding gekookt hebt).

Laat het afkoelen en pureer het.

Eenmaal gekookt, gebakken of gestoomt laat je het heel goed afkoelen. Stel je heb vlees of kip gebruikt moet je zeker weten dat dit goed gaar is. Baby zijn namelijk erg gevoelig voor voedselvergiftiging. Als je een kleine baby nog heb moet het zo goed gepureerd worden dat het een glad substantie. Bij oudere baby’s kunnen er wel wat stukjes in blijven zitten.
Hoe je puree maakt kun je dus kiezen van af een bepaalde leeftijd. Je kan investeren in een duur alles-in-één keukenmachine voor de babyvoeding. Deze machine kookt, pureert, ontdooit en verwarmt het fruit, de groenten of het vlees. Het kost wel wat, maar het gaat er wel heel makkelijk mee.

Geen zin in veel geld uitgeven dan kan je altijd nog gewoon een blender, keukenmachine of staafmixer gebruiken om een gladde puree te maken. Die werken hiervoor prima en snel. producten zoals banaan, avocado of aardappel kun je met de vork eenvoudig prakken.
Nu je dit allemaal gedaan heb is je puree meteen klaar om te serveren of om op te slaan voor later. Bewaar het op de goede manier zodat het niet bederft en er geen bacteriën.
Als je het bewaard, zet er dan een datum op waneer je het heb gemaakt, en gooi voeding die ouder dan 3 dagen is weg. Je kan het ook bevriezen in ijsblokjesvorm.

Vind je dit nou een handige tip? Vergeet het dan niet te delen.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Ze had altijd last van donkere kringen onder haar ogen totdat ze DEZE voedingsmiddelen ging gebruiken…
Next Met deze tips ben ik van mijn rugpijn afgekomen en wist ik het een paar keer te voorkomen!

About author

You might also like

Gezonde Recepten

Ze doet verschillende soorten fruit in de oven om DEZE reden!

Je hebt wel eens van die dagen dat je persé iets zoets moet eten, maar zo goed bezig bent met je dieet dat je niet dat schuldgevoel wil krijgen. Het

Gezonde Recepten

Maak kennis met de nieuwe bloemkool

Bloemkool was tot voor kort helemaal geen sexy groente. Het aroma van de gaargekookte versie spreekt niet meteen tot de verbeelding en ook de smaak is wat flets en moet

Voorgerechten

Dit oude gember- en knoflooksoep recept bestrijdt griep, verkoudheid, overtollig slijm en infecties van de sinussen

Het is weer die tijd van het jaar. De winter en kou zijn er weer, wat betekent dat de griep stijgende is. Met de koude lucht die kiemen verspreidt en