*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Maden in je kliko? Gatver, zo kom je er snel vanaf!
juli 28, 2017 212695 Views

Maden in je kliko? Gatver, zo kom je er snel vanaf!

Heb je net heerlijk gegeten, scheid je netjes jouw afval, dus loop je met je etensresten naar de gft-bak, zit de kliko helemaal onder de vieze maden. Jakkes!

En dan heb ik het nog niet eens over die stinklucht gehad die uit de bak komt.

Deze tips helpen je niet alleen om van deze vieze beestjes en de stinklucht te af te komen, maar ook het te voorkomen.

Voorkomen van maden.
1. Leg onderin de groene container een krant of stro. De afvalresten koeken nu niet aan, waardoor je geen last krijgt van maden. Maden houden van vochtige plekken en door de krant of het stro zorgt je dat het droog blijft.
2. Wikkel vlees en vis in een krant of stop het in een biologisch afbreekbaar zakje voordat je het weggooit in de container. Zo voorkom je dat vliegen eitjes kunnen leggen, waardoor je ook geen last krijgt van maden.
3. Zet de groene container af en toe op een kier. Maden houden van vochtige, donkere plekken en hebben een hekel aan licht, dus komen liever niet in jouw kliko. Handig om deze tip te gebruiken met de lavendeltip in de volgende alinea.
4. Hang een pantykous met mottenballen in de container. Dit vinden ze zo stinken dat de maden je bak niet eens in willen. Vergeet de koud niet weg te halen als de gft-bak geleegd moet worden!
5. Strooi zand onder de rand van de deksel. Zo kunnen er geen eitjes gelegd worden.

Afkomen van maden.
1. Knip een tak Hedera (klimop) af, leg dit in de kliko en de maden gaan dood. Deze plant is namelijk giftig voor maden.
2. Maden houden niet van kokendheet water (met azijn of groene zeep). Zorg wel dat al het vuilnis eruit is en doe de deksel er weer op, zodat de hitte in de bak blijft.
3. Lavendel is een ‘natuurlijke’ vijand van maden, dus als je dit in de bak gooit gaan ze dood. De kliko gaat er ook nog eens lekker van ruiken. Zowel verse lavendel, als een luchtverfrisser werken voor deze truc.
4. Verdun een beetje schoonmaakazijn met water en giet dat in de bak, zo gaan de ze dood.
5. Strooi kiezelaarde over de maden. Dit kleeft aan hun buitenkant waardoor ze uiteindelijk uitdrogen en dood gaan.

Zo kom van die stinklucht af.
1. Spuit de kliko regelmatig, na het legen, schoon met een hogedrukspuit of een tuinslang. Niet vergeten om oude kleding aan te trekken wat het is echt een vies klusje. Laat de container opdrogen.
2. Als je de gft-bak niet gebruikt voor compost kun je ook azijn of afwasmiddel gebruiken om de bak schoon te maken. Gebruik je het wel als compost? Gebruik dan alleen water, andere stoffen zijn schadelijk voor de compost en voor je planten in de tuin.
3. Gooi iedere keer als je iets weggooit in de container een handje van je favoriete kruiden eroverheen. Als je de volgende keer de bak opendoet, ruikt het naar die kruiden!
4. Strooi onderin je kliko een beetje waspoeder en herhaal dit halverwege. Let op doe dit niet als je je gftafval gebruikt als compost!
5. Zet de deksel op een kier. Zo komt er zuurstof bij het gftafval en gaat het niet stinken.

Deel dit met je vrienden.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Dit zijn de grootste en vreemdste symptomen van vitaminetekort!
Next Top 5 zelfgemaakte middelen tegen skin tags!

About author

You might also like

Algemeen

Elf verzorgingstips voor een nieuwe tatoeage

Een nieuwe tatoeage (of permanente make-up) is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooie tatoeage leiden.

Algemeen

Dit is waarom bananen met zwarte vlekken beter zijn voor je gezondheid!

Mensen houden van het eten van bananen. Het is daarom belangrijk om een aantal dingen over deze populaire fruitsoort te weten. De informatie die in dit artikel staat is om consumenten

Algemeen

Deze 5 tropische planten kunnen ‘antikanker voordelen’ bieden

In een recente studie identificeerden wetenschappers verschillende tropische planten die antikanker eigenschappen hebben. Onderzoekers van de National University of Singapore, afdeling Farmacie (NUS Pharmacy) hebben 3 jaar onderzoek gedaan naar