*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


McDonald’s doodt in 10 dagen tijd 40 procent van alle darmbacteriën

McDonald’s doodt in 10 dagen tijd 40 procent van alle darmbacteriën

De meeste mensen weten wel dat fastfood ongezond is, maar niet hoe slecht het is voor je lichaam. Tom Spector, professor genetische epidemiologie aan King’s College London, schrijft in The Conversation dat het een verwoestende uitwerking heeft op onze darmbacteriën.

Spector wilde voor zijn nieuwe boek The Diet Myth uitzoeken hoe slecht voedsel van McDonald’s is voor darmbacteriën. Hij liet zijn 22-jarige zoon Tom 10 dagen alleen maar vette dingen eten bij de restaurantketen.

1400 soorten

“Tom merkte dat hij langer nodig had voor schoolopdrachten,” aldus de professor. “Vrienden van hem vonden dat zijn huid een vreemde grijze kleur leek te hebben en dat hij er slecht uitzag.”

Spector liet zijn zoon onderzoeken en ontdekte dat 1400 soorten darmbacteriën, bijna 40 procent van het totaal, waren verdwenen. Zelfs na twee weken normaal eten waren de microben in zijn darmen niet in staat zich te herstellen.

Er was vooral een afname van goede bacteriën en een groei van gevaarlijke bacteriën. Die gevaarlijke bacteriën worden geassocieerd met ontstekingen, die kanker en hartziekten kunnen veroorzaken en ons immuunsysteem aantasten.

Kunstmatige zoetstoffen

Spector benadrukt dat we bacteriën nodig hebben om ‘veel essentiële voedingsstoffen en vitaminen te produceren’. Hij zegt ook dat het belangrijk is om te sporten (dit bevordert het immuunsysteem en is ook goed voor de bacteriën in onze darmen) en dat we kunstmatige zoetstoffen moeten vermijden (die beschadigen de bacteriën).

Bron: The Conversation

Previous “Hoe ik kanker zonder chemotherapie versloeg”
Next Het effect van een blikje Red Bull op je lichaam…

You might also like

Algemeen

20 Kamerplanten die giftige stoffen uit uw huis halen!

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Het brengen van een stukje natuur in uw huis doet meer dan alleen de ruimte opfleuren. Introductie van

Algemeen

Honden horen niet in bed thuis?! Na het lezen van dit artikel, zal je blij zijn dat je altijd je hond bij je hebt

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Hoe graag men zijn hond ook ziet: hem in bed nemen, is niet iedereens ding. Vele mensen zijn

Algemeen

Dit gebeurt er met je lichaam als je water met baking soda drinkt!

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Baking soda (zuiveringszout) is een van de meest veelzijdige producten in huis. Niet alleen is het een geweldige