Met deze natuurlijke middeltjes kan jij je littekens laten vervagen.

Met deze natuurlijke middeltjes kan jij je littekens laten vervagen.

Luister naar dit artikel

Littekens kunnen je lijf flink ontsieren. Daarom zijn er allerlei manieren om littekens te verminderen of zelfs te voorkomen. Bijna iedereen heeft wel één of meerdere littekens. Ze kunnen worden veroorzaakt door valpartijen, brandwonden, ongevallen, operaties en zelfs ziektes. Zodra een wond geneest en de huid herstelt, kan een zichtbaar litteken ontstaan. Naast het feit dat littekens vaak ontsierend zijn, kunnen ze ook pijn en jeuk veroorzaken.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Hoe ontstaat een litteken?
Als alleen de opperhuid wordt beschadigd, geneest dit meestal snel en krijg je geen litteken. Maar bij diepere beschadiging wordt de kans op een litteken steeds groter naarmate de genezing van de huid langer duurt. Littekens worden gevormd door littekenweefsel dat voor een groot gedeelte bestaat uit bindweefsel, ook wel collageen genoemd.

1. Rozijnolie
Rozijnolie -ook bekend onder de naam Frakinscense Oil- helpt bij het tegengaan van een droge huid en huidveroudering. Daarnaast is het goed te gebruiken tegen striae en littekens. Dit allemaal door de bestanddelen alpha pineen, actanol, bornylacetaat, linalool, octylacetaat, incensole en incensyl acetate. Vrij ingewikkelde namen, maar het schijnt te werken.

2. Rozenbottelolie

Vermeng een beetje rozijnolie met rozenbottelolie, en je hebt nog een goedje te pakken dat huidveroudering en littekens tegengaat. Rozenbottelolie is rijk aan essentiële vetzuren die een vochtarme huid ‘genezen’. Deze oliesoort is een droge olie, wat betekent dat het snel in de huid trekt en niet vettig aanvoelt. Je kunt het vrijwel over je gehele lichaam gebruiken.

3. Appelciderazijn
Appelciderazijn is een goedkoop en super effectief middel bij bijvoorbeeld de behandeling van acne, en de verkregen littekens hiervan. Dit door het component azijnzuur, welke krachtige reinigende eigenschappen heeft. Verdun de azijn met wat water, bevochtig een wattenschijfje hiermee en dep dit op de littekens en/of acneplekken.

4. Aloë Vera

Gebruik van een lotion met Aloë Vera is vooral fijn bij littekens die nog vrij jong zijn. Hiermee kun je namelijk zwellingen en roodheid tegengaan. Tevens werkt het ook verkoelend.

5. Citroen(sap)
Een ander wondermiddel tegen littekens; citroensap. Citroen helpt bij het vervagen van donkere verkleuringen van de huid door de blekende eigenschappen. Daarnaast helpt het ook goed tegen rimpeltjes, meeëters en dode huidcellen.

6. Bakpoeder
Bakpoeder als de bestrijding van (acne)littekens. Het heeft een zachte exfoliërende werking, en werkt als een magneet voor viezig- en vettigheid op de huid. Meng een beetje bakpoeder met wat water tot een ‘pasta’. Breng dit aan op de het gezicht -of op een andere plek waar de litteken zich bevindt- en laat dit ongeveer 10 à 15 minuten intrekken. Door deze DIY masker één keer per week aan te brengen zullen littekens na verloop van tijd zichtbaar verminderen.

7. Extra vierge olijfolie
Extra vierge olijfolie heb je waarschijnlijk ook gewoon in je keukenkast. Behalde koken kun je met deze oliesoort het verwijderen van dode huidcellen bevorderen en het verlichten plus verzachten van littekens. Smeer voor het slapengaan wat de olijfolie op de litteken, op deze manier kan het extra goed intrekken en zullen de littekens sneller vervagen.

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Niemand heeft zin in een depressie. Met deze 5 voedingsmiddelen geef je jouw gemoedstoestand een opkikker
Next Heb jij last van zweetvoeten? Dan weet je dat dit niet zo lekker ruikt. Zo maak je een eigen anti-zweetvoet poeder

You might also like

Kolommen

De nostalgie van ambachtelijke maaltijden !

Luister naar dit artikel Een kijkje in de centrale keuken van een seniorentehuis, hoe gaat dit in zijn werk ? Is het eten vers of wordt er iets anders mee

Hoofdgerechten

Wat eten we vandaag ?

Luister naar dit artikel De dagelijks terugkerende vraag. Niet iedereen heeft het geluk deze keuze te krijgen. Voor veel mensen aan de onderkant van de samenleving is er geen keuze. Deze mensen

Over ons

Als je deze kruiden aan je dieet toevoegt, is dit wat het kan doen voor je bloedsuiker en insuline.

Luister naar dit artikel Of je nu diabetes type 1 of type 2 hebt, weet je dat het moeilijk is om je insuline onder controle te houden. Het is iets