Met deze tips ben ik van mijn rugpijn afgekomen en wist ik het een paar keer te voorkomen!

Met deze tips ben ik van mijn rugpijn afgekomen en wist ik het een paar keer te voorkomen!

Luister naar dit artikel

Ongeveer 80 procent van de volwassenen heeft wel eens rugpijn. Veel mensen denken bij rugpijn juist het tegenovergestelde, maar het beste is om zoveel mogelijk in beweging te blijven. Ook als het pijn doet. Vooral lage rugpijn komt veel voor bij volwassenen.

Een van de oorzaken kan een beschadiging in de rug zijn. Maar dit is lang niet altijd het geval. De oorzaak van rugpijn kan soms heel simpel zijn, maar het duurt soms even voordat je erachter komt. Een verkeerde zithouding op kantoor of een versleten matras kan al zorgen voor rugpijn. Als je last hebt van rugpijn kan dit wel twee weken aanhouden.

Lees de tips om rugpijn te voorkomen of om op te lossen.

Slapen
Met rugpijn kun je vaak moeilijk in slaap komen. Vaak weet je namelijk niet hoe je liggen moet. Mogelijk zit je in een vicieuze cirkel. Doordat je slecht slaapt, voelt je rugpijn erger. Ook een slechte slaaphouding kan de pijn verergeren. Probeer op je zij te gaan liggen met een kussen tussen je knieën om de wervelkolom in een neutrale positie te houden. Zo verlicht je de druk op je rug. Slaap je liever op je rug? Schuif dan een kussen onder je knieën. Zorg ook voor een stevig en comfortabel matras.

Versterk je spieren
Fysiotherapeuten kunnen je leren hoe je het beste kunt zitten, staan en bewegen op een manier die het beste is voor je rug. Ook kunnen ze je oefeningen leren die je rugspieren versterken. Verschillende studies tonen aan dat het verbeteren van kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen op de lange termijn rugpijn vermindert.

Blijf bewegen
Vroeger gaven artsen vaak het advies om bedrust te houden bij rugpijn. Maar nu weten ze dat liggen een van de slechtste dingen is die je kunt doen. Het kan de rugpijn zelfs verergeren. Rust dan ook niet meer uit dan een dag of twee. Belangrijk is om te blijven bewegen, maar niks te forceren. Bewegen is een van de meest effectieve manieren om snel te herstellen van rugpijn. Vooral sporten als zwemmen, wandelen en yoga zijn goed om te doen.

Goed tillen!
Omdat vrijwel iedereen weleens iets tilt of oppakt, lijkt het me goed om nog eens op een rijtje te zetten hoe dit wel moet. Dit is iets wat in de haast nog weleens “vergeten” wordt, maar voor vervelende gevolgen kan zorgen.
tillen– Til nooit te zwaar (wat te zwaar is verschilt per persoon)
– Til altijd vanuit je benen (dit verlicht de belasting van je rug)
– Houd tijdens bukken en tillen je rug recht en span je buikspieren aan
– Houd de last die je tilt zo dicht mogelijk tegen je lichaam aan
– Draai nooit tijdens het tillen ( dit beschadigt de structuren in je rug)
– Maak je rug tijdens tillen of sportoefeningen nooit hol.
– Draag liever geen hakken. Ga zeker niets tillen, terwijl je op hakken loopt
– Laat nooit iets zwaars opeens los of vallen (grote impact in je onderrug)

Ondersteun de complete rug
Als de rugleuning slecht is afgesteld geeft hij de rug onvoldoende steun, waardoor er een verkeerde houding ontstaat en de rugwervels en -spieren het volle gewicht moeten dragen van het bovenlichaam. Tijdens het zitten onstaat er een ‘S’ vormig kuiltje in de onderrug. Dit kuiltje dien je te ondersteunen met bijvoorbeeld een lendesteun die in veel bureaustoelen zit.

IJs en warmte
Bij een rugblessure of ontsteking kan het helpen om ijs op de pijnlijke gebieden te leggen. Probeer dit een paar keer per dag gedurende maximaal twintig minuten. Leg altijd een doek tussen je huid en het ijs om te voorkomen dat het ijs aan je huid vast vriest. Na een paar dagen schakel je over naar warmte. De warmte ontspant je spieren en bevordert de bloedsomloop. Een warm bad of een warmtepleister kan ook helpen te ontspannen. Slaap nooit met een warmtepleister. Deze kunnen brandwonden veroorzaken.

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Maak nu heel simpel je eigen babyvoeding op een gezonde en heerlijke manier!
Next Moeite met in slaap vallen? Met deze tips ben je zo in dromenland!

You might also like

Natuurlijk genezen

Een pepermunt voor pijn? Pepermuntolie kan de pijn veroorzaakt door het prikkelbare darm syndroom helpen verminderen

Luister naar dit artikel Prikkelbare darmsyndroom (IBS) is een levenslange aandoening die dagelijks erg moeilijk kan zijn. Gelukkig heeft een recente studie aangetoond dat pepermuntolie een veilige en effectieve remedie

Natuurlijk genezen

Ze drinkt een maand lang niks anders dan water! De resultaten? Dit zou iedereen moeten doen!

Voor dit ‘dieet’ moet je een maand lang niks anders drinken dan water. Op zich klinkt dit niet verkeerd. Alleen wel een beetje saai, want een biertje/wijntje lus je waarschijnlijk

Natuurlijk genezen

Dit geneest zware hoest en verwijdert slijm uit de longen In slechts een nacht!

Luister naar dit artikel Dit prachtige en natuurlijke geneesmiddel wordt gebruikt bij de behandeling van verkoudheid en het wordt ook gebruikt bij de behandeling van ziekten aan de luchtwegen. Door