*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Met deze voedingsmiddelen ben je zo van blaasjes en aften af.

Met deze voedingsmiddelen ben je zo van blaasjes en aften af.

Aften… je kunt er verschrikkelijk veel last van hebben! Een aft of afte is een zweertje in het mondslijmvlies. Het gaat meestal om een klein zweertje dat wordt afgedekt met een wit, grijsachtig of geelachtig beslag. Aften worden omlijst door een fel rood & ontstoken hof. Aften komen voornamelijk voor bij volwassenen en pubers, maar soms ook bij jonge kinderen en baby’s.

Aften in mond: Lippen, keel, tong & tandvlees

Aften kunnen zich overal in het mondslijmvlies voordoen. We onderscheiden de volgende soorten aften in & rondom de mond en mondslijmvliezen:
– Afte op de lip (binnenkant)
– Aft op de tong
– Afte in het tandvlees
– Aften in de keel (tot ver achterin)
– Aft op de mondbodem of in het gehemelte / verhemelte
– Afte aan de binnenkant van een wang
– Aften kunnen ontzettend pijnlijk en zeer hardnekkig zijn. Aften of aftes belemmeren je bovendien bij het eten, drinken, tandenpoetsen, slikken en zoenen. Vooralsnog worden aften overigens als niet-besmettelijk beschouwd!

Voedingsmiddelen om aften te behandelen
Aften, gekenmerkt door kleine, pijnlijke plekjes in de mond of tandvlees kunnen worden veroorzaakt door verwondingen aan de huid, vitaminegebrek, stress, een onbalans in onze lichaamschemie, voedselallergie of zure voedingsmiddelen zoals ananas, tomaten en sinaasappelen. Omdat de mond van nature al vol zit met bacteriën is het een moeilijk gebied om te behandelen.

Echter, bepaalde voedingsmiddelen kunnen op een gemakkelijke en betaalbare manier deze bacteriën aanpakken en het ongemak dat je hebt met aften minimaliseren.

Zuiveringszout
Zuiveringszout verlaagt de zuurgraad in de mond. Het helpt niet alleen bij de genezing van bestaande aften, maar het kan zelfs nieuwe problemen voorkomen. Sterker nog, zuiveringszout helpt bij veel verschillende soorten parodontale problemen en bij regelmatig gebruik kan het de bacteriën in de mond sterk verminderen. Er wordt gedacht dat zuiveringszout het vermogen van bacteriën om zich in de speekselklieren te nestelen sterk vermindert.

Meng twee theelepels zuiveringszout met ongeveer een halve liter warm water. Laat het ongeveer een minuut in de mond spoelen en spuug het dan uit. Natuurlijk niet doorslikken.

Yoghurt
Yoghurt bevat actieve Lactobacillus acidophilus culturen die ook kunnen helpen om aften sterk te verminderen. Yoghurt zorgt voor meer goede bacteriën in de mond om zo de slechte bacteriën tegen te gaan. Eet elke dag minstens vier eetlepels yoghurt om aften te verminderen en ongeveer 250 gram yoghurt per dah om ze te helpen voorkomen.

Zwarte thee
Een ander product dat het proberen waard bij het verminderen van problemen met aften is zwarte thee. Zwarte thee bevat tannine, een adstringerend middel dat de pijn bij aften kan helpen verminderen. Het aanbrengen van een nat, zwart theezakje direct op de plek zelf gedurende 60 seconden kan positieve resultaten geven. Als je de smaak aangenaam vind drink dan twee tot drie koppen zwarte thee per dag.

Boerenkool en wortelen
Groene bladgroenten bevatten vitamine B-complex. Deze vitaminen verminderen stress in het lichaam, hiervan wordt vaak gedacht dat het een van de oorzaken is voor de ontwikkeling van aften. Aften kunnen ook problematisch worden met een ijzerdeficiëntie, dus is het belangrijk om voedingsmiddelen te eten waar genoeg ijzer inzit. Daarnaast is het aan te raden om wortelen een keer te proberen. Deze groeten bevatten bètacaroteen, een krachtig geneesmiddel voor zweertjes in de mond.

Bereid een sapje in een sapcentrifuge machine met de combinatie van vijf of zes buitenste boerenkoolbladeren, een kleine hoeveelheid peterselie en spinazie en vier of vijf wortelen. Drink hiervan twee glazen per dag.

IJs
IJs versnelt het genezingsproces van deze aften misschien niet, maar het kan die vervelende pijn bij aften wel duidelijk verminderen. Hierdoor heb je er minder last van totdat het gebied compleet genezen is. Plaats een klein ijsblokje op het pijnlijke gebied om het te verdoven. Laat het ijs smelten en laat het zo lang op de plek als je dat hebben kunt of totdat het volledig smelt. Herhaal zo nodig de hele dag door om pijnlijke aften iets draaglijker te maken.

Aluin
Het deppen van een kleine hoeveelheid aluin op een kleine, nieuwe aft kan ervoor zorgen dat de aft niet veel groter wordt. Aluin is zonder recept verkrijgbaar bij drogisterijen en supermarkten. Hoewel aluin een aft niet kan genezen kan het wel voorkomen dat het steeds groter wordt.

Vind je dit een handige tip? Vergeet dan niet dit bericht te delen met de rest van je vrienden.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Ze doet haar voeten in deze kom beslag, het resultaat zal je verbazen!
Next Als je de hele nacht lang een watje met VapoRub in je oor legt, volgt er een verrassend effect

About author

You might also like