Natuurlijk jeuk verlichten

Natuurlijk jeuk verlichten

Luister naar dit artikel

Alle natuurlijke jeukverlichting voor die zomertijd irritaties kan zeker van pas komen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Jeuk is een ellendig symptoom. De zomer is de tijd voor huidirriterende stoffen zoals insectenbeten, gifsumak en gifeik. Kinderen kunnen echter op elk moment van het jaar waterpokken krijgen. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige huismiddeltjes die heel goed werken om jeuk te verlichten en laesies op te drogen.

Tenzij het getroffen gebied erg klein is, zoals een bijensteek, gebruik ik over het algemeen graag zowel interne als externe remedies.

Er zijn enkele wilde planten die kunnen worden geplukt, verpletterd en onmiddellijk op het getroffen gebied worden geplaatst. In een snuifje kunnen de kruiden zelfs worden gekauwd en direct op de huid worden geplaatst, waardoor een kruidenkompres wordt gevormd.

Planten kunnen jeuk verlichten

Springzaad, ook bekend als touch-me-not, is een uitstekend om huid te kalmeren. Springzaad is slijmerig, dus het is erg koel. Bovendien, als de bloemen zijn gezaaid en het slachtoffer een kind is, kan het kind worden afgeleid van de aandoening door de zaaddozen van de plant vast te houden. De pods barsten open wanneer ze worden aangeraakt. Kinderen hebben de neiging zich te amuseren door de mini-explosies. Elk deel van de plant is nuttig, maar de dikke holle stengels zijn de beste. Andere slijmachtige keuzes zijn smeerwortel, weegbree, kuikenkruid, calendula en kleefkruid.

Ik houd altijd commerciële toverhazelaar van goede kwaliteit bij de hand. Je kunt het zelf maken door toverhazelaar fijn te hakken en met alcohol te bedekken. Schud het dagelijks gedurende minimaal twee weken en zeef vervolgens. Ik vind het commerciële ras echter net zo goed als mijn zelfgemaakte. (Toverhazelaar kan trouwens rechtstreeks op aambeien worden aangebracht. Het is samentrekkend en krimpt alle ontstekingsgebieden.)

Klei
Gedroogde klei is schoon en goedkoop. Het blijft voor onbepaalde tijd goed. Je kunt het kopen online of in natuurvoedingswinkels. Verschillende soorten zijn beschikbaar. De sterkste en meest drogende zijn rode of groene klei. Bentoniet en kaolien werken ook goed. Bentoniet en kaolien zijn goedkoper en gemakkelijker te vinden.

Havermout kalmeert natuurlijk jeuk
Gewoon havermout is rustgevend, vooral wanneer het wordt toegevoegd aan een lauw bad. Als u havermout in het bad doet, meng het dan in een fijn poeder met een blender of koffiemolen of bind het in een oude doek zodat het de bader en het bad niet aanhecht. Gebruik altijd lauw of koud water als jeuk een probleem is, omdat warm water meer jeuk kan bevorderen.

Oliën helpen jeuk te verlichten
De etherische olie van pepermunt is erg sterk, maar erg koel. Het moet vóór gebruik worden verdund. Verdunde tea tree olie kan worden gebruikt als open laesies aanwezig zijn of als de laesies bij een kind zijn. Ik heb het soms zelf gebruikt. Beide zijn antibacterieel.

Recept voor natuurlijke jeukverlichting

Hier is een actuele voorbereiding om bij de hand te houden. Meng ¾ kopje gedroogde klei met ¼ kopje havermoutpoeder. Voeg 2 druppels etherische olie van pepermunt toe. Bewaar in een pot op een koele donkere plaats. Combineer indien nodig het poeder met voldoende toverhazelaar om een ​​dikke pasta te maken. Dit wordt een pleister genoemd. Het gips voelt koel en droog op de laesies. Was het gebied voordat u het preparaat aanbrengt. Dep zachtjes droog en breng indien nodig aan op het geïrriteerde gebied. Voel je vrij om het recept te variëren met wat je bij de hand hebt. Als pepermuntolie niet beschikbaar is, kunt u ongeveer 1 eetlepel fijngemalen gedroogd pepermuntblad toevoegen.

Tips om jeuk te verlichten

Probeer de laesies niet te krabben. In het geval van Poison Ivy, Poison Oak of Poison Sumac kunt u de uitslag verspreiden. Gebruik goede handenwastechnieken.

Jeuk kan een persoon overal prikkelbaar en ellendig laten voelen. Kamille, rode klaver, munt of lindethee kunnen naar wens worden gebrouwen en vrij worden geconsumeerd. Calendula-bloem kan ook worden toegevoegd. Giet eenvoudig 1 liter water over 4 volle theelepels van een of een combinatie van de kruiden om een ​​rustgevende en smakelijke thee te maken. Als je verse kruiden gebruikt, gebruik dan in totaal vier eetlepels plantaardig materiaal. Laat de thee minstens twintig minuten trekken. Zeef en composteer de kruiden.

Ontstekingsreacties benadrukken de lever. Een afkooksel van kliswortel, elecampanwortel, zoethoutwortel, sassafrasschors of paardenbloemwortel kan worden gemaakt door vier ophopende theelepels gedroogde kruiden in 1 liter water te laten sudderen. Zeef en drink zoals hierboven.

Moerasspirea kruid, wilgenschors en berkenschors bevatten aspirine-achtige verbindingen die kunnen helpen om ontstekingen te kalmeren. Elk van die kruiden kan ook in de theemixen worden opgenomen.

Dieet Aanbevelingen

Houd het dieet eenvoudig. Vermijd snoep en gekruid voedsel. Als de irritatie wijd verspreid is, moedig dan slapen aan, omdat de slaap kan worden verstoord. Houd de kamertemperatuur koel. Sommige mensen vinden dat een ventilator rustgevend is. Drink veel vloeistoffen.

Raadpleeg een arts als de irritatie wijdverspreid is, op het gezicht of niet verbetert. Raadpleeg een zorgverlener voordat u huismiddeltjes implementeert voor kinderen jonger dan twee jaar. Gebruik geen van de voorgestelde recepten in de ogen of op slijmvliezen.

Hoewel jeuk uiterst oncomfortabel is, verdwijnen huidaandoeningen meestal volledig. Huismiddeltjes kunnen zelf een effectieve behandeling zijn of als aanvulling op conventionele maatregelen dienen.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Koriander: Hoe dit veelzijdige kruid een redder in nood kan zijn
Next Hier is een alarmerend feit: meer dan 90% van de medicijnen kan allergische reacties veroorzaken

You might also like

Natuurlijk genezen

Plantaardig dieet geneest Crohn-patiënt

Luister naar dit artikel Een man met de ziekte van Crohn heeft zijn dokters flink verbaasd. De man leed al twee jaar aan de ziekte van Crohn en er was

Natuurlijk genezen

De vergissing met citroenwater die miljoenen mensen iedere ochtend maken

Luister naar dit artikel De gezondheidsvoordelen van citroen zijn alom bekend en worden erkend door zowel gewone mensen, als medische professionals. Dit is de reden waarom heel veel mensen begonnen

Natuurlijk genezen

Maakt het geluid van kauwende mensen je nijdig? Dan lijd je misschien wel hieraan!

Luister naar dit artikel Word jij echt helemaal woedend wanneer je andere mensen hoort kauwen of zelfs luid hoort ademen? Van die geluiden dat je mensen overdreven hoort slurpen, klikken