*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Natuurlijk slakken bestrijden, en veilig voor je huisdieren.
april 12, 2016 6389 Views

Natuurlijk slakken bestrijden, en veilig voor je huisdieren.

Dierenliefhebber of niet:
Meestal zien we slakken niet echt graag komen in de tuin. Met de lente zijn er samen met de zonnestralen en de voorjaarsbloemen ook de eerste slakken te zien. Ze zijn dan helemaal klaar om het frisse groen te lijf te gaan en zich te goed te doen aan massa’s jong groen. Lekker voor de slakken, maar van je sla blijft binnen de kortste keren niks meer over. Dus zie je ze liever ver van lekker groen, en moet je ze zien weg te houden bij al wat je lief is in de tuin.

Als echte natuurliefhebber weet je vast al lang dat zout op een slak strooien een marteldood is van veel te lange duur voor de beestjes, ze worden langzaam opgelost tot nog slechts wat slijm overblijft, echt gruwelijk dus, en bovendien, is het zout niet goed voor de bodem, en voor de pootjes van je huisdieren. Dus zout gaan we niet gebruiken!

Hoe gaan we slakken van de moestuin weg houden?

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Dus weghouden is een eerste stap.

Het is belangrijk om tijdig aandacht te besteden aan het weghouden van slakken. Tijdens de vroege lente gaan de volwassen slakken hun eieren leggen, die komen zeer snel uit en dan staat er een gans leger klaar om uw moestuin te verorberen.

Dus eerst gaan we de slijmerige veelvraten op een afstand proberen te houden.

Sommige planten hebben de eigenschap om de slakken op afstand te houden, dus deze kun je best langs de randen van perkjes planten, zo komen ze al minder graag voorbij om tot de geliefkoosde groenten te komen.

Geschikte planten zijn Rozemarijn, Knoflook, Tijm en Salie, maar gedenk dat er wel een slak zal zijn die moedig toch de doortocht zal wagen en lukken, dus blijf attent. Slakken houden van vochtige grond om zich te verplaatsen en hebben het moeilijk met oneffen en droge materie. Strooi daarom ook wat gemalen eierschelpen, koffiegruis of thee rond perk en plantjes. Wie nog kolen of hout verbrand kan er ook wat assen rondstrooien.

blijentuin2014_05_23_07_1460363639

De slakken bestrijden.

Als de slakken alle barrières hebben overwonnen, dan kun je eventueel de slakken vangen met lokstof. Na het vangen kun je ze dan weer elders gaan uitzetten. Dit is een zeer diervriendelijke manier, maar tijdrovend en arbeidsintensief. Je kunt ook voor eco vriendelijke slakkenkorrels gaan, maar daar gaan de slakken wel van sterven.

Heb je al gehoord over nematoden of aaltjes? Die kun je inschakelen als natuurlijke vijand van de slakken. Ook kippen zijn natuurlijke vijanden, maar deze kunnen ook wel eens een fris blaadje lusten…

Je kunt de slakken ook lokken in bier valletjes, (potjes bier die je in de grond duwt zodat de slakken er gewoon invallen als ze op de geur afgaan) door de alcohol raken ze onmiddellijk bedwelmd en verdrinken snel. Ze sterven dan wel, maar een minder gruwelijke dood dan door zout.

cc-187_11-4076_1460363681

Ben je toch kwaad geworden op de diertjes en wil je grote middelen inzetten?

Weet dan dat gif niet zomaar een goedje is om in de natuur te gaan gebruiken.

Het is zeer gevaarlijk voor mens, dier en milieu.

Vogels, honden, katten, kinderen kunnen de meestal kleurige korreltjes moeilijk weerstaan.

Met alle mogelijke vreselijke gevolgen.
Maar ook de bodem wordt vervuild op deze manier.

Probeer het eerst “natuurlijk” en je zult zien, het werkt.

Maar houdt in gedachten regelmatig controleren is de boodschap.

Bronnen: hetportaal.be plantaardig.com

Previous Producenten en consumenten bouwen samen nieuwe voedselmethodes
Next Laat je eigen avocado's groeien uit de pit

You might also like

Bouwen en Verbouwen

Zonder te schrobben je barbecue schoonmaken! Wist ik dit maar eerder!

Gelukkig staat de zomer weer bijna voor de deur en zullen de mooie dagen weer snel komen. En bij dat warme weer hoort natuurlijk ook de barbecue! Gezellig ‘s avonds

Bouwen en Verbouwen

Lekker vers brood voor minder dan één euro? Lees hier hoe je dat doet!

Als ik ergens echt gek op ben zijn het verse broodjes uit de oven. Maar bij de supermarkt is het altijd best wel duur en je hebt natuurlijk geen zin

Bouwen en Verbouwen

Mijn oma had mij hier al over verteld, maar ik geloofde het niet echt. Totdat ik het zelf uitprobeerde

Als de afvoer van je badkuip of wastafel weer eens verstopt is, hoef je geen dure ontstoppingsproducten meer aan te schaffen. In plaats van te kiezen voor chemische middelen, die

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply