Natuurlijke vitaminen vs synthetische (kunstmatige) vitaminen
juli 13, 2016 4638 Views

Natuurlijke vitaminen vs synthetische (kunstmatige) vitaminen

Weet wat je eet: Natuurlijke vitaminen vs synthetische vitaminen

Luister naar dit artikel

Iedere keer als ik met mensen praat over vitaminen, voeding, voedingssupplementen etc. merk ik dat er veel misvattingen zijn op dit gebied. Ik wil het hier even hebben over vitaminesupplementen. Wat is het verschil tussen natuurlijke en synthetische voedingssupplementen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Unieke combinaties:

Je lichaam kan geen losse vitaminen opnemen. Met andere woorden, als jij een sinaasappel eet dan kan de vitamine C die daarin zit niet zomaar door je lichaam worden opgenomen en in je cellen terecht komen. Het zit wat ingewikkelder in elkaar. De vitamine C kan alleen worden opgenomen wanneer het uit een unieke combinatie bestaat van specifieke vitaminen, mineralen, enzymen en meer. Deze unieke combinatie moet niet alleen bestaan uit de juiste onderdelen maar moet ook de juiste hoeveelheden van ieder stofje apart bevatten. Zie het als een sleutel die maar op 1 slot past. Alleen wanneer de betreffende vitamine C die unieke combinatie kan maken kan het worden toegelaten tot je cellen om daar zijn werk te doen.
Natuurlijke vitaminen zijn in staat om deze unieke combinaties te maken!

Natuurlijke vitaminen, dus vitaminen die je uit je voeding haalt (of uit goede supplementen) kunnen die unieke combinaties maken. Kan dit ook met synthetische vitaminen?

Als je in de winkel staat te kijken bij de vitaminesupplementen, dan is er een hele grote keuze, zowel in soorten en merken maar ook wat prijs betreft. Dit laatste geldt eigenlijk alleen in de betere winkels. Nou is het zo dat verreweg de meeste vitaminesupplementen vol zitten met kunstmatige vitaminen. Hiermee heb je meteen een probleem gevonden.

Unieke combinaties bij synthetische vitaminen:

Zoals gezegd zijn natuurlijke vitaminen in staat om de juiste combinaties te maken om je cellen binnen te komen maar hoe zit dat met kunstmatige vitaminen.

Bij kunstmatige vitaminen is er meteen een probleem. Het zijn ‘nagemaakte’ vitaminen. Stel je voor dat jij een vitaminesupplement neemt die (voornamelijk of geheel) bestaat uit synthetische vitaminen… Deze vitaminen komen in je lichaam terecht en gaan op zoek naar andere stoffen om die unieke combinatie te maken. Wanneer de juiste onderdelen elkaar tegenkomen proberen ze aan elkaar te ‘koppelen’ om zo die unieke combinatie te maken zodat je lichaam de vitaminen kan gebruiken. Het grote probleem hierbij is dat deze vitaminen uit de fabriek komen en op het kleinste niveau ( de kleinste bouwblokjes ) niet helemaal identiek zijn aan natuurlijke vitaminen. Het gevolg is dat deze synthetische vitaminen niet (of niet volledig) aan elkaar kunnen koppelen waardoor die unieke combinatie niet gemaakt kan worden.

Om het wat meer in een plaatje te schetsen…
Je bent met Lego een huis aan het bouwen die er net zo uit moet komen te zien als op het voorbeeld. Het gaat lekker tot je legosteentjes op zijn. Nou heb je toevallig nog een doos steentjes die je ooit in bijvoorbeeld China hebt besteld voor een afbraakprijsje. Er staat Lego op de doos maar het zijn namaaksteentjes. Nou kan het heel goed zijn dat deze steentjes er op het oog exact hetzelfde uitzien als de echte steentjes maar dat er net een halve millimeter verschil in grootte is in vergelijking met de echte Legosteentjes. Je kan dan misschien wel door gaan met bouwen maar op een gegeven moment krijg je een probleem omdat de steentjes niet meer passen. Je kan je huis dan niet afbouwen zonder deze namaaksteentjes te vervangen door echte Legosteentjes. Of als je het huis wel af kan bouwen dan is de kans groot dat hij er niet exact uitziet als op het plaatje.

Zo werkt het ook met kunstmatige vitaminen. Ze kunnen eruitzien als natuurlijke vitaminen maar op een gegeven moment ontstaat er een probleem. Deze kunstmatige vitaminen kunnen dan niet (volledig) worden opgenomen in je cellen. Het kan zelfs zo zijn dat ze je cellen beschadigen. Daarom worden supplementen gemiddeld voor maximaal 30 – 35 % opgenomen door je lichaam, en dan zit ik hoog wat percentage betreft.

Zonde van je geld:

Het overgrote deel van de vitaminesupplementen bestaat uit kunstmatige vitaminen. Zelfs als je goedkopere merken neemt, dan is het zonde van je geld. Je denkt gezond bezig te zijn en je lichaam te helpen om gezonder te worden maar het overgrote deel van de kunstmatige vitaminen verlaat je lichaam weer zonder dat het echt iets voor je gezondheid heeft betekend.

Ik hoor mensen vaak zeggen dat ze voornamelijk kijken naar de prijs en naar de inhoud van de supplementen. Met dit laatste bedoel ik dat ze op het etiketje kijken en het supplement kiezen waarbij van zoveel mogelijk vitaminen en mineralen een zo hoog mogelijke dosis aanwezig is. Dit laatste is ook niet de juiste manier. Hier kom ik later nog wel eens op terug.

Als je deze mensen het verhaal hierboven vertelt, dan hoor je vaak dat goede supplementen te duur zijn. Als ik dan vraag wat ze die dag verder nog gaan kopen hoor je dingen als schoenen, kleding, een betere telefoon of nog geen idee.. ik zie wel wat ik tegenkom.

Mensen stellen alle luxe artikelen en dingen die ze niet echt nodig hebben op dit moment boven hun eigen gezondheid. Ze geven vaak geld uit aan luxe artikelen of de nieuwste gadgets terwijl ze geen geld uit willen geven aan hun eigen gezondheid wat in mijn ogen toch net even iets belangrijker is dan luxe of onnodige artikelen, zeker op de lange termijn!

Ik neem aan dat de strekking duidelijk is…….

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Je gaat beter leren van kaneel.
Next Onderzoek: Fruit en groente maakt gelukkig en daarna gezond

You might also like

Algemeen

Waarom de COVID-19-strategie van Zweden stilletjes de wereldwijde strategie wordt

Luister naar dit artikel De unieke aanpak van de COVID-19-pandemie in Zweden trekt al weken veel aandacht, met zowel bewondering als kritiek. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige

Algemeen

Wetenschappers ‘bewijzen’ dat de ziel niet sterft: Het keert terug naar het universum

Luister naar dit artikel Volgens twee vooraanstaande wetenschappers, is het menselijk brein in feite een ‘biologische computer’ en het ‘bewustzijn van de mens’ een programma van de kwantumcomputer die zich

Algemeen

Dit is de smerigste ruimte in je huis (en het is niet de wc)

Luister naar dit artikel Je huis is een broeinest van bacteriën. Het is maar goed dat je ze niet kunt zien. Want ook al maak je nog zo goed schoon,