*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Onderzoek: 72 uur vasten kan het hele immuunsysteem opnieuw opstarten

Onderzoek: 72 uur vasten kan het hele immuunsysteem opnieuw opstarten

Vasten is een aloude praktijk waarbij men zich een dag, of soms zelfs een week of langer, van het eten onthoudt en vereist discipline. Deze praktijk is gebruikt om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen, en zelfs een korte snelle periode kan het immuunsysteem volledig opnieuw opstarten.

Hoewel sommige voedingsdeskundigen het bekritiseren, hebben onderzoekers ontdekt dat honger in korte spurten stamcellen kan aanzetten tot het produceren van nieuwe witte bloedcellen, wiens rol het is om te vechten tegen indringers zoals virussen en slechte bacteriën.
De bevindingen van wetenschappers aan de Universiteit van Zuid-Californië tonen aan dat vasten zeer gunstig is voor mensen die lijden aan een beschadigd immuunsysteem, zoals kankerpatiënten die chemotherapie ondergaan of mensen met auto-immuunziekten.

Valter Longo heeft de effecten van vasten op gistcellen onderzocht en vastgesteld dat wanneer hij een kolonie gistcellen uithongerde, ongeveer 95% van hen zelfmoord zou plegen via apoptose.

Ze zouden de eiwitten demonteren, de celmembranen oplossen en zichzelf voor de resterende 5% in voedsel veranderen. Dit betekent dat als het vastende lichaam de beenmergcellen die verantwoordelijk zijn voor bloed en immuniteit kan verjongen en vermenigvuldigen, het dit ook goed of beter kan doen als het voldoende te eten heeft.

De Ayurvedische en traditionele Chinese medicijnen geloven dat het voedsel dat we consumeren vaak de stofwisseling en de spijsvertering belasten. Boeddhistische monniken in de Theravada-traditie eten alleen ‘s ochtends en vasten daarna 16 uur lang, zodat het lichaam het voedsel kan verwerken. Om het lichaam te genezen of te verjongen, onthouden Sikhs zich vaak van eten.

Aan de andere kant slaan we vaak maaltijden over, eten we meer als we gestrest zijn, eten we op de vlucht of eten we bewerkte voedingsmiddelen, en dit alles verwart ons spijsverteringsstelsel. Daarom zal een korte snelle herstart van het gehele immuunsysteem en de gezondheid verbeteren. Hier zijn enkele vastenopties:

Watervasten – Alleen water wordt gedurende een bepaalde tijd geconsumeerd om het lichaam te ontgiften en chronische pijn, artritis, migraine en meer te behandelen.

Selectief vasten – Dit is onthouding van alleen bepaalde voedingsmiddelen of voor bepaalde uren van de dag.

Intermitterend vasten – Het betreft vasten gedurende de dag, vergelijkbaar met de praktijk van de Theravada-monniken.

Je kunt ook een halve dag snel proberen, door ‘s ochtends te vasten en een matige training toe te voegen. Dit maximaliseert het effect van cellulaire functies die vet afbreken en glycogeen vrijmaken voor energieverbruik.

Afhankelijk van de vastenoptie die u besluit te proberen, zullen de effecten op uw gezondheid variëren. Hier zijn echter 8 door de wetenschap ondersteunde gezondheidsvoordelen van deze praktijk:

Vasten controleert de bloedsuikerspiegel door de insulineresistentie te verminderen
Het bestrijdt ontstekingen in het lichaam en bestrijdt dus infecties en voorkomt de ontwikkeling van chronische aandoeningen, zoals hartaandoeningen, kanker en reumatoïde artritis
Vasten kan u helpen het verouderingsproces uit te stellen en de levensduur te verlengen
Vasten is gevonden om te helpen bij het voorkomen van kanker en om de effecten van chemotherapie te stimuleren
Vasten kan de gezondheid van het hart verbeteren door de bloeddruk, cholesterol en triglyceriden te verlagen
Vasten versnelt de stofwisseling en beperkt de inname van calorieën gedurende de dag, dus het helpt gewichtsverlies
Het verhoogt de secretie van het groeihormoon, wat essentieel is voor groei, gewichtsverlies, spierkracht en metabolisme
Het kan de functie van de hersenen verbeteren en dus het risico op neurodegeneratieve aandoeningen verlagen

Bronnen:

themindunleashed.com
www.healthline.com

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Van bedlegerig naar fietsen: ontmoet de vrouw die MS met dieet aanpakte
Next Masseer deze stresspunten om snel een kieskeurige of huilende baby te ontspannen

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

Volgens wetenschappers bevat deze veel voorkomende boom de sleutel tot een natuurlijk geneesmiddel voor malaria

Een veel voorkomende boom die in grote delen van Afrika wordt aangetroffen,  zou de sleutel tot een natuurlijk geneesmiddel voor malaria bevatten, aldus wetenschappers van de Universiteit van Gondar in

Natuurlijk genezen

Waarom een tandarts kokosolie gebruikt om gaatjes te bestrijden en hoe je het thuis kunt doen

Mondgezondheid is belangrijk. Naast de basisbehoefte om slechte adem en vergeelde tanden te voorkomen, is het uitermate belangrijk om uw mond regelmatig schoon te houden om de ontwikkeling van gaatjes,

Natuurlijk genezen

Ook nieuwsgierig naar Quinoa?

Het eten van een kom quinoa per dag kan het risico op vroegtijdig overlijden aan ziekten zoals kanker, hart- en vaatziekten, aandoeningen van de luchtwegen en diabetes verlagen met 17