Onderzoek toont aan wat het leven in een “groenere” buurt voor uw gezondheid kan betekenen

Onderzoek toont aan wat het leven in een “groenere” buurt voor uw gezondheid kan betekenen


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Als je ooit hebt ervaren dat je in een binnenstad woont en in een buitenwijk vol groen, is de juxtapositie behoorlijk verbazingwekkend. Velen van jullie die dit lezen hadden waarschijnlijk kunnen vermoeden dat leven in de natuur beter is voor je gezondheid, omdat velen van ons zich gewoon beter voelen als we buiten zijn.

Heb je ooit het gevoel dat je gewoon in het gras moet gaan liggen, of naar buiten moet gaan voor een frisse wind? Ik woon in een drukke binnenstad, dus ik voel zeker dat de drukte soms iets te veel voor me wordt. Maar mijn ‘snelle oplossing’ is altijd om naar het park te gaan en in het gras te chillen, en ik ben zeker niet de enige persoon die zich zo voelt!

Een nieuwe studie heeft onlangs aangetoond hoe voordelig wonen in de buurt van of in de natuur kan zijn, omdat wonen in een groenere buurt het risico op vroegtijdig overlijden kan verlagen.

Studie vindt dat wonen in een groenere buurt uw gezondheid kan verbeteren

Een recente studie gepubliceerd in The Lancet Planetary Health Journal getiteld “Stedelijke groenheid en mortaliteit in de grootste steden van Canada: een nationale cohortstudie” onthulde hoe heilzaam wonen in de buurt of in de natuur kan zijn.

Onderzoekers van de Universiteit van New Brunswick hebben gegevens verzameld over 1,3 miljoen niet-immigrerende Canadese volwassenen die in de 30 grootste steden van het land wonen. De geanalyseerde gegevens dateren van 2001-2012 en de onderzoekers maten de hoeveelheid groen rond de huizen van de deelnemers, van gigantische bomen tot kleine struiken.

Hun bevindingen suggereren dat hoe meer groen bij de mensen die er wonen, hoe lager hun risico op voortijdige sterfte. “Er was een veel groter effect dan ik denk dat iemand van ons had verwacht”, aldus Dan Crouse, een gezondheidsgeograaf en hoofdauteur van de studie.

De studie gebruikte satellietbeelden en gegevens om te bepalen hoeveel groen er aanwezig was in de buurt van de huizen van de deelnemers. Vervolgens werd met behulp van de Aqua-satelliet van NASA het groen rond elk huis een meting toegewezen op een schaal van nul tot één (nul betekent dat er geen planten waren en één betekent dat er een overvloed of volledige dekking van groen was).

De studie suggereert dat voor elke toename van 0,15-punts groen in de buurt van het huis van de deelnemers, het risico op overlijden met 8-12% afnam. Houd er rekening mee dat de onderzoekers rekening hielden met andere factoren, zoals luchtvervuiling, en zelfs nadat ze waren verwijderd, was er nog steeds een sterk verband tussen meer groen en lagere sterftecijfers.

Het grootste voordeel van dit onderzoek is misschien dat je niet in de buurt van een conventioneel park hoeft te wonen om de voordelen van groen te ervaren. Hoewel parken natuurlijk geweldig zijn omdat ze een geconcentreerde hoeveelheid groen bieden, kunnen mensen nog steeds profiteren van de natuur door simpelweg bomen en andere planten rond hun huizen te hebben.

“Wat we met deze studie kunnen aantonen, is eigenlijk alleen maar dat er bomen in de buurt moeten zijn waar mensen wonen,” zegt Crouse.

De onderzoekers geven geen verklaring waarom dit causale verband bestaat, maar tonen niettemin het belang van hun bevindingen aan.

“Die ruimte vertegenwoordigt nog steeds een afwezigheid van verkeerscongestie, een afwezigheid van het lawaai en de vervuiling door auto’s. Het gaat een echt verkoelend effect hebben in een stedelijk gebied, “zei Crouse. “Alleen al vanuit je raam uitzicht hebben op de natuur… kan herstellend zijn. Er zijn veel manieren waarop de groenheid je gezondheid ten goede kan komen. ”

Tot slot

In de natuur zijn biedt talloze voordelen voor ons lichaam en geest, en ik weet zeker dat u er veel van hebt ervaren! Wetenschappers hebben bewezen dat wandelen in de natuur letterlijk je hersenchemie kan veranderen en je gelukkiger, vrediger en minder gestrest kan maken.

Het is dus niet al te vergezocht om te denken dat gewoon in de buurt zijn van de natuur ons kan helpen. Dit onderzoek kan echter ook aangeven dat mensen die in de buurt van meer groen leven, gewoon meer bewegen of meer moeite doen om tijd in de natuur door te brengen.

Mensen die in drukke steden wonen, wonen daar waarschijnlijk om een ​​reden, en misschien is een van die redenen dat ze niet zo graag in de natuur zijn als iemand die midden in een bos woont!

Zelfs als je niet in de buurt van groen woont, is dit onderzoek een uitstekende herinnering dat het belangrijk is om tijd buitenshuis door te brengen. Trek daarom je schoenen aan en maak een wandeling. Het kan zijn dat je er niet alleen van geniet, maar je gezondheid verbetert ook na verloop van tijd!

Bronnen:

Collective Evolution

Previous Het krachtigste natuurlijke antibioticum met slechts 2 ingrediënten
Next Longkanker: stoppen met roken regenereer Beschermende longcellen - Nieuw onderzoek

You might also like

Algemeen

Heb je je altijd al afgevraagd waarom kant-en-klare producten zo goedkoop zijn? Dit is de reden

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Algemeen

Als je je ergert aan het kauwen van anderen, ben je misschien een genie

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Algemeen

Zo kan het ook! Vooruitstrevend bedrijf gebruikt plastic afval om wegen te maken die 60% sterker zijn dan traditionele

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar