*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Onderzoekers zeggen dat op cannabis gebaseerde drugs resistentie kunnen bieden tegen SARS-CoV-2
mei 18, 2020 621 Views

Onderzoekers zeggen dat op cannabis gebaseerde drugs resistentie kunnen bieden tegen SARS-CoV-2

Onderzoekers van de Universiteit van Lethbridge in Alberta, Canada, hebben een studie afgerond die volgens hen aantoont dat cannabis resistent kan zijn tegen SARS-CoV-2. Hun voorlopige bevindingen kwamen naar voren tijdens breder onderzoek naar het gebruik van cannabis voor de behandeling van kanker.

Het is belangrijk erop te wijzen dat deze studie nog niet door vakgenoten is beoordeeld. Als hun bevindingen echter kloppen, zeggen onderzoekers dat cannabis op een vergelijkbare manier werkt als nicotine.

In een studie van het Institut Pasteur in Frankrijk ontdekten onderzoekers onder leiding van Jean-Pierre Changeux, een neurobioloog aan de universiteit, het potentieel van nicotinepleisters bij het voorkomen van infecties door SARS-CoV-2.

De Franse studie gaat ervan uit dat nicotine kan beschermen tegen het nieuwe coronavirus op basis van de hypothese “dat nicotine zich hecht aan celreceptoren (ACE2) die door het coronavirus worden gebruikt, waardoor het virus zich niet kan hechten”, legt Changeux uit.

En nu komt er voorlopig onderzoek uit Canada naar voren dat bepaalde cannabissoorten ook de weerstand tegen het coronavirus kunnen verhogen.

“De resultaten van COVID-19 kwamen van onze onderzoeken naar artritis, de ziekte van Crohn, kanker en andere”, zegt Dr. Igor Kovalchuck, een professor in de biologische wetenschappen aan de universiteit van Lethbridge, in een e-mail aan DW.

Zoals DW meldt:

Net als bij het onderzoek naar het effect van nicotine op het coronavirus, wordt aangenomen dat sommige cannabissoorten het vermogen van het virus om de longen binnen te dringen, verminderen, waar het vasthoudt, zich voortplant en zich verspreidt.

In een paper op preprints.org, waar wetenschappers niet-peer-reviewed resultaten kunnen publiceren, schrijven Kovalchuck en collega’s dat hun speciaal ontwikkelde cannabissoorten effectief voorkomen dat het virus het menselijk lichaam binnendringt.

De studie is een van de vele papers die wereldwijd zijn gedeeld op preprint-websites, waaronder preprints.org, in een poging om voorlopige bevindingen te verspreiden in mogelijke COVID-19-behandelingen die nog geen rigoureuze peer review hebben ondergaan.

Het coronavirus heeft een ‘receptor’ nodig om een ​​menselijke gastheer binnen te dringen. Die receptor staat bekend als een “angiotensine-converterend enzym II” of ACE2.

ACE2 wordt aangetroffen in longweefsel, in mond- en neusslijm, in de nieren, testes en maagdarmkanalen, schrijven ze.

En de theorie is dat door ACE2-niveaus in die “gateways” naar de menselijke gastheer te moduleren, het mogelijk is om onze gevoeligheid of kwetsbaarheid voor het virus te verlagen. Het zou in feite ons risico op infectie kunnen verminderen.

“Als er geen ACE2 op weefsels is, komt het virus niet binnen”, zegt Kovalchuck.

Onderzoekers waarschuwen dat niet alle cannabis gelijk is gemaakt en dat ze slechts 13 van de 800 nieuwe Cannabis sativa-varianten hebben gevonden die onderzoekers hebben ontwikkeld, zeggen ze, dat ze ACE2-niveaus moduleren in de gateways van die mensen.

“Onderzoekers moeten bijzonder voorzichtig zijn bij het verspreiden van hun resultaten gezien de sociaal-politieke vluchtigheid van medicinaal cannabisgebruik”, zegt Chris Albertyn, een Research Portfolio Lead bij King’s College London, en een expert op het gebied van cannabinoïden en dementie.

“In dit geval heeft het huidige onderzoek uit Canada zojuist een potentieel therapeutisch ‘werkingsmechanisme’ onthuld, maar dat zou moeten worden gevalideerd en getest in goed ontworpen, robuuste klinische onderzoeken voordat er zinvolle klinische conclusies kunnen worden getrokken,” zegt hij .

Helaas, in het land van de gratis, wordt dit onderzoek beperkt door de Schedule 1-classificatie van de cannabisplant door de federale overheid. Terwijl agenten mensen blijven ontvoeren en kooien voor cannabis, wordt het levensreddende potentieel van deze plant belemmerd. Dit lijkt bijzonder flagrant omdat we de belofte van de plant kennen om de gruwelijke opioïde-epidemie waarmee we momenteel worden geconfronteerd te verlichten.

Zoals TFTP eerder meldde, gingen Melvin D. Livingston, Tracey E. Barnett, Chris Delcher en Alexander C. Wagenaar in een studie gepubliceerd in een peer-reviewed tijdschrift na of er een verband bestond tussen de legalisering van marihuana en opioïde in Colorado -gerelateerde sterfgevallen in de staat.

De onderzoekers keken naar alle beschikbare gegevens van 2000 tot 2015. Wat ze ontdekten, kan voor velen een schok zijn. Terwijl de rest van de natie worstelt met een ontluikende dodelijke crisis op het gebied van opioïden en heroïne, zag de staat Colorado het aantal opioïdensterfgevallen verminderen terwijl de bevolking explodeerde.

Er wordt al lang beweerd dat cannabis een ‘gateway’-medicijn is, waardoor gebruikers gaan experimenteren met andere drugs, in de aanloop naar de meest dodelijke, zoals heroïne. Maar de onderzoekers in de studie gepubliceerd in het American Journal of Public Health ontdekten dat de beschikbaarheid van veilige en legale cannabis de opiaatsterfte daadwerkelijk verminderde:

Colorado’s legalisatie van de verkoop en het gebruik van recreatieve cannabis resulteerde in 0,7 sterfgevallen per maand … vermindering van opioïdegerelateerde sterfgevallen. Deze vermindering betekent een omkering van de opwaartse trend in opioïd-gerelateerde sterfgevallen in Colorado.

De onderzoekers concludeerden: “Legalisatie van cannabis in Colorado ging gepaard met een vermindering op korte termijn van opioïdegerelateerde sterfgevallen.”

Degenen die het bewijs blijven ontkennen, terwijl ze mensen in kooien voor een plant blijven opsluiten, zullen uiteindelijk door de geschiedenis worden beoordeeld. Ze zullen niet de helden zijn die ze nu beweren te zijn. Ze zullen worden herinnerd als degenen die verantwoordelijk zijn voor massale opsluiting, het koesteren van de politiestaat en het geven van een bijna-doodslag aan de vrijheid.

Bronnen:

The Free Thought Project

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Versla dementie op natuurlijke wijze met een aantal van de beste voeding op aarde, bevestigt door onderzoek
Next Goed nieuws voor de longen van de aarde nu de inheemse Amazonegroep een illegale boomkapzaak wint

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

HOE DE DARMEN TE BEHANDELEN, ONZE TWEEDE HERSENEN VOOR ANGST EN DEPRESSIE

Zorgen voor de darm is de sleutel tot het behoud van een goede emotionele gezondheid. Talloze onderzoekers hebben al aangetoond dat de kleine microben die in onze darmen leven veel

Natuurlijk genezen

Door dit eigen gemaakte drankje te drinken worden je botten versterkt

Naast je vitale organen, is het skelet je kostbaarste bezit. Hier sta je normaal nooit bij stil, maar zonder skelet kun je onmogelijk leven. Tenminste niet op de manier zoals

Natuurlijk genezen

Curcumine boost je brein

Vroeger geloofde men, dat louter in het kinderbrein de neuronen zich konden splitsen en vermeerderen. Moderne wetenschap heeft echter aangetoond dat dit niet het geval is! Neuronen kunnen continu nieuwe