Onderzoekers zeggen dat op cannabis gebaseerde drugs resistentie kunnen bieden tegen SARS-CoV-2

Onderzoekers zeggen dat op cannabis gebaseerde drugs resistentie kunnen bieden tegen SARS-CoV-2

Luister naar dit artikel

Onderzoekers van de Universiteit van Lethbridge in Alberta, Canada, hebben een studie afgerond die volgens hen aantoont dat cannabis resistent kan zijn tegen SARS-CoV-2. Hun voorlopige bevindingen kwamen naar voren tijdens breder onderzoek naar het gebruik van cannabis voor de behandeling van kanker.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Het is belangrijk erop te wijzen dat deze studie nog niet door vakgenoten is beoordeeld. Als hun bevindingen echter kloppen, zeggen onderzoekers dat cannabis op een vergelijkbare manier werkt als nicotine.

In een studie van het Institut Pasteur in Frankrijk ontdekten onderzoekers onder leiding van Jean-Pierre Changeux, een neurobioloog aan de universiteit, het potentieel van nicotinepleisters bij het voorkomen van infecties door SARS-CoV-2.

De Franse studie gaat ervan uit dat nicotine kan beschermen tegen het nieuwe coronavirus op basis van de hypothese “dat nicotine zich hecht aan celreceptoren (ACE2) die door het coronavirus worden gebruikt, waardoor het virus zich niet kan hechten”, legt Changeux uit.

En nu komt er voorlopig onderzoek uit Canada naar voren dat bepaalde cannabissoorten ook de weerstand tegen het coronavirus kunnen verhogen.

“De resultaten van COVID-19 kwamen van onze onderzoeken naar artritis, de ziekte van Crohn, kanker en andere”, zegt Dr. Igor Kovalchuck, een professor in de biologische wetenschappen aan de universiteit van Lethbridge, in een e-mail aan DW.

Zoals DW meldt:

Net als bij het onderzoek naar het effect van nicotine op het coronavirus, wordt aangenomen dat sommige cannabissoorten het vermogen van het virus om de longen binnen te dringen, verminderen, waar het vasthoudt, zich voortplant en zich verspreidt.

In een paper op preprints.org, waar wetenschappers niet-peer-reviewed resultaten kunnen publiceren, schrijven Kovalchuck en collega’s dat hun speciaal ontwikkelde cannabissoorten effectief voorkomen dat het virus het menselijk lichaam binnendringt.

De studie is een van de vele papers die wereldwijd zijn gedeeld op preprint-websites, waaronder preprints.org, in een poging om voorlopige bevindingen te verspreiden in mogelijke COVID-19-behandelingen die nog geen rigoureuze peer review hebben ondergaan.

Het coronavirus heeft een ‘receptor’ nodig om een ​​menselijke gastheer binnen te dringen. Die receptor staat bekend als een “angiotensine-converterend enzym II” of ACE2.

ACE2 wordt aangetroffen in longweefsel, in mond- en neusslijm, in de nieren, testes en maagdarmkanalen, schrijven ze.

En de theorie is dat door ACE2-niveaus in die “gateways” naar de menselijke gastheer te moduleren, het mogelijk is om onze gevoeligheid of kwetsbaarheid voor het virus te verlagen. Het zou in feite ons risico op infectie kunnen verminderen.

“Als er geen ACE2 op weefsels is, komt het virus niet binnen”, zegt Kovalchuck.

Onderzoekers waarschuwen dat niet alle cannabis gelijk is gemaakt en dat ze slechts 13 van de 800 nieuwe Cannabis sativa-varianten hebben gevonden die onderzoekers hebben ontwikkeld, zeggen ze, dat ze ACE2-niveaus moduleren in de gateways van die mensen.

“Onderzoekers moeten bijzonder voorzichtig zijn bij het verspreiden van hun resultaten gezien de sociaal-politieke vluchtigheid van medicinaal cannabisgebruik”, zegt Chris Albertyn, een Research Portfolio Lead bij King’s College London, en een expert op het gebied van cannabinoïden en dementie.

“In dit geval heeft het huidige onderzoek uit Canada zojuist een potentieel therapeutisch ‘werkingsmechanisme’ onthuld, maar dat zou moeten worden gevalideerd en getest in goed ontworpen, robuuste klinische onderzoeken voordat er zinvolle klinische conclusies kunnen worden getrokken,” zegt hij .

Helaas, in het land van de gratis, wordt dit onderzoek beperkt door de Schedule 1-classificatie van de cannabisplant door de federale overheid. Terwijl agenten mensen blijven ontvoeren en kooien voor cannabis, wordt het levensreddende potentieel van deze plant belemmerd. Dit lijkt bijzonder flagrant omdat we de belofte van de plant kennen om de gruwelijke opioïde-epidemie waarmee we momenteel worden geconfronteerd te verlichten.

Zoals TFTP eerder meldde, gingen Melvin D. Livingston, Tracey E. Barnett, Chris Delcher en Alexander C. Wagenaar in een studie gepubliceerd in een peer-reviewed tijdschrift na of er een verband bestond tussen de legalisering van marihuana en opioïde in Colorado -gerelateerde sterfgevallen in de staat.

De onderzoekers keken naar alle beschikbare gegevens van 2000 tot 2015. Wat ze ontdekten, kan voor velen een schok zijn. Terwijl de rest van de natie worstelt met een ontluikende dodelijke crisis op het gebied van opioïden en heroïne, zag de staat Colorado het aantal opioïdensterfgevallen verminderen terwijl de bevolking explodeerde.

Er wordt al lang beweerd dat cannabis een ‘gateway’-medicijn is, waardoor gebruikers gaan experimenteren met andere drugs, in de aanloop naar de meest dodelijke, zoals heroïne. Maar de onderzoekers in de studie gepubliceerd in het American Journal of Public Health ontdekten dat de beschikbaarheid van veilige en legale cannabis de opiaatsterfte daadwerkelijk verminderde:

Colorado’s legalisatie van de verkoop en het gebruik van recreatieve cannabis resulteerde in 0,7 sterfgevallen per maand … vermindering van opioïdegerelateerde sterfgevallen. Deze vermindering betekent een omkering van de opwaartse trend in opioïd-gerelateerde sterfgevallen in Colorado.

De onderzoekers concludeerden: “Legalisatie van cannabis in Colorado ging gepaard met een vermindering op korte termijn van opioïdegerelateerde sterfgevallen.”

Degenen die het bewijs blijven ontkennen, terwijl ze mensen in kooien voor een plant blijven opsluiten, zullen uiteindelijk door de geschiedenis worden beoordeeld. Ze zullen niet de helden zijn die ze nu beweren te zijn. Ze zullen worden herinnerd als degenen die verantwoordelijk zijn voor massale opsluiting, het koesteren van de politiestaat en het geven van een bijna-doodslag aan de vrijheid.

Bronnen:

The Free Thought Project

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Versla dementie op natuurlijke wijze met een aantal van de beste voeding op aarde, bevestigt door onderzoek
Next 5 voedingsmiddelen die artritispijn helpen verminderen

You might also like

Natuurlijk genezen

Ontdek hoe het eten van pistachenoten het risico op longkanker kan verkleinen

Luister naar dit artikel Pistachenoten zijn voedzame noten die veel vezels, eiwitten en antioxidanten bevatten, en ze zijn ook een uitstekende bron van gezonde vetten. Het toevoegen van deze noten

Natuurlijk genezen

Stof in alledaagse groentes bestrijdt dodelijke kankercellen. Dit veelbelovende onderzoek laat zien hoe

Luister naar dit artikel Een stof die in groentes zoals broccoli wordt gevonden speelt een rol bij de behandeling van huidkanker, blijkt uit nieuw onderzoek in het European Journal of Medicinal

Natuurlijk genezen

Ontgift uw lever met Kurkuma Thee

Luister naar dit artikel De lever is een van de grootste (en meest vitale) organen in het lichaam. Het voert honderden functies uit, met inbegrip van de verwerking van voedingsstoffen