*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Ongezonde “schoonheidsproducten”: de reden waarom u van geuren af moet
mei 17, 2020 1186 Views

Ongezonde “schoonheidsproducten”: de reden waarom u van geuren af moet

Gezondheid- en schoonheidsproducten, waaronder shampoos, conditioners, make-up en vooral geuren van welke aard dan ook, zitten vol met duizenden giftige chemicaliën, en Amerika heeft er slechts 9 verboden voor openbaar gebruik, hoewel 40 andere landen zo’n 1.300 hebben verboden. of meer chemicaliën uit hun producten. Waarom?

Geuren bevatten inderdaad enkele van de gevaarlijkste gifstoffen voor de menselijke gezondheid – en waarom zouden ze die eigenlijk gebruiken, als er gezonde alternatieven zijn die we kunnen gebruiken om onze huizen en de lucht om ons heen te laten geuren die onze gezondheid of de gezondheid van de planeet niet in gevaar brengen ?

Waarom zouden brandbare ingrediënten en formaldehyde in “schoonheidsproducten” zitten?

Geuren, of ze nu in parfums, afwasmiddel of luchtverfrissers worden aangetroffen, bevatten doorgaans enkele van de gevaarlijkste en meest brandbare ingrediënten die de mensheid kent.

Enkele van de grote slechteriken in termen van chemicaliën zijn propaan, butaan, 1,4-di-chloor-benzeen (1,4-DCB), een bewezen carcinogeen, benzeen (een bekende oorzaak van leukemie), formaldehyde (een bekende oorzaak van respiratoire kankers bij mensen), plus te veel andere chemicaliën die niet openbaar zijn gemaakt of zijn onderzocht op hun toxische effecten op mensen.

Een van de meest schokkende ingrediënten in luchtverfrissers en “plug-ins” is naftaleen, een gevaarlijke chemische stof die voornamelijk in mottenballen wordt aangetroffen en in 2009 uit de EU werd verbannen. Van naftaleen is bekend dat het aplastische anemie, hemolytische anemie, retinale bloeding, cataract veroorzaakt, en is sterk verbonden met non-Hodgkin-lymfoom.

Synthetische ‘geuren’ zijn enkele van de ergste uitvindingen ter wereld. Ze zijn gekoppeld aan een lange lijst van angstaanjagende gezondheidsrisico’s, waaronder de neurotoxiciteit, die allerlei aandoeningen van de luchtwegen kunnen veroorzaken, waaronder astma. Ze staan ​​ook bekend als hormoonverstorende middelen die een lange lijst van op hormonen gebaseerde kankers kunnen veroorzaken, van borstkanker tot prostaatkanker.

Hoe kan dit legaal zijn?

Naar verluidt vereisen de Verenigde Staten volledige openbaarmaking van geuringrediënten als ze in cosmetica worden gebruikt. Werkelijk?

Welnu, omdat geurformules worden geclassificeerd als “handelsgeheimen”, hoeven individuele componenten binnen de geur niet te worden onthuld. Dus hoe dan ook, we worden blootgesteld aan een aanval van schadelijke chemicaliën, ongeacht het soort geurproduct dat we gebruiken. Houd er rekening mee dat die luchtverfrissers volledig ongereguleerd zijn.

Dus, wat zijn enkele van de gevaarlijkere chemicaliën in geur?

De grootste overtreders van de huidige geurmiddeleb zijn:

Ftalaten: Geuren bevatten schadelijke chemicaliën, ftalaten genaamd, die als conserveermiddelen fungeren, waardoor parfums en colognes langer in de schappen kunnen blijven. Deze ftalaten veroorzaken tal van dodelijke gezondheidsproblemen, waaronder hormoonontregeling, verminderde beweeglijkheid van het sperma, ademhalingsproblemen, geboorteafwijkingen, laag geboortegewicht, vroeggeboorte, miskraam en beschadiging van het IQ van kinderen in de baarmoeder.

Parabenen: Parabenen zoals ftalaten zijn conserveermiddelen die schimmelvorming in cosmetica voorkomen. Ze hebben een lange lijst met negatieve gevolgen voor de gezondheid, maar bovenal zijn ze zeer oestrogeen, wat betekent dat ze op oestrogeen gebaseerde kankers kunnen veroorzaken, waaronder borst-, prostaat- en endometriumkanker.

Styreen: Styreen wordt gebruikt om een ​​grote verscheidenheid aan producten te maken, inclusief geur. Styreen zit ook in sigarettenrook en auto-uitlaat. Het is een bekend carcinogeen.

Synthetische muskus: Synthetische muskus, waaronder nitro-muskus en polycyclische muskus, is in verband gebracht met kanker en schade aan het zenuwstelsel en het voortplantingssysteem.

Gezonde alternatieven voor gevaarlijke synthetische chemicaliën in geur

Het goede nieuws is dat het gemakkelijk is om je huis op natuurlijke wijze te laten geuren. Het heet natuurlijke aromatherapie.

Voor natuurlijke aromatherapie heb je ongeveer 100% pure essentiële oliën nodig, zoals lavendel, pure etherische olie, citroen, sinaasappel of grapefruit etherische olie, eucalyptus pure etherische olie of rozen pure etherische olie – dit zijn slechts enkele van de heerlijke geuren die je kunt kopen tegen lage kosten.

Deze heerlijke geuren zorgen er niet alleen voor dat je huis heerlijk ruikt, ze verbeteren ook de menselijke gezondheid met plantaardige stoffen zoals antioxidanten en andere bestanddelen die de gezondheid op een lange lijst van manieren kunnen helpen, van het helpen verminderen van schadelijke stressniveaus tot het helpen ontgiften van het huis van virussen en bacteriën.

Denk aan tea tree olie.

Je kunt deze pure essentiële oliën gebruiken in een milieuvriendelijke (dus geen plastic!) Diffuser, deppen op gloeilampen, of je kunt ze mengen met water en ze als een natuurlijke luchtverfrisser door je huis spuiten.

Je kunt ook proberen de frisse geuren van citroen en water of pure lavendel en rozenolie op ventilatoren te sproeien en die geuren vervolgens door de kamer te laten gaan. Een andere geweldige truc is het koken van zelfgemaakte potpourri op het fornuis, wat in feite betekent wat sinaasappelschil en kaneel doordrenkt met water.

Kort gezegd: we hebben de chemicaliën niet nodig als we zulke geweldige alternatieven hebben.

Bronnen:

Previous Waarom de COVID-19-strategie van Zweden stilletjes de wereldwijde strategie wordt
Next Gezonde desserts: Karamelperen met geroosterde hazelnoten

You might also like

Algemeen

Teveel knoflook gegeten? Zo ga je een knoflookadem tegen!

De lekkerste gerechten zijn misschien wel degene die heel veel teentjes knoflook bevatten. Het liefste stoppen we overal veel knoflook in, maar helaas is onze omgeving daar niet altijd even

Algemeen

Wetenschappers bouwen een ‘zwarte doos’ om de ineenstorting van de beschaving vast te leggen

Een zwarte doos is iets waar we allemaal bekend mee zijn – waarbij elke commerciële vlucht op het apparaat wordt geregistreerd. Elke ruk aan het juk en elke aanpassing die

Algemeen

Stel besteedt 20 jaar aan het planten van bos en honderden bedreigde diersoorten zijn weer teruggekeerd

De Braziliaanse fotojournalist Sebastião Ribeiro Salgado verliet Oost-Afrika 30 jaar geleden. Hij werkte aan een project over op de genocide in Rwanda, en laten we zeggen dat het een vermoeiende