*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Ontstekingsremmende voedingsmiddelen die borstkanker voorkomen

Ontstekingsremmende voedingsmiddelen die borstkanker voorkomen

Experts suggereren dat de meest effectieve manier om het risico op kanker te verkleinen, is door het maken van een gezonde levensstijl. Om uw algehele welzijn te verbeteren, een gezond gewicht te behouden en ontstekingsremmende voedingsmiddelen te eten die u ook kunnen helpen het risico op het ontwikkelen van borstkanker te verlagen.

Volgens Alexandra Rothwell, een geregistreerde diëtist en een specialist in oncologische voeding, is overgewicht een van de belangrijkste risicofactoren voor borstkanker. Omdat ontsteking ook geassocieerd is met zowel borstkanker als overgewicht, kan het eten van ontstekingsremmende voedingsmiddelen u helpen uw bloedsuikerspiegel te handhaven en ontstekingen tot een minimum te beperken.

De voedingsmiddelen in de onderstaande lijst zijn niet alleen voedzaam. Ze kunnen ook helpen om ontstekingen te verminderen en borstkanker te voorkomen.

Vis
Voeg vis zoals haring, makreel, zalm en sardines toe aan je dieet, want ze zitten vol met omega-3 vetzuren. Rothwell legde uit dat omega-3-vetzuren de ontsteking in het lichaam kunnen helpen verminderen. Als alternatief kunt u ook zaden en walnoten eten als u de voorkeur geeft aan een niet-dierlijke bron van deze vetzuren.

Een onderzoek uit 2014, gepubliceerd in Cancer Causes & Control, suggereert dat het consumeren van meer omega-3’s ook verband houdt met een vermindering van de borstdichtheid.

Fruit en groenten
Verschillende studies hebben vastgesteld dat regelmatig eten van veel verse groenten en fruit kan helpen om het risico op het ontwikkelen van borstkanker te verlagen. Deskundigen stellen dat er verschillende redenen zijn waarom een plantaardig dieet goed voor u is.

Een studie uit 2015 onthulde dat fruit en groenten rijk zijn aan antioxidanten en dat hoe meer antioxidanten in een dieet zitten, hoe lager het risico op borstkanker kan zijn.

Een afzonderlijke studie uit 2011, die werd gepubliceerd in het European Journal of Nutrition, toonde aan dat de vezel in fruit en groenten kan bijdragen aan hun vermogen om het kankerrisico te verlagen. Rothwell beveelt het eten van de volgende groenten aan als u van nature het risico op het ontwikkelen van borstkanker op een natuurlijke manier wilt verlagen:

Allin-groenten – Bronnen omvatten knoflook, prei en uien.
Aziatische paddenstoelen – Bronnen omvatten Chinees zwart, oester en Shiitake-paddenstoel.
Kruisbloemige groenten – Bronnen omvatten broccoli, kool en bloemkool.

Rothwell suggereert echter dat je moet proberen vast te houden aan fruitvariëteiten met laag suikergehalte, zoals bessen. Ze voegde eraan toe dat je hoog suiker fruit, zoals bananen, mango’s en ananas, moet beperken om je bloedsuikerspiegel normaal te houden.

Olijfolie
Beschouwd als een gezond vet, biedt olijfolie veel voordelen. Het kan ook helpen het risico op borstkanker te verminderen.
Gegevens van een onderzoek uit 2015 hebben aangetoond dat het toevoegen van vier eetlepels extra vierge olijfolie aan een gezond dieet vol verse groenten en fruit het risico op borstkanker kan helpen verlagen met maar liefst 68 procent.

Bovendien kan olijfolie “een bijkomend voordeel hebben met betrekking tot de borstdichtheid”, een andere bevestigde risicofactor voor borstkanker. Volgens een onderzoek uit 2014, waarbij meer dan 3500 vrouwelijke deelnemers betrokken waren, is het toevoegen van 1,5 eetlepels olijfolie aan uw dagelijkse voeding gekoppeld aan een lagere borstdensiteit.

Kurkuma
Kurkuma, een kruid dat veel wordt gebruikt in de Indiase keuken, bevat curcumine. Deze stof heeft krachtige ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Studies hebben aangetoond dat curcumine de toxische effecten van bepaalde borstkankercellen kan helpen verminderen en dat het de groei van kankercellen kan voorkomen.

Hoewel er geen wetenschappelijke consensus is over de aanbevolen dagelijkse dosering, variëren de gebruikelijke doseringen in onderzoeken met gezondheidsvoordelen dagelijks van 200 tot 500 milligram (mg) curcumine.

Beweeg regelmatig om een gezond gewicht te handhaven en meer ontstekingsremmende voedingsmiddelen aan uw dieet toe te voegen om uw risico op het ontwikkelen van borstkanker te verlagen.

Previous Botanische studie concludeert het antioxidant potentieel van kleine brandnetel
Next Een natuurlijke benadering voor de behandeling van Gastro-esophageal terugvloeiingsziekte (GERD)

You might also like

Natuurlijk genezen

Ze mengde twee ingrediënten en bracht het aan op haar tanden

De glimlach is een van de dominante kenmerken van een persoon, dus een gele glimlach is iets dat niemand wil hebben. Een gele glimlach is echter niet iets dat niet

Natuurlijk genezen

Koorts van jouw kindje in slechts 5 minuten verminderen zonder medicatie doe je ZO!

Als de lichaamstemperatuur van uw kind snel stijgt dan kun je al snel in paniek raken. Veel mensen denken dat het een symptoom is van een infectie en dat het

Natuurlijk genezen

Stop dit in je mond en zeg vaarwel tegen kiespijn In seconden

De tandpijn kan echt frustrerend en pijnlijk zijn, vooral als een zenuw beschadigd is, maar er kunnen ook andere oorzaken aanwezig zijn. Tand infecties, gom kwesties, plaque, tandbederf, verwondingen, gebroken