Ontstekingsremmende voedingsmiddelen die borstkanker voorkomen

Ontstekingsremmende voedingsmiddelen die borstkanker voorkomen

Luister naar dit artikel

Experts suggereren dat de meest effectieve manier om het risico op kanker te verkleinen, is door het maken van een gezonde levensstijl. Om uw algehele welzijn te verbeteren, een gezond gewicht te behouden en ontstekingsremmende voedingsmiddelen te eten die u ook kunnen helpen het risico op het ontwikkelen van borstkanker te verlagen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Volgens Alexandra Rothwell, een geregistreerde diëtist en een specialist in oncologische voeding, is overgewicht een van de belangrijkste risicofactoren voor borstkanker. Omdat ontsteking ook geassocieerd is met zowel borstkanker als overgewicht, kan het eten van ontstekingsremmende voedingsmiddelen u helpen uw bloedsuikerspiegel te handhaven en ontstekingen tot een minimum te beperken.

De voedingsmiddelen in de onderstaande lijst zijn niet alleen voedzaam. Ze kunnen ook helpen om ontstekingen te verminderen en borstkanker te voorkomen.

Vis
Voeg vis zoals haring, makreel, zalm en sardines toe aan je dieet, want ze zitten vol met omega-3 vetzuren. Rothwell legde uit dat omega-3-vetzuren de ontsteking in het lichaam kunnen helpen verminderen. Als alternatief kunt u ook zaden en walnoten eten als u de voorkeur geeft aan een niet-dierlijke bron van deze vetzuren.

Een onderzoek uit 2014, gepubliceerd in Cancer Causes & Control, suggereert dat het consumeren van meer omega-3’s ook verband houdt met een vermindering van de borstdichtheid.

Fruit en groenten
Verschillende studies hebben vastgesteld dat regelmatig eten van veel verse groenten en fruit kan helpen om het risico op het ontwikkelen van borstkanker te verlagen. Deskundigen stellen dat er verschillende redenen zijn waarom een plantaardig dieet goed voor u is.

Een studie uit 2015 onthulde dat fruit en groenten rijk zijn aan antioxidanten en dat hoe meer antioxidanten in een dieet zitten, hoe lager het risico op borstkanker kan zijn.

Een afzonderlijke studie uit 2011, die werd gepubliceerd in het European Journal of Nutrition, toonde aan dat de vezel in fruit en groenten kan bijdragen aan hun vermogen om het kankerrisico te verlagen. Rothwell beveelt het eten van de volgende groenten aan als u van nature het risico op het ontwikkelen van borstkanker op een natuurlijke manier wilt verlagen:

Allin-groenten – Bronnen omvatten knoflook, prei en uien.
Aziatische paddenstoelen – Bronnen omvatten Chinees zwart, oester en Shiitake-paddenstoel.
Kruisbloemige groenten – Bronnen omvatten broccoli, kool en bloemkool.

Rothwell suggereert echter dat je moet proberen vast te houden aan fruitvariëteiten met laag suikergehalte, zoals bessen. Ze voegde eraan toe dat je hoog suiker fruit, zoals bananen, mango’s en ananas, moet beperken om je bloedsuikerspiegel normaal te houden.

Olijfolie
Beschouwd als een gezond vet, biedt olijfolie veel voordelen. Het kan ook helpen het risico op borstkanker te verminderen.
Gegevens van een onderzoek uit 2015 hebben aangetoond dat het toevoegen van vier eetlepels extra vierge olijfolie aan een gezond dieet vol verse groenten en fruit het risico op borstkanker kan helpen verlagen met maar liefst 68 procent.

Bovendien kan olijfolie “een bijkomend voordeel hebben met betrekking tot de borstdichtheid”, een andere bevestigde risicofactor voor borstkanker. Volgens een onderzoek uit 2014, waarbij meer dan 3500 vrouwelijke deelnemers betrokken waren, is het toevoegen van 1,5 eetlepels olijfolie aan uw dagelijkse voeding gekoppeld aan een lagere borstdensiteit.

Kurkuma
Kurkuma, een kruid dat veel wordt gebruikt in de Indiase keuken, bevat curcumine. Deze stof heeft krachtige ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Studies hebben aangetoond dat curcumine de toxische effecten van bepaalde borstkankercellen kan helpen verminderen en dat het de groei van kankercellen kan voorkomen.

Hoewel er geen wetenschappelijke consensus is over de aanbevolen dagelijkse dosering, variëren de gebruikelijke doseringen in onderzoeken met gezondheidsvoordelen dagelijks van 200 tot 500 milligram (mg) curcumine.

Beweeg regelmatig om een gezond gewicht te handhaven en meer ontstekingsremmende voedingsmiddelen aan uw dieet toe te voegen om uw risico op het ontwikkelen van borstkanker te verlagen.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Botanische studie concludeert het antioxidant potentieel van kleine brandnetel
Next Een natuurlijke benadering voor de behandeling van Gastro-esophageal terugvloeiingsziekte (GERD)

You might also like

Natuurlijk genezen

10 redenen om meer appelazijn te drinken

Luister naar dit artikel Appelazijn is een opmerkelijk hulpmiddel dat op verschillende manieren kan worden gebruikt om uw gezondheid te verbeteren, evenals in uw huishouden. Dit zijn de top 10

Natuurlijk genezen

Taro heeft een unieke “Toxine-logende” eigenschap, gebruikt door genezers voor het oplossen van cysten, fibromen en het behandelen van oorpijn

Luister naar dit artikel Tarowortel (Lat. Colocasia Esculenta) is een eetbare knol en behoort tot de familie van Araceae-planten. Het is ook bekend als albi, arbi, talo, dalo, kalo, aba

Natuurlijk genezen

7 tekenen van te veel ijzer

Luister naar dit artikel IJzer is een mineraal dat levensbelangrijk is. IJzer wordt gevonden in de aarde, zon, sterren, planten, dieren en het menselijk lichaam. Zijn rol in het menselijk