Ontstekingsremmende voedingsmiddelen die borstkanker voorkomen

Ontstekingsremmende voedingsmiddelen die borstkanker voorkomen


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Experts suggereren dat de meest effectieve manier om het risico op kanker te verkleinen, is door het maken van een gezonde levensstijl. Om uw algehele welzijn te verbeteren, een gezond gewicht te behouden en ontstekingsremmende voedingsmiddelen te eten die u ook kunnen helpen het risico op het ontwikkelen van borstkanker te verlagen.

Volgens Alexandra Rothwell, een geregistreerde diëtist en een specialist in oncologische voeding, is overgewicht een van de belangrijkste risicofactoren voor borstkanker. Omdat ontsteking ook geassocieerd is met zowel borstkanker als overgewicht, kan het eten van ontstekingsremmende voedingsmiddelen u helpen uw bloedsuikerspiegel te handhaven en ontstekingen tot een minimum te beperken.

De voedingsmiddelen in de onderstaande lijst zijn niet alleen voedzaam. Ze kunnen ook helpen om ontstekingen te verminderen en borstkanker te voorkomen.

Vis
Voeg vis zoals haring, makreel, zalm en sardines toe aan je dieet, want ze zitten vol met omega-3 vetzuren. Rothwell legde uit dat omega-3-vetzuren de ontsteking in het lichaam kunnen helpen verminderen. Als alternatief kunt u ook zaden en walnoten eten als u de voorkeur geeft aan een niet-dierlijke bron van deze vetzuren.

Een onderzoek uit 2014, gepubliceerd in Cancer Causes & Control, suggereert dat het consumeren van meer omega-3’s ook verband houdt met een vermindering van de borstdichtheid.

Fruit en groenten
Verschillende studies hebben vastgesteld dat regelmatig eten van veel verse groenten en fruit kan helpen om het risico op het ontwikkelen van borstkanker te verlagen. Deskundigen stellen dat er verschillende redenen zijn waarom een plantaardig dieet goed voor u is.

Een studie uit 2015 onthulde dat fruit en groenten rijk zijn aan antioxidanten en dat hoe meer antioxidanten in een dieet zitten, hoe lager het risico op borstkanker kan zijn.

Een afzonderlijke studie uit 2011, die werd gepubliceerd in het European Journal of Nutrition, toonde aan dat de vezel in fruit en groenten kan bijdragen aan hun vermogen om het kankerrisico te verlagen. Rothwell beveelt het eten van de volgende groenten aan als u van nature het risico op het ontwikkelen van borstkanker op een natuurlijke manier wilt verlagen:

Allin-groenten – Bronnen omvatten knoflook, prei en uien.
Aziatische paddenstoelen – Bronnen omvatten Chinees zwart, oester en Shiitake-paddenstoel.
Kruisbloemige groenten – Bronnen omvatten broccoli, kool en bloemkool.

Rothwell suggereert echter dat je moet proberen vast te houden aan fruitvariëteiten met laag suikergehalte, zoals bessen. Ze voegde eraan toe dat je hoog suiker fruit, zoals bananen, mango’s en ananas, moet beperken om je bloedsuikerspiegel normaal te houden.

Olijfolie
Beschouwd als een gezond vet, biedt olijfolie veel voordelen. Het kan ook helpen het risico op borstkanker te verminderen.
Gegevens van een onderzoek uit 2015 hebben aangetoond dat het toevoegen van vier eetlepels extra vierge olijfolie aan een gezond dieet vol verse groenten en fruit het risico op borstkanker kan helpen verlagen met maar liefst 68 procent.

Bovendien kan olijfolie “een bijkomend voordeel hebben met betrekking tot de borstdichtheid”, een andere bevestigde risicofactor voor borstkanker. Volgens een onderzoek uit 2014, waarbij meer dan 3500 vrouwelijke deelnemers betrokken waren, is het toevoegen van 1,5 eetlepels olijfolie aan uw dagelijkse voeding gekoppeld aan een lagere borstdensiteit.

Kurkuma
Kurkuma, een kruid dat veel wordt gebruikt in de Indiase keuken, bevat curcumine. Deze stof heeft krachtige ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Studies hebben aangetoond dat curcumine de toxische effecten van bepaalde borstkankercellen kan helpen verminderen en dat het de groei van kankercellen kan voorkomen.

Hoewel er geen wetenschappelijke consensus is over de aanbevolen dagelijkse dosering, variëren de gebruikelijke doseringen in onderzoeken met gezondheidsvoordelen dagelijks van 200 tot 500 milligram (mg) curcumine.

Beweeg regelmatig om een gezond gewicht te handhaven en meer ontstekingsremmende voedingsmiddelen aan uw dieet toe te voegen om uw risico op het ontwikkelen van borstkanker te verlagen.

Previous Botanische studie concludeert het antioxidant potentieel van kleine brandnetel
Next Een natuurlijke benadering voor de behandeling van Gastro-esophageal terugvloeiingsziekte (GERD)

You might also like

Natuurlijk genezen

Wetenschappers beweren dat insecten vol antioxidanten zitten en dat het drinken van “cricketsap” kanker stopt

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Om DEZE reden slaapt hij vaak met een ui in zijn sok…

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Dit zijn DE 5 redenen waarom je voortaan je gezicht moet wassen met appelazijn!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar