Op 4 manieren bestrijdt granaatappel kanker
mei 22, 2019 4358 Views

Op 4 manieren bestrijdt granaatappel kanker

Luister naar dit artikel

Kanker, de op één na belangrijkste doodsoorzaak in de Verenigde Staten na hartaandoeningen, doodt 600.000 mensen per jaar alleen al in de VS. En hoewel de westerse geneeskunde dodelijke kankers tracht te behandelen met chemotherapie en bestraling, hebben deze behandelingen ernstige bijwerkingen die – op zichzelf – levensbedreigend kunnen zijn. Vandaag gaan we dieper in op hoe granaatappel op natuurlijke wijze tegen kanker vecht.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Met zijn aangename smaak – een verfrissende mix van zoet en scherp – en zijn opvallende felle rode kleur lijkt granaatappelsap meer op een smakelijke verwennerij dan een therapeutisch middel tegen ziekte. Er is echter onderzoek dat aantoont dat granaatappelen (rijk aan ziektebestrijdende antioxidanten) inderdaad “serieuze medicijnen” zijn.

Klinisch onderzoek: granaatappel bestrijdt kanker in sapvorm

Prostaatkanker, dat elk jaar het leven van 31.000 mannen opeist in de VS, is de op één na meest voorkomende vorm van kanker bij mannen – en ook een primaire oorzaak van aan kanker gerelateerde sterfgevallen.

Maar recent onderzoek heeft bemoedigende bevindingen aan het licht gebracht.

In een mijlpaalonderzoek gepubliceerd in Clinical Cancer Research, gaven onderzoekers 8 gram granaatappelsap per dag aan een groep patiënten met prostaatkanker.

De deelnemers hadden al een operatie of bestraling ondergaan om hun kanker te behandelen en ervoeren stijgende niveaus van een hormoon dat bekend staat als PSA of prostaatspecifieke androgeen.

Belangrijk om op te merken: artsen beoordelen de ernst van prostaataandoeningen door te meten hoe lang het duurt om de PSA-waarden te verdubbelen.

In de groep mannen die dagelijks granaatappelsap dronk, duurde het veel langer voordat hun gemiddelde PSA-snelheden verdubbelden – in tegenstelling tot een controlegroep. Het verdubbelingsinterval van de granaatappelgroep strekte zich uit van 15 maanden (toen de studie begon) tot 54 maanden aan het einde van de studie!

Het team meldde ook dat de granaatappergroep een afname van 12 procent kankercellproliferatie doormaakte, samen met een toename van 17 procent in apoptose (de geprogrammeerde zelfmoord van kankercellen).

Aanvullende studies hebben de effecten van granaatappels tegen kanker ondersteund.

Granaatappels hebben krachtige fytochemicaliën die kankercellen richten, volgens onderzoek
Onderzoekers hebben opgemerkt dat granaatappel bijzonder geschikt lijkt om de groei van hormoonafhankelijke kankers, waaronder borstkanker, prostaatkanker en darmkanker, te vertragen.

Granaatappels hebben indrukwekkende ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, wat betekent dat ze in de eerste plaats de ontsteking en oxidatieve schade kunnen bestrijden die kan leiden tot kanker. In feite laat granaatappelsap antioxiderende activiteit zien die drie keer zo hoog is als die van groene thee, door velen beschouwd als de gouden standaard voor gezonde dranken.

Het krachtigste geheime wapen gevonden in dit superfruit is waarschijnlijk hun gehalte aan luteoline, ellagic acid en punicalagin, een drietal flavonoïden en tannines bekend om hun ziektebestrijdende eigenschappen.

Als het gaat om het samenbinden van kanker, betekenen deze verbindingen handel.

In een studie gepubliceerd in Nutrition and Cancer, toonden granaatappelextracten het vermogen om “dramatisch” het aantal en de grootte van borsttumoren van chemisch geïnduceerde borstkanker te verminderen.

Granaatappel’s hoge concentraties ellaginezuur kunnen zelfs helpen om kanker te voorkomen voordat de ziekte zich zelfs ontwikkelt. Van ellagic acid is aangetoond dat het de progressie van colitis ulcerosa remt – een bekende risicofactor voor darmkanker.

Granaatappelextracten gebruiken meerdere methoden om de verspreiding van kanker op cellulair niveau te stoppen
Studies hebben inzicht gegeven in de vier belangrijkste manieren waarop granaatappels de groei van tumoren blokkeren en kanker bestrijden. In recente studies hebben onderzoekers granaatappelextracten gecrediteerd met het onderdrukken van celproliferatie, het verminderen van de groei van kankercellen en het veroorzaken van apoptose – allemaal zonder de normale cellen te beschadigen.

Bovendien kunnen granaatappelverbindingen angiogenese remmen – de groei van bloedvaten die zuurstof en voedingsstoffen naar groeiende tumoren transporteren.

Ze voorkomen ook de invasie van normaal, intact weefsel door de productie van matrixmetalloproteinase te onderdrukken, of MMP, een belangrijk enzym bij de ontwikkeling van kanker dat “smelt” en gezond bloedweefsel degradeert en de verspreiding van kanker bevordert.

Ten slotte kunnen granaatappelverbindingen zoals ellaginezuur en punicalagine helpen om mogelijk kankerverwekkende mutaties in het cel-DNA te voorkomen.

Granaatappel werkt met kanker medicijnen om de effectiviteit te bevorderen en toxische bijwerkingen te verminderen
Alsof dit kwartet van kankerbestrijdende effecten niet voldoende was om granaatappel als aanvullende therapie aan te bevelen, bieden de vruchten en de extracten nog een andere medicinale bonus. Onderzoekers zeggen dat granaatappel de effectiviteit van standaard medische behandelingen verbetert, zoals chemotherapie en bestraling, terwijl ze de bijwerkingen verlichten en gezonde cellen beschermen.

Maar is er een peer-reviewed onderzoek dat deze bewering documenteert? Dat blijkt er te zijn.

In een monumentale studie beschermde een granaatappelextract de intestinale voeringen van ratten tegen beschadiging door fluorouracil, een chemotherapiemedicijn dat wordt gebruikt voor het bestrijden van kanker van de maag, slokdarm en dikke darm.

En het team merkte op dat de gepaarde behandeling meer kankercellen doodde dan alleen de fluorouracil. Begrijp ons nu niet verkeerd, we promoten het gebruik van chemotherapie niet. Eenvoudig gezegd is de behandeling van kanker een zeer persoonlijke beslissing.

We willen gewoon dat mensen volledig worden geïnformeerd – voordat ze een beslissing in de gezondheidszorg nemen.

Experts geven granaatappelsap hoge cijfers

Dus, zoals we kunnen zien, bestrijdt granaatappel op vele manieren kanker, het is ook aangekondigd door vooraanstaande deskundigen op het gebied van natuurlijke gezondheid als een van de ‘gezondste sappen op aarde’.

En hoewel commerciële granaatappelsappen worden gemaakt van de granaatappelschillen, evenals de zaden. Is het altijd het beste om je eigen sap (thuis) te maken – om de overmatige verwerking van winkelgekochte merken te vermijden.

Naast het bevatten van verschillende polyfenolen, is granaatappelsap een goede bron van micronutriënten, waaronder foliumzuur, calcium, vitamine C en vitamine K.

Kies natuurlijk voor puur, biologisch sap – en (als u sap van een winkel koopt), controleert u de etiketten om ervoor te zorgen dat u 100 procent granaatappelsap krijgt. Sommige “granaatappeldranken” zijn eigenlijk melanges die een verscheidenheid aan andere vruchtensappen bevatten, zoals peer en appel, samen met fructose-glucosestroop.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Wasverzachter is een hoofdoorzaak van luchtverontreiniging binnenshuis. Maak je eigen met dit recept
Next Gaaf: Je kunt in deze nieuwe Hillside Hobbit-themahuizen bij Calgary verblijven

You might also like

Natuurlijk genezen

Recept om Cannabis olie te maken voor een Chemo Alternatief

Luister naar dit artikel “Zodra het publiek zich bewust wordt van het feit dat op de juiste wijze gemaakte hennep medicatie vrijwel iedere aandoening kan genezen of onder controle kan

Natuurlijk genezen

Deze 5 signalen kunnen betekenen dat je een hartaanval zou kunnen krijgen. Dit zou iedereen moeten weten.

Luister naar dit artikel Een hartinfarct bij vrouwen wordt vaker gemist dan een hartinfarct bij mannen. Volgens cardioloog Angela Maas komt dit doordat vrouwen vaak andere klachten hebben dan de

Natuurlijk genezen

‘Rozemarijn geeft het geheugen een boost’

Leerlingen die studeren in een ruimte die het aroma van rozemarijn bevat, zouden wel eens beter kunnen scoren op tests. Dat blijkt althans uit Brits onderzoek. Na onderzoek van de