*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Wat ze op haar BILLEN smeert, heeft iedereen in huis – maar niemand gebruikt het!
maart 10, 2017 11939 Views

Wat ze op haar BILLEN smeert, heeft iedereen in huis – maar niemand gebruikt het!

Iedereen houdt van koffie. Het eerste wat mensen ’s morgens, nog half slapend drinken, is een lekker kopje koffie.

En tegelijk wordt er meteen troep gemaakt, want de restjes koffie in de filter worden niet gebruikt en weggegooid. Dat dachten wij toch. De waarheid is dat dit zwarte goud van onschatbare waarde is.

Het enige wat je moet doen is het op een vel papier of in een schaal laten drogen. Dan ben je klaar om deze koffieresten voor 14 verschillende trucs te gebruiken.

1. Meststof
Van koffiedik kan je echt uitstekende meststof maken. Het is onwaarschijnlijk rijk aan nutriënten en grote hoeveelheden nitrogeen, kalium en fosfor, en helpt zo planten groeien.

2. Remedie tegen cellulitis
De meeste remedies tegen cellulitis die tegen hoge prijzen door de cosmetica-industrie worden aangeboden, bevatten cafeïne. In plaats van dure zalfjes te kopen, kan je met een beetje olie en koffiedik een veel goedkoper maar minstens zo effectief alternatief maken.

3. Compost
Wormen houden van koffiedik. Hoewel het op het eerste zicht een beetje walgelijk en zinloos lijkt, is het eigenlijk wel geniaal. Wie koffiedik in zijn compost mengt, mag vele aardwormen verwachten, die zich dan zeer snel zullen voortplanten en een grotere productie opleveren.

4. Tegen slakken
Slakken haten koffie. Als je je oogst wil beschermen, spreid dan wat koffiedik over de aarde uit en je kunt er zeker van zijn dat de slakken niet meer zullen langskomen.

5. Tegen mieren
De geur van koffie is zo intens dat het mieren in de war brengt zodat ze hun weg naar jouw moestuintje niet zullen vinden om schade aan te richten. Het kan nauwelijks beter!

6. Tegen wespen
Wespen houden evenmin van de geur van koffie. Daarbij komt nog dat het al werkt door gewoon een beetje koffiedik achter te laten. Het beste is om het in een vuurbestendige bokaal te plaatsen en met een lucifer aan te steken. Dat leidt tot condensatie of stoom. Mensen merken er niets van en het is niet schadelijk. Dit schrikt zelfs de meest koppige wespen in enkele seconden af.

7. Katten
Het gaat zelfs verder. Voor wie niet van straatkatten houdt, moet gewoon een beetje koffiedik hier en daar uitspreiden. Dan, net zoals een onzichtbare barrière, zullen de katten braafjes op afstand blijven.

8. Zeep
Het verstevigende effect zoals in nummer 2 leent zich nog tot andere functies. Koffie is niet alleen goed voor de huid, maar het fijngemalen poeder heeft ook een reinigend effect. 1 zeepje, 3 functies: het kan nog nauwelijks beter worden!

9. In de koelkast
Wie geregeld sterk ruikende voedingswaren in de koelkast bewaart, ken het fenomeen. De koelkast blijft onaangenaam ruiken, zelfs wanneer je ze helemaal hebt schoongemaakt. Een kopje koffiedik neutraliseert de geurtjes en zorgt ervoor dat je koelkast altijd aangenaam ruikt.

10. Schuurmiddel
Koffie is zeer geschikt om te poetsen. De kleine korrels werken als een detergent om potten en pannen te reinigen en hun oppervlaktes helemaal te doen blinken – en dat allemaal zonder gebruik van chemicaliën EN je bespaart ook nog eens op de aankoop van schoonmaakmiddelen.

11. Voor haar
Je haren zullen je dankbaar zijn voor het energierijke en nutriëntrijke koffiedik die je haren een stralende glans geven. Dit werkt alleen voor donkere haartypes, maar is daarom net zo efficiënt.

12. Tegen wallen onder de ogen
Koffie helpt je niet alleen om wakker te worden, het helpt ook om er minder vermoeid uit te zien. Met een mix van een beetje koffiedik en olijfolie, kan je de vitaliteit van je huid verbeteren. De koffiepadjes hebben het grote voordeel dat je ze na gebruik even op je oogleden kan leggen.

13. Roest op grillen
Na een barbecue ruikt de roest op de grill verbrandt en niemand wil de grill schoonmaken. Dit is echter snel een eenvoudig: Dep je spons in koffiedik en schrob de grill. Daarna spoel je het goedje af met warm water. De barbecue zal als nieuw blinken!

14. Tegen vlooien
De eerste maal dat je hond met vlooien geïnfecteerd is, is het alle hens aan dek. Koffiedik is de redder in nood! Masseer de koffie door de huid en de vacht van je viervoeter. De hond zal zo op een volledig natuurlijke wijze van zijn vlooien verlost worden en bijkomende bonus is dat je hond ook nog eens lekker ruikt. Perfect!

Ongelooflijk wat je met dit “bijproduct” allemaal nog kunt doen, niet?

Deel deze geniale trucs en geef liefhebbers van koffie een ideale gelegenheid om van dat extra kopje koffie te kunnen genieten!

Deel dit bericht met je familie en vrienden op Facebook.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Last van keelpijn? Deze zelfgemaakte snoepjes zijn heel makkelijk te maken!
Next Gooi een bananenschil nooit meer weg! Ze zijn ontzettend goed voor ons!

About author

You might also like