Pas op voor deze negen giftige ingrediënten in uw tandpasta

Pas op voor deze negen giftige ingrediënten in uw tandpasta

Luister naar dit artikel

Iedereen wil een schone en gezonde glimlach hebben en het bereiken van een glimlach houdt de praktijk van goede mondhygiëne in. Maar het bereiken van dat kan moeilijk zijn als een groot aantal commerciële tandpasta’s worden gemaakt met dubieuze ingrediënten. Deze ingrediënten kunnen variëren van hormoonontregelaars tot kankerverwekkende stoffen – ze hebben allemaal geen zaken dicht bij je tanden en tandvlees. Let op de volgende ingrediënten voordat u een klodder tandpasta op uw tandenborstel drukt:

1. Aspartaam ​​- Een controversiële kunstmatige zoetstof geassocieerd met een overvloed aan gezondheidsproblemen, waaronder maar niet beperkt tot zwakte en vermoeidheid, buikkrampen, gewichtstoename en misselijkheid.

2. Carrageen – Dit specifieke ingrediënt is afgeleid van rood zeewier of Iers mos en wordt gebruikt om “natuurlijke” tandpasta te verdikken en te stabiliseren. Herhaalde consumptie van carrageen is in verband gebracht met huiduitslag en gastro-intestinale problemen.

3. Diethanolamine – Een veelgebruikt ingrediënt in schuimproducten, diethanolamine (DEA) is op zijn best een milde oog- en huidirritatie en in het slechtste geval een hormoonontregelaar die mogelijk kankerverwekkende nitraten kan vormen. Blootstelling van uw huid aan DEA is zelfs in verband gebracht met een verhoogd risico op nier- en leverkanker.

4. FD&C Blue # 1 en # 2 – De briljante blauwe kleur van tandpasta kan worden toegeschreven aan deze ingrediënten. Hun voordelen voor tandpasta zijn echter puur cosmetisch. Het inslikken van deze kleurstoffen kan uw ademhalings- en spijsverteringsstelsel irriteren. FD&C Blue # 1 is gekoppeld aan leer- en gedragsproblemen bij kinderen.

5. Fluoride – Eens aangeprezen als een oplossing voor het bouwen van sterke tanden, is fluoride sindsdien blootgesteld als een ronduit onveilig tandpasta-ingrediënt met een schokkend aantal negatieve gezondheidseffecten. Van het verstoren van uw immuunsysteem tot het verminderen van de bijnier- en schildklierfunctie, er is bijna niets te winnen met fluoride. Bovendien kan het innemen van te veel fluoride leiden tot fluoride-toxiciteit, waaronder symptomen zoals braken, huiduitslag en hoofdpijn.

6. Propyleenglycol – Dit oppervlakte-actieve middel en bevochtigingsmiddel heeft een verscheidenheid aan toepassingen buiten het zijn van een tandpasta-ingrediënt, waarvan de meest bekende is als een bestanddeel van antivries. Niet bepaald een stof die u in de buurt van uw mond wilt stoppen, zelfs als u geen rekening houdt met de potentiële toxiciteit ervan voor de lever, nieren en hersenen.

7. Natriumlaurylsulfaat – Deze chemische stof wordt toegevoegd als een wasmiddel, een reinigingsmiddel en als een oppervlakte-actieve stof of schuimmiddel. Natriumlaurylsulfaat (SLS) wordt verondersteld om van tandplak af te komen, terwijl het in werkelijkheid alleen maar uw mondgezondheid verslechtert. Naast het verhogen van de kans op het ontwikkelen van gevoelige tanden, is SLS ook in verband gebracht met een verhoogde frequentie en langere uitbraken van aften, evenals irriterende reeds bestaande allergieën.

8. Sorbitol – Om te voorkomen dat tandpasta uitdroogt en uithardt, wordt sorbitol vaak als belangrijk ingrediënt toegevoegd. Helaas heeft sorbitol een laxerend effect en kan het leiden tot chronische diarree.

9. Triclosan – Net als fluoride werd triclosan oorspronkelijk opgenomen in tandpasta vanwege de vermeende gezondheidsvoordelen, in dit geval als antibacterieel middel. Net als fluoride is triclosan echter onder de loep genomen vanwege zijn rol bij hormoonontregeling, schildklierinterferentie en zelfs aantasting van het milieu. Triclosan is door de United States Environmental Protection Agency (EPA) geclassificeerd als een pesticide en is daarom een ​​stof waarvan u zoveel mogelijk weg moet blijven.

Tandpastamerken die liberaal gebruik maken van al deze ingrediënten, moeten voor uw gezondheid worden vermeden.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Ze strooide baking soda over het bed en als je ziet waarom, zul je het zelf ook gaan doen!
Next 3 niet onderhandelbare redenen om uw partner te verlaten

You might also like

Natuurlijk genezen

Kom er achter of je teveel suiker eet door deze 10 waarschuwingstekens!

Luister naar dit artikel Suiker of sacharose is een zoete stof, die van nature voorkomt in voedingsmiddelen zoals in fruit, maïs, suikerriet en suikerbiet. Suiker uit suikerriet en suikerbiet wordt

Natuurlijk genezen

Door deze 7 soorten eten te vermijden verklein je je kans op puistjes!

Luister naar dit artikel Niet iedereen is gezegend met een puntgave huid zoals al die mensen op de televisie (het is makeup, maar daar gaat het niet om). Een zo

Natuurlijk genezen

Ook veel last van muggenbulten? Met dit product zorg je ervoor dat ze niet meer jeuken

Luister naar dit artikel Het is zomer en dat betekent veel gezoem als we ’s nachts willen slapen en veel muggenbulten. De volgende ochtend zit je lichaam helemaal vol en