*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Pijnstillers verhogen kans op hartinfarct bij verkoudheid of griep
juli 18, 2017 4195 Views

Pijnstillers verhogen kans op hartinfarct bij verkoudheid of griep

Als je verkouden bent of griep hebt, grijp dan niet naar pijnstillers als aspirine of ibuprofen. Die kunnen namelijk de kans op een hartinfarct verhogen. Het risico wordt meer dan drie keer zo groot, en zelfs zeven keer zo groot als je de medicatie via een infuus krijgt. De kans op een hartinfarct is bij verkoudheid of griep sowieso al groter. Maar als je een NSAID (niet-steroïdale ontstekingsremmer) neemt om de symptomen te verlichten, stijgt dit risico verder. NSAID’s behoren tot de meest gebruikte pijnstillers. Voorbeelden ervan zijn aspirine en ibuprofen. Ze zijn zonder recept bij de drogist verkrijgbaar.

Onderzoekers schatten dat de kans op een hartinfarct 3 tot 4 keer zo groot wordt door deze medicijnen, en bij toediening ervan per infuus is de kans op een hartinfarct zelfs 7,2 keer zo groot. Zonder medicijnen is er bij een verkoudheid 2,7 keer zoveel kans op een hartinfarct. Dit werd ontdekt door onderzoekers van het Nationale Universiteitsziekenhuis van Taiwan, toen ze de dossiers van bijna 9800 hartpatiënten onderzochten om te kijken of een gewone verkoudheid en het gebruik van NSAID’s de kans op een hartinfarct konden vergroten.

Bronnen:
– Journal of Infectious Diseases, 2017; doi: 10.1093/infdis/jiw603
– Medisch Dossier

Previous Zo word je honderd: twaalf tips voor een lang leven
Next Brandnetel ontlast het immuunsysteem en remt ontsteking

You might also like

Natuurlijk genezen

de wetenschap van uitsmeren: dit is wat Salie doet met bacteriën in de lucht

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Tegenwoordig wordt het beoefenen van uitsmeren steeds populairder en dateert uit de prehistorie. Van smeren werd aangenomen dat

Natuurlijk genezen

Stress verminderen, hoe doen we dat?

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Stress verminderen is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Stress en angst en depressie… steeds meer landgenoten kampen er mee.

Natuurlijk genezen

Hoe je afkomt van de hypofyse (slijm) en slijm in de borst en keel!

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Mensen ervaren vaak een soort verstopping in de neusholtes of keel, aanhoudende hoest en hebben moeite met ademhalen.