*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Selenium en antioxidanten: gezondheidsvoordelen van paranoten die rijk zijn aan voedingsstoffen

Selenium en antioxidanten: gezondheidsvoordelen van paranoten die rijk zijn aan voedingsstoffen

Paranoten zijn niet alleen smakelijke snacks – ze bieden veel selenium en belangrijke voedingsstoffen. Het eten van deze zaden verbetert de cardiovasculaire gezondheid, vult antioxidanten in het lichaam aan en scherpt de hersenen.

Paranoten zijn enkele van de beste bronnen van selenium, een antioxidant mineraal dat cruciaal is voor de stofwisseling, reproductie en immuunresponsen. Het eten van een enkele paranoot is voldoende om te voldoen aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor selenium.

Paranoten bevatten ook tal van andere mineralen, zoals calcium, magnesium, kalium en fosfor. Bovendien bieden deze noten veel eiwitten.

Paranoten zijn goed voor het hart. De gezonde vetten die ze bevatten, worden enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten genoemd. Het eten van deze goede vetten helpt beschermen tegen hartziekten en beroertes.

Paranoten hebben naast gezonde vetten ook veel voedingsvezels. Het eten van hen en ander vezelachtig voedsel verbetert niet alleen het cholesterolgehalte, het vermindert ook het risico op cardiovasculaire en metabole ziekten, zoals atherosclerose en diabetes type 2.

Mensen kunnen baat hebben bij het eten van paranoten en andere boomnoten, omdat deze aanzienlijke bescherming bieden tegen veel chronische ziekten.

De antioxiderende activiteit van selenium verleent veel gezondheidsvoordelen aan paranoten

Door seleniumniveaus aan te vullen en te handhaven, zorgen paranoten ervoor dat de schildklier in goede gezondheid blijft. Anders vinden mensen het moeilijk om te rusten en te slapen, hebben ze een slecht humeur en kunnen ze zich niet concentreren en voedsel metaboliseren.

Selenium ondersteunt de productie van schildklierhormonen. Het speelt ook een rol bij de synthese van triiodothyronine, de actieve vorm van thyroxine.

Hypothyreoïdie en andere schildklierproblemen kunnen het gevolg zijn van onvoldoende inname van selenium. Door seleniumrijke paranoten te eten, kan een persoon deze problemen mogelijk beheersen of helemaal voorkomen.

Bovendien ondersteunt selenium de antioxidanten in het lichaam. Het beschermt cellen tegen oxidatieve stress.

Zodra het de lever bereikt, wordt selenium omgezet in selenoproteïne P. Dit eiwit werkt als een antioxidant die vrije radicalen elimineert die verantwoordelijk zijn voor oxidatieve stress. Zowel vrije radicalen als oxidatieve stress zijn gekoppeld aan kanker en andere ernstige ziekten.

Een ander selenium-gerelateerd gezondheidsvoordeel van paranoten heeft te maken met ontsteking. Net als vrije radicalen en oxidatieve stress, is overmatige ontsteking gekoppeld aan chronische gezondheidsproblemen.

Antioxidanten kunnen ook helpen ontstekingen te stoppen. Seleniumrijke paranoten kunnen voldoende natuurlijke antioxidanten bevatten om de frequentie en ernst van ontstekingen te minimaliseren.

Paranoten zijn goed voor de hersenen en diabetici

Het consumeren van paranoten en ander met selenium verpakt voedsel kan ook de bloedsuikerspiegel van mensen verbeteren, vooral patiënten met diabetes.

In een onderzoek uit 2016 gaven Iraanse onderzoekers van Kashan University of Medical Sciences (KAUMS) dagelijks supplementen met 200 microgram selenium aan deelnemers met diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Vervolgens hebben ze de insuline- en antioxidantniveaus van de deelnemers gemeten.

De onderzoekers ontdekten dat de dagelijkse dosis selenium – die drie of vier paranoten kunnen leveren – de insulineniveaus van de deelnemers verlaagde en hun insulinegevoeligheid verhoogde.

Antioxidanten ondersteunen de gezonde functies van de hersenen. Een tekort aan antioxidanten kan mensen kwetsbaarder maken voor neurodegeneratieve ziekten, waaronder de gevreesde ziekte van Alzheimer.

Toen onderzoekers de seleniumspiegels van patiënten met de ziekte van Alzheimer en gezonde mensen analyseerden, rapporteerden ze dat patiënten met Alzheimer lagere concentraties selenium hebben dan gezonde mensen.

Het spreekt voor zich dat het eten van paranoten dit tekort kan omkeren. Hoewel er geen definitieve studies zijn die seleniumniveaus verbinden met verbeterde cognitie, kan het verhogen van de antioxidantniveaus van een persoon op sommige manieren nuttig zijn, vooral voor patiënten met cognitieve beperkingen.

Bronnen:

MedicalNewsToday.com

Thieme-Connect.com

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Instant Karma - Groot wild jager werd gedood toen de neergeschoten olifant bovenop hem instortte
Next Plastic theezakjes geven microscopische deeltjes vrij in thee

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

Reinig je darmen snel met deze 8 remedies!

Een gemiddelde westerling heeft 20 pond afval verzameld in de dikke darm, wat niet alleen een extra gewicht is. Het giftige afval belemmert namelijk de functie van de dikke darm

Natuurlijk genezen

Waarom slaap zo belangrijk is (en hoe het beter kan)

Lekker slapen, het blijft voor veel mensen problematisch. Uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam is gebleken dat zo’n 32 procent van de Nederlanders een slaapprobleem heeft, van wie een kwart lijdt

Natuurlijk genezen

Heb je vaak last van een blaasontsteking? Met de DEZE voeding voorkom je dit!

Een blaasontsteking is ontzettend pijnlijk en kan iets zijn wat helaas vaak terugkeert. Het aantal vrouwen die te maken hebben met een gevoelige en ontstoken blaas ligt veel hoger dan