*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Selenium en antioxidanten: gezondheidsvoordelen van paranoten die rijk zijn aan voedingsstoffen

Selenium en antioxidanten: gezondheidsvoordelen van paranoten die rijk zijn aan voedingsstoffen

Paranoten zijn niet alleen smakelijke snacks – ze bieden veel selenium en belangrijke voedingsstoffen. Het eten van deze zaden verbetert de cardiovasculaire gezondheid, vult antioxidanten in het lichaam aan en scherpt de hersenen.

Paranoten zijn enkele van de beste bronnen van selenium, een antioxidant mineraal dat cruciaal is voor de stofwisseling, reproductie en immuunresponsen. Het eten van een enkele paranoot is voldoende om te voldoen aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor selenium.

Paranoten bevatten ook tal van andere mineralen, zoals calcium, magnesium, kalium en fosfor. Bovendien bieden deze noten veel eiwitten.

Paranoten zijn goed voor het hart. De gezonde vetten die ze bevatten, worden enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten genoemd. Het eten van deze goede vetten helpt beschermen tegen hartziekten en beroertes.

Paranoten hebben naast gezonde vetten ook veel voedingsvezels. Het eten van hen en ander vezelachtig voedsel verbetert niet alleen het cholesterolgehalte, het vermindert ook het risico op cardiovasculaire en metabole ziekten, zoals atherosclerose en diabetes type 2.

Mensen kunnen baat hebben bij het eten van paranoten en andere boomnoten, omdat deze aanzienlijke bescherming bieden tegen veel chronische ziekten.

De antioxiderende activiteit van selenium verleent veel gezondheidsvoordelen aan paranoten

Door seleniumniveaus aan te vullen en te handhaven, zorgen paranoten ervoor dat de schildklier in goede gezondheid blijft. Anders vinden mensen het moeilijk om te rusten en te slapen, hebben ze een slecht humeur en kunnen ze zich niet concentreren en voedsel metaboliseren.

Selenium ondersteunt de productie van schildklierhormonen. Het speelt ook een rol bij de synthese van triiodothyronine, de actieve vorm van thyroxine.

Hypothyreoïdie en andere schildklierproblemen kunnen het gevolg zijn van onvoldoende inname van selenium. Door seleniumrijke paranoten te eten, kan een persoon deze problemen mogelijk beheersen of helemaal voorkomen.

Bovendien ondersteunt selenium de antioxidanten in het lichaam. Het beschermt cellen tegen oxidatieve stress.

Zodra het de lever bereikt, wordt selenium omgezet in selenoproteïne P. Dit eiwit werkt als een antioxidant die vrije radicalen elimineert die verantwoordelijk zijn voor oxidatieve stress. Zowel vrije radicalen als oxidatieve stress zijn gekoppeld aan kanker en andere ernstige ziekten.

Een ander selenium-gerelateerd gezondheidsvoordeel van paranoten heeft te maken met ontsteking. Net als vrije radicalen en oxidatieve stress, is overmatige ontsteking gekoppeld aan chronische gezondheidsproblemen.

Antioxidanten kunnen ook helpen ontstekingen te stoppen. Seleniumrijke paranoten kunnen voldoende natuurlijke antioxidanten bevatten om de frequentie en ernst van ontstekingen te minimaliseren.

Paranoten zijn goed voor de hersenen en diabetici

Het consumeren van paranoten en ander met selenium verpakt voedsel kan ook de bloedsuikerspiegel van mensen verbeteren, vooral patiënten met diabetes.

In een onderzoek uit 2016 gaven Iraanse onderzoekers van Kashan University of Medical Sciences (KAUMS) dagelijks supplementen met 200 microgram selenium aan deelnemers met diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Vervolgens hebben ze de insuline- en antioxidantniveaus van de deelnemers gemeten.

De onderzoekers ontdekten dat de dagelijkse dosis selenium – die drie of vier paranoten kunnen leveren – de insulineniveaus van de deelnemers verlaagde en hun insulinegevoeligheid verhoogde.

Antioxidanten ondersteunen de gezonde functies van de hersenen. Een tekort aan antioxidanten kan mensen kwetsbaarder maken voor neurodegeneratieve ziekten, waaronder de gevreesde ziekte van Alzheimer.

Toen onderzoekers de seleniumspiegels van patiënten met de ziekte van Alzheimer en gezonde mensen analyseerden, rapporteerden ze dat patiënten met Alzheimer lagere concentraties selenium hebben dan gezonde mensen.

Het spreekt voor zich dat het eten van paranoten dit tekort kan omkeren. Hoewel er geen definitieve studies zijn die seleniumniveaus verbinden met verbeterde cognitie, kan het verhogen van de antioxidantniveaus van een persoon op sommige manieren nuttig zijn, vooral voor patiënten met cognitieve beperkingen.

Bronnen:

MedicalNewsToday.com

Thieme-Connect.com

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Instant Karma - Groot wild jager werd gedood toen de neergeschoten olifant bovenop hem instortte
Next Plastic theezakjes geven microscopische deeltjes vrij in thee

About author

You might also like