Tien gezondheidsvoordelen van jodium

Tien gezondheidsvoordelen van jodium

Luister naar dit artikel

In de onderstaande podcast, “Een kritisch belangrijke voedingsstof waar je waarschijnlijk niet aan denkt”, wijzen Jonathan Hunsaker, de oprichter van het supplementenbedrijf Organixx en TeriAnn Trevenen, CEO van Organixx, erop dat jodium wordt gebruikt voor zowat elke functie in uw lichaam, inclusief immuunondersteuning. Omdat veel mensen zich echter niet bewust zijn van de behoefte van het lichaam aan jodium, heeft jodiumtekort wereldwijd epidemische proporties aangenomen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


 

 

Voedingsbronnen van jodium zijn zeewier, zeevruchten, vis, eieren, spinazie, zuivel, aardbeien en veenbessen. Voedsel is echter niet voldoende omdat de uitputting van voedingsstoffen in de bodem de hoeveelheid essentiële voedingsstoffen in voedingsmiddelen heeft verminderd. Bovendien worden veel vormen van jodium uit de voeding afgebroken tot jodide in het spijsverteringskanaal. In die toestand kunnen jodiumafhankelijke organen zoals de schildklier en voortplantingsorganen het niet gebruiken.

Het belang van ontluikende jodium

Jonathan en TeriAnn maken onderscheid tussen ontluikende jodium – ook bekend als atomair jodium, monatomisch jodium, atomidine of colloïdaal jodium – dat intern wordt ingenomen en jodium dat op het lichaam wordt aangebracht. De term “ontluikend” verwijst naar jodium dat een onvolledig aantal elektronen heeft. Dit geeft het een elektrische lading, volgens een rapport uitgevoerd door de non-profit Weston Price Foundation en anderen. De lading van ontluikende jodium helpt het intact te blijven en snel en grondig te absorberen in de organen die het het meest nodig hebben.

10 Belangrijke gezondheidsvoordelen van jodium

In Aflevering 22 10 Gezondheidsvoordelen van jodium (video aan het eind) bespreken Jonathan en TeriAnn de volgende 10 redenen waarom het handhaven van voldoende jodiumniveaus een absolute MUST is voor uw gezondheid:

# 10: Jodium helpt je stemming te stabiliseren

Het is bekend dat lage jodiumgehaltes een impact kunnen hebben op de hersenen, zoals hierboven vermeld. Recenter onderzoek heeft ook jodiumtekort gekoppeld aan depressie en angst. Een studie uit 2004 uitgevoerd door Duitse onderzoekers en gepubliceerd in het Journal of Psychiatry and Neuroscience “vond een verband tussen” veranderingen van schildklierstimulerend hormoon (TSH) en milde gevallen van depressie en angst. ”
TSH wordt geproduceerd door de hypofyse om de schildklier te signaleren om meer schildklierhormonen te produceren. Schommelingen in TSH zijn vaak een indicatie dat de schildklier niet genoeg jodium krijgt om zijn werk te doen.

# 9: Jodium onderhoudt sterke tanden en botten

Jodium helpt bij de productie van sterke tanden en botten door een belangrijke speler te zijn in calciumabsorptie. In feite is het verband tussen lage jodium, lage calciumabsorptie en hypothyreoïdie al minstens honderd jaar bekend bij onderzoekers.
Een van de functies van de schildklier is de productie van calcitonine, een hormoon dat helpt het calciumgehalte in het bloed te balanceren. Dit mechanisme leidt niet alleen tot het behoud van sterke botten; het speelt ook een rol bij het gezond functioneren van het zenuwstelsel, het hart en de spieren.

# 8: Jodium helpt haarverlies te voorkomen

Naast het beschermen van de huid en de ogen tegen UV-straling, kunnen voldoende jodium uw huid en haar een gezonde glans geven. Dit komt omdat jodium betrokken is bij cellulaire verjonging. Gezonde jodiumgehaltes voorkomen ook haarverlies vanwege de voedingsstoffen die aan de schildklier worden geleverd.
Jodium in combinatie met andere essentiële mineralen zoals ijzer, magnesium en zink kan een krachtig inwendig tonicum zijn voor dunner wordend haar.

# 7: Jodium zorgt voor reproductieve gezondheid

Wist je dat Japanse vrouwen de laagste percentages borstkanker ter wereld hebben? Een rapport uit 2003, gepubliceerd in het tijdschrift Breast Cancer Research, stelde dat dit een direct gevolg zou kunnen zijn van het eten van jodium- en seleniumrijk zeewier, wat een hoofdbestanddeel is van het Japanse dieet.
Jodium is brandstof voor reproductieve klieren evenals de schildklier. Studies suggereren dat het krijgen van voldoende jodium kan helpen bij het voorkomen van fibrocystische borstaandoeningen, pre-eclampsie, eierstokkanker, eierstokcysten, vaginitis, polycysteus ovariumsyndroom en zelfs borstkanker. Voldoende jodium in het lichaam is ook een aspect van een gezonde zwangerschap.

# 6: Jodium is een krachtige antioxidant

Volgens sommige experts kan jodium in dit opzicht even krachtig zijn als vitamine C!
Jodium kan helpen bij het verminderen van schade door vrije radicalen die kan leiden tot genmutatie en ziekte.
Het is een grote zegen voor het immuunsysteem omdat het helpt het bloed te reinigen van schadelijke ziekteverwekkers.
Een meta-analyse uit 2013, gepubliceerd door de National Autonomous University of Mexico (UNAM) in het tijdschrift Thyroid, ontdekte dat jodium “een antioxidant en een antiproliferatief en differentiatiemiddel is” dat kan helpen bij het opruimen van schade door vrije radicalen in vele organen van het lichaam . Het is ook een krachtige ontstekingsremmer.

# 5: Jodium is een natuurlijk antisepticum

Misschien herinner je je die bruin-rode oplossing die je moeder altijd aanbracht toen je een snee had? Voor alles, van het reinigen van wonden tot het zuiveren van water, is jodium een ​​steriliserende stof die ongezonde organismen, bacteriën en virussen kan doden.
Een Iraanse studie uit 2015 wees uit dat een laaggeconcentreerd jodium-antisepticum dat na orale chirurgie werd gebruikt, hielp bij het starten van wondgenezing in de eerste fase in het operatiegebied, wat leidde tot sneller herstel en minder kans op infectie.

# 4: Jodium beschermt je tegen straling

Het is een natuurlijke beschermer tegen UV-straling voor de ogen, volgens een Oostenrijkse studie uit 2004.
Jodiumsuppletie kan ook worden gebruikt om personen te helpen die langdurig aan straling worden blootgesteld. De effecten van te veel straling kunnen optreden als gevolg van ongevallen, medische hulpmiddelen en de straling die wordt uitgezonden door TSA-scanners op luchthavens.
Een studie uit 2008 gepubliceerd in Radiation Research ontdekte dat “terahertz-straling” zoals die gevonden wordt in röntgenscanners op luchthavens gekoppeld is aan genetische mutatie. Voldoende hoeveelheden jodium in het lichaam is een must voor iedereen die veel reist.

# 3: Jodium beschermt het lichaam tegen giftige stoffen

Fluoride, chloor en broom zijn gevaarlijke chemicaliën die in alles voorkomen, van nieuwe auto-interieurs tot leidingwater.
Ze kunnen ook de schildklierfunctie ernstig belemmeren.
Het handhaven van een gezond jodiumniveau kan ervoor zorgen dat deze ‘halogenide’-chemicaliën zich niet ophopen.
Jodium kan ook beschermen tegen xenoestrogenen – ‘chemische nabootsingen’ – die kunnen leiden tot reproductieve aandoeningen zoals eierstokcysten en vleesbomen.
Sommige experts, zoals auteur en voorstander van natuurlijke gezondheid, Dr. Mark Sircus, wijzen op de mogelijkheid dat jodium ook kan helpen bij het ontgiften van kwik.

# 2: Jodium helpt je hersenen scherp te blijven

Jodiumtekort is in talloze onderzoeken gekoppeld aan cognitieve achteruitgang en is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie een van ‘s werelds meest voorkomende, maar gemakkelijk te voorkomen, oorzaak van hersenschade’.

Jodiumtekort tijdens de zwangerschap is in verband met autisme gebracht in een onderzoek van de Universiteit van Arizona.
Bovendien bleek uit een Australisch onderzoek uit 2013, gepubliceerd in het tijdschrift Frontiers in Neuroscience, dat suppletie met jodium de perceptuele redenering van kinderen met een licht tekort aanzienlijk verbeterde.

# 1: Jodium is noodzakelijk voor het metabolisme en de schildklierfunctie

Metabolisme is het omzetten van voedsel in stoffen die je lichaam kan gebruiken.

Het helpt het lichaam voedsel af te breken in voedingsstoffen via de schildklier en andere mechanismen.
Jodium is de letterlijke “brandstof” voor de schildklier. Triiodothyronine (T3) en thyroxine (T4) zijn de belangrijkste hormonen die de schildklier produceert.
Om deze hormonen aan te maken, hebben ze jodium nodig. Een goede schildkliergezondheid helpt uw ​​lichaam een ​​constante hartslag te houden, de temperatuur te reguleren, de spijsvertering te verbeteren en een gezond gewicht te behouden.

 

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Studie: Zuiveringszout kan grote hoeveelheden residuen van bestrijdingsmiddelen uit fruit en groenten verwijderen
Next Extra vergine olijfolie houdt gezonde eigenschappen bij het koken

You might also like

Natuurlijk genezen

Dit zijn de grootste en vreemdste symptomen van vitaminetekort!

Luister naar dit artikel Jouw lichaam geeft vaker signalen af die tekenen dat je meer aandacht aan jouw gezondheid moet geven. Luisteren naar je eigen lichaam is een kunst die

Natuurlijk genezen

Dit is waarom je elke dag één keer onder de douche zou moeten plassen!

Luister naar dit artikel De kans is groot dat je wel eens al meer water hebt laten lopen dan er uit je douchekraan kwam – en eigenlijk is dat helemaal

Natuurlijk genezen

knoflooksiroop tegen astma

Luister naar dit artikel Knoflook heeft veel geneeskrachtige eigenschappen. Dit is een natuurlijk middel tegen astma, heesheid, hoest, ademhalingsmoeilijkheden en bijna alle longaandoeningen. 3 hele knoflookbollen (ja echt!) , 6