*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Trakteer uzelf: waarom kruidentheebaden het nieuwe gezonde badtijdritueel + recepten kunnen zijn

Trakteer uzelf: waarom kruidentheebaden het nieuwe gezonde badtijdritueel + recepten kunnen zijn

Iedereen verdient een rustgevend en stressvrij leven; dat is echter niet de realiteit waarin ieder van ons leeft. Stress gebeurt. Het leven gebeurt. Maar als dat het geval is, kan een kruidentheebad het rustgevende ritueel zijn dat nodig is om te ontspannen.

Het nemen van een warm bad heeft veel voordelen. Dit ritueel kan helpen de bloeddruk te verlagen, je te helpen sneller in slaap te vallen en spierspanning te verlichten. Er is niet veel te vergelijken met de ontspanning van een warm bad en het toevoegen van stressverlichtende kruiden kan je badtijdritueel naar een hoger niveau tillen!

Er zijn zoveel voordelen aan het weken in kruiden! Naast de voordelen van het nemen van een warm bad, geeft het toevoegen van kruiden je het voordeel van het stimuleren van je ontspanning en ontstressen door wat aromatherapie op te nemen. Kruiden zoals lavendel en kamille zijn ongelooflijk ontspannend en hebben de neiging om universeel te kalmeren. Maar sommige kruiden kunnen ook een extra medicinaal voordeel geven.

Voor uw specifieke aandoening, probeer:

Pijnverlichting: kamille, moerasspirea, salie, brandnetel
Verkoudheid of griep: eucalyptus, lindebloemen
Circulatie: geraspte gember, brandnetel
Slaapproblemen: hop
Verfrist uw huid: jasmijn, lavendel, munt, rozenblaadjes
Ontspanning: lindebloemen, lavendel, kamille, oranjebloesem, rozemarijn, rozenblaadjes
Lagere bloeddruk: oranjebloesem
De items die nodig zijn om een ​​theebad te maken zijn de kruiden die je wilt toevoegen, een grote kom om te mengen en mousseline of kaasdoek. Extra badthee-ingrediënten die optioneel zijn, zijn:

Epsom-zouten
Essentiële oliën
Ontspannende haver is geweldig om te helpen bij huidirritaties
Aromatische bloemen zoals calendula en rozenblaadjes
Geneeskrachtige kruiden zoals lavendel, pepermunt, kamille, brandnetelblad
Vitamine C poeder

3 doe-het-zelf-thee bad soorten die je moet proberen!

De volgende combinatie van kruiden is geweldig voor theebaden en zou ook een uitstekend doe-het-zelf geschenk zijn! Het geschenk van ontspanning geven, raakt nooit uit de mode!

Stress bad

1 kop gedroogde lavendelbloemen
1/2 kopje gedroogde kamille bloemen
1/2 kopje rozenblaadjes
¼ kopje Epsom-zout
1/3 kop vitamine C poeder
Meng alle ingrediënten in een grote kom. Doe 4 eetlepels of 1/4 kopje theemix in je mousseline zak of kaasdoek. Sluit de tas. Hang de tas aan je kraan terwijl je het badwater laat stromen of recht in je badwater gooit. Ontspan en geniet minstens 30 minuten.

Huidvernieuwingsbad

1/2 kopje gedroogd brandnetelblad
1/2 kop calendula
¼ kopje kamille bloemen
1/2 kopje havermout
8 druppels lavendelolie
Meng alle ingrediënten in een grote kom. Doe 4 eetlepels of 1/4 kopje theemix in je mousseline zak of kaasdoek. Sluit de tas. Hang de tas aan je kraan terwijl je het badwater laat stromen of recht in je badwater gooit. Ontspan en geniet minstens 30 minuten.

Pijnlijke spieren zijn verdwenen

¼ kopje Epsom-zout
¼ kopje pepermunt
¼ kopje eucalyptus
½ kopje lavendel
1/8 kopje kaneel
Meng alle ingrediënten in een grote kom. Doe 4 eetlepels of 1/4 kopje theemix in je mousseline zak of kaasdoek. Sluit de tas. Hang de tas aan je kraan terwijl je het badwater laat stromen of recht in je badwater gooit. Ontspan en geniet minstens 30 minuten.

Maak je ook geen zorgen als je geen ‘doe-het-zelver’ bent. Theebaden kunnen al in elkaar worden gezet en klaar voor gebruik worden gekocht. Je kunt ook gewoon een kruidenthee kopen die al speciaal is geformuleerd voor ontspanning en deze toevoegen aan kaasdoek of mousseline om het eens te proberen!

Gewoon een herinnering

Ter herinnering, omdat een heet bad de bloeddruk verlaagt, kunt u ervoor kiezen om overmatige temperaturen te vermijden als u al een lage bloeddruk heeft. Het lagere bloeddrukeffect houdt ook niet aan; een koude douche daarentegen zal uw bloeddruk een paar seconden doen stijgen, maar op de lange termijn verlagen, wat iets is om te overwegen. Als u hartfalen of een hartprobleem heeft, moet u hete baden vermijden vanwege de vloeistofdruk die het water op uw borst uitoefent, wat hartfalen kan veroorzaken of escaleren. Een warm half bad (waar het water alleen naar je navel stijgt) is een goed alternatief en biedt ook wat ontspanning als je stress nodig hebt.

Het vinden van de tijd om voor onze eigen geestelijke gezondheid te zorgen wordt steeds moeilijker in onze snelle levensstijl. Maar de tijd nemen om gewoon te vertragen en wat zelfzorg te geven, zal zowel je lichaam als je geest grote voordelen geven!

HANDIGE TIP: voor extra stressverlichting, drink een kruidenthee (ijs of heet, wat je voorkeur ook is) na je hete theebad. De aroma’s blijven hangen en houden je nog een tijdje in die ontspannen mindset.

Bronnen:

Ready Nutrition

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Thee drinken is goed voor de hersenen
Next Waarom je de spinnen in je huis niet zou moeten doden volgens een entomoloog

About author

You might also like