Uitgestelde behandeling? Kanker bestrijden en herhaling van kanker voorkomen met kruisbloemige groenten

Uitgestelde behandeling? Kanker bestrijden en herhaling van kanker voorkomen met kruisbloemige groenten

Luister naar dit artikel

Kruisbloemige groenten kunnen de sleutel zijn om de progressie en herhaling van kanker te stoppen. Onderzoekers van de South Dakota State University (SDState) meldden dat een verbinding uit kruisbloemige groenten, fenethylisothiocyanaat (PEITC) genaamd, tumorvorming en metastase kan stoppen bij muizen met getransplanteerde kankerstamcellen (CSC’s). PEITC kan ook de proliferatie van gekweekte CSC’s stoppen, die sterk betrokken zijn bij het terugkeren van tumoren. Deze bevindingen suggereren dat PEITC grote voordelen zou kunnen hebben voor kankerpatiënten en overlevenden.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De kankerbestrijdende componenten van kruisbloemige groenten

Kruisbloemige groenten behoren tot de mosterdfamilie (Brassicaceae) en zijn er in verschillende kleuren, vormen en maten. Ze vormen een geweldige aanvulling op een gezond dieet omdat ze weinig calorieën bevatten, maar rijk aan essentiële voedingsstoffen, zoals vitamine C, E en K en foliumzuur. Het zijn ook uitstekende bronnen van vezels en fytonutriënten die helpen bij het bestrijden van verschillende ziekten. Naast antioxiderende en ontstekingsremmende bètacaroteen, luteïne en zeaxanthine, bevatten kruisbloemige groenten ook antikankerverbindingen die glucosinolaten worden genoemd.

Glucosinolaten zijn organische verbindingen die zwavel bevatten. Ze zijn niet alleen verantwoordelijk voor het scherpe aroma van kruisbloemige groenten, maar ook voor hun bittere smaak. In het lichaam worden glucosinolaten afgebroken door een enzym genaamd myrosinase, dat wordt geactiveerd wanneer kruisbloemige groenten worden gesneden of gekauwd. Myrosinase veroorzaakt de afgifte van actieve stoffen uit glucosinolaten, zoals indolen, nitrilen, thiocyanaten en isothiocyanaten. Studies hebben aangetoond dat deze chemicaliën kanker kunnen voorkomen of bestrijden door kankerverwekkende moleculen te neutraliseren, ontstekingen te verminderen, de proliferatie van kankercellen te remmen en cellen te beschermen tegen oxidatieve schade.

Kruisbloemige groenten zoals broccoli, waterkers, kool en bloemkool zijn rijk aan glucosinolaat dat bekend staat als gluconasturtiine (GNST). De werking van myrosinase op GNST genereert een zwavelbevattende verbinding genaamd PEITC, die anticarcinogene activiteit vertoont. In een studie gepubliceerd in het tijdschrift Cancer Research ontdekten onderzoekers dat PEITC de effecten van N-nitrosobenzylmethylamine (NBMA), een selectief slokdarmcarcinogeen bij ratten, volledig teniet deed. Ze meldden dat dieren die vóór en tijdens blootstelling aan NBMA met PEITC waren behandeld, 99 tot 100 procent minder slokdarmtumoren ontwikkelden dan onbehandelde ratten, wat suggereert dat de verbinding een krachtige remmer is van tumorvorming. Preklinische studies hebben ook aangetoond dat PEITC zelfs bij zeer lage concentraties significante antikankereffecten heeft.

PEITC kan tumorvorming en herhaling van kanker voorkomen

Volgens recente studies vormen kankerstamcellen een klein deel van alle tumoren. Deze tumor-initiërende cellen zijn niet alleen in staat zichzelf te vernieuwen, maar kunnen ook aanleiding geven tot heterogene lijnen van kwaadaardige cellen. Vanwege deze capaciteiten schrijven onderzoekers de vorming, resistentie tegen geneesmiddelen en metastase van kwaadaardige tumoren toe aan CSC’s. Deze cellen zijn ook belangrijke doelwitten geworden van nieuwe antikankerbenaderingen vanwege hun betrokkenheid bij het terugkeren van kanker.

Om te bepalen of PEITC hetzelfde effect heeft op CSC’s als op kankercellen, hebben de SDState-onderzoekers kankerstamachtige cellen gekweekt die zijn afgeleid van een menselijke cervicale kankercellijn (hCSC’s) en deze blootgesteld aan PEITC. Vervolgens beoordeelden ze het effect van PEITC-behandeling op celproliferatie met behulp van verschillende technieken, waaronder flowcytometrische analyse en celkleuring.

Voor hun in vivo experiment injecteerden de onderzoekers onbehandelde of PEITC-voorbehandelde hCSC’s in niet-obese, diabetische en ernstig immunodeficiënte muizen. Vervolgens verzamelden ze na 21 dagen bloed- en weefselmonsters en voerden ze histopathologische en biomarkeranalyses uit om het effect van PEITC op de ontwikkeling van tumoren te bepalen.

De onderzoekers meldden dat PEITC de proliferatie van gekweekte hCSC’s op een concentratie- en tijdsafhankelijke manier remde. Ze merkten ook op dat de antiproliferatieve activiteit van PEITC vergelijkbaar was met die van het medicijn, salinomycine, waarvan bekend is dat het CSC’s doodt. In vivo ontdekten de onderzoekers dat PEITC-voorbehandeling van hCSC’s de tumorvorming bij muizen significant remde. Ze observeerden alleen longmetastasen bij muizen die waren geïnjecteerd met onbehandelde hCSC’s. Ondertussen onthulde biomarkeranalyse dat PEITC de expressie verhoogde van eiwitten die betrokken zijn bij apoptose, wat suggereert dat de verbinding werkt door CSC-dood te bevorderen.

Op basis van deze bevindingen concludeerden de onderzoekers dat PEITC alleen of in combinatie met andere therapieën kan worden gebruikt om de behandelresultaten voor kankerpatiënten te verbeteren. Het eten van meer kruisbloemige groenten zoals broccoli, waterkers, bloemkool en kool kan ook overlevenden van kanker helpen voorkomen dat kanker terugkeert.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Populair antidepressivum verandert vissen in "zombies", blijkt uit nieuw onderzoek
Next De pers techniek kan de gezondheid factor van vers geperst sap beïnvloeden

You might also like

Natuurlijk genezen

Spoel slijm uit uw lichaam met deze zeer effectieve thuisbehandelingen

Luister naar dit artikel Slijmophopingen geven je het gevoel alsof er iets in je keel zit. Je voelt de drang om je keel te schrapen, en dat is echt frustrerend.

Natuurlijk genezen

De zaden van een watermeloen verbergen een heleboel geheimen voor onze gezondheid

Luister naar dit artikel Watermeloen zaden zijn goed voor patiënten die met geelzucht, begeleide ziekten of een ontsteking worstelen. Watermeloen zaden bevatten citrulline, dit is een anti-oxidant dat van essentieel belang is

Natuurlijk genezen

Verwijder al je rimpels met dit simpele ingrediënt!

Luister naar dit artikel Tijd is onze enigste tegenstander die we niet kunnen vermijden. Het maakt niet uit wat je status of leeftijd is, niemand kan tijd kopen of terug