*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Vier trucs voor het reinigen van smerige muren
mei 8, 2019 3565 Views

Vier trucs voor het reinigen van smerige muren

Het kennen van bepaalde trucs voor het veilig en met weinig producten reinigen van de muren in uw huis zal helpen alle soorten vlekken te verwijderen.

Het is heel vervelend om vlekken op de muren te vinden. Het schoonmaken van deze kan een moeilijke taak worden omdat u uiteindelijk dat deel van de muur kunt verliezen en de vlek kunt verspreiden. Gelukkig zijn er verschillende manieren om vlekken te verwijderen, afhankelijk van het materiaal dat de vlek veroorzaakt. Het is tenslotte niet hetzelfde om van een vlek van verf of een marker af te komen als eenvoudig stof.

Daarom zijn hier enkele trucs en huismiddeltjes voor het reinigen van bevlekte muren.

Trucs voor het schoonmaken van de muren in uw huis

Goed schoonmaken van de muren is geen gemakkelijke taak. Elke muur heeft immers zijn eigen kenmerken en je kunt ze zelfs nog vuiler maken als je ze niet goed schoonmaakt.

Daarom kunt u hier de belangrijkste factoren vinden waarmee u rekening moet houden wanneer u deze taak moet uitvoeren.

Aanbevolen materialen

Zachte, droge, schone doeken
Een stofzuiger met een borstel
Een bezem
Azijn
ammonia
Water
Zuiveringszout(baking soda)
Een nieuwe zachte spons

Stappen:
Eerst moet je af van het stof en vuil op de muren. U kunt het stof reinigen met een droge doek, stofdoek of met een stofzuiger met de borstel.
Maak daarna een zelfgemaakte mix met azijn, lauw water, baking soda en een paar druppels ammoniak.
Test het mengsel op een klein gedeelte van de muur om ervoor te zorgen dat het niet wordt beschadigd.
Breng de oplossing vervolgens aan met een schone doek en wrijf zachtjes totdat de vlek volledig is verdwenen.
Zodra het oppervlak schoon is, kunt u het gewoon uitspoelen met een heel klein beetje warm water.
Als de muur vuil wordt, probeer het dan opnieuw en wrijf.
Laat het tenslotte drogen.
Als het natte gebied een andere kleur heeft dan de rest van de muur, hoeft u zich geen zorgen te maken, want als het eenmaal droog is, ziet het er weer geweldig uit.

Muren met tegels schoonmaken

Tegels vereisen een andere behandeling, die wordt uitgevoerd met azijn of ammoniak.
Hieronder kunt u meer te weten komen over de beste trucs om de tegels in uw huis schoon te maken:

Hergebruik het water dat werd gebruikt om aardappelen te koken. Drenk een doek in dit water en wrijf de tegels in. Geloof het of niet, het is ideaal voor het ontvetten, reinigen en polijsten van de tegels.
Je kunt ook een stuk krant pakken en het in een mengsel van water en wijnazijn laten weken. Dit wordt tegelijkertijd schoongemaakt en gedesinfecteerd.
Als je niet van azijn houdt, kun je ook ammoniak gebruiken. U moet voorzichtiger zijn met ammoniak omdat het een bijtend product is. Daarom gebruikt u slechts een paar druppels.

Schoonmaken van muren met behang

Afhankelijk van je smaak en je persoonlijkheid, kun je wel of geen muren met behang hebben. Dit materiaal kan ook vies worden. De reinigingsmethoden zijn echter anders.

Hieronder kunt u meer informatie vinden:

Als het gaat om het wassen van behang, is het ideaal om een ​​beetje warm water, een scheutje mild reinigingsmiddel en een beetje azijn te mengen. Dit mengsel zal vlekken verwijderen met behulp van een kleine spons. Vergeet niet om daarna te spoelen.
Als het behang wit of helder is, voeg dan baking soda toe in plaats van azijn.
Voor vetvlekken, strooi wat talk rond de vlek, zodat deze niet uitspreidt terwijl u hem verwijdert.
Als de vlekken van een balpen of viltstift zijn, gebruik dan 90% alcohol en een spons.
Als ze van schoenen of fietswielen zijn, is het het beste om een ​​potloodwisser te gebruiken.

Vinylwanden schoonmaken

Als het gaat om wanden met vinyl, zijn de vlekken gemakkelijker te verwijderen omdat ze een plastic waterdichte coating hebben die vlekken voorkomt.

Wanneer ze echter vlekken krijgen, kunt u het volgende doen:

Reinig het oppervlak met een vochtige doek. Het is ideaal om een ​​doek te gebruiken die is bevochtigd met warm water en zeep. Wrijf altijd op en neer om te voorkomen dat het vinyl uittrekt.
Laat geen druppels op de tekeningen komen. Als de tekening veel kleuren heeft, scrub dan niet zo hard, omdat ze kunnen worden verwijderd.

Schone muren geschilderd met plastic verf

De meest voorkomende manier is om de muren in uw huis te laten geverfd worden met plastic of waterverf. Wanneer u ze schoonmaakt, kunt u een procedure volgen om ze niet te beschadigen:

Het eerste dat u moet doen is het stof verwijderen met een stofdoek of stofzuiger.
Maak vervolgens met warm water, een spons en vloeibare zeep de muur schoon in verticale stroken die ten minste drie voet (één meter) breed zijn.
Je moet oppassen dat de doek of verf niet vervaagt. Als het doek niet zo schoon is, kan het zijn dat u veeg sporen achterlaat.

Zoals u kunt zien, zijn dit zeer nuttige trucs en tips om de vlekken op uw muren natuurlijk te verwijderen. In elk geval, vraag altijd om advies en test ze eerst zelf om ervoor te zorgen dat de vlekken geleidelijk verdwijnen, zodat je de muren niet in een slechtere staat achterlaat dan daarvoor.

Previous Kan nardus worden gebruikt om PMS te behandelen?
Next De eenvoudigste manier om tomaten te laten groeien, zodat je ze nooit meer hoeft te kopen

You might also like

Bouwen en Verbouwen

Top 5 groenten die goedkoper zijn om te telen dan om te kopen

Biologische groenten en fruit zijn de laatste jaren steeds populairder geworden omdat consumenten op zoek zijn naar gezondere opties. Behalve dat het voedzamer is dan conventionele producten, wordt biologisch voedsel

Bouwen en Verbouwen

7 groenten die je in 60 dagen of minder kunt kweken

Stedelijke en beginnende tuiniers trekken naar gemakkelijk te kweken voedsel in de tuin! Als je kunt, waarom zou je dan niet beginnen met het planten van deze tuinfavorieten die slechts

Bouwen en Verbouwen

Wat ze op haar BILLEN smeert, heeft iedereen in huis – maar niemand gebruikt het!

Iedereen houdt van koffie. Het eerste wat mensen ’s morgens, nog half slapend drinken, is een lekker kopje koffie. En tegelijk wordt er meteen troep gemaakt, want de restjes koffie