*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Vitamine-rijk ananasfruit heeft een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen waardoor het een ECHT superfood is

Vitamine-rijk ananasfruit heeft een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen waardoor het een ECHT superfood is

De ananas (Ananas comosus) is een tropisch fruit dat al eeuwen wordt gevierd, dankzij zijn unieke smaak en verbazingwekkende gezondheidsvoordelen – een enkele portie ananasbrokken kan de immuniteit verhogen, sterke botten opbouwen en de spijsvertering verbeteren. Ondanks al zijn zoetheid is het echter geweldig voor gewichtsverlies, omdat het fruit weinig calorieën bevat.

Volgens het Purdue University Centre for New Crops and Plant Products is de ananas het enige lid van de Bromeliaceae-familie die eetbaar fruit produceert. Interessant is dat de voedingsrijke vrucht wordt geclassificeerd als een samengestelde vrucht, dat wil zeggen een vrucht gemaakt van individuele bessen die aan de kruin van een vruchtboom groeien. Andere samengestelde vruchten zijn appels, moerbeien en jackfruits.

Een kroonschat uit de Nieuwe Wereld

In het verleden betekende het woord ‘ananas’ iets anders: het werd eerst gebruikt om de voortplantingsorganen van coniferen te beschrijven, die nu dennenappels worden genoemd. De vrucht werd voor het eerst naar Europa gebracht door ontdekkingsreizigers die naar het huidige Zuid-Amerika gingen, waar ananas inheems is. De vruchten werden vervolgens geïmporteerd, in kassen gekweekt en alleen beschikbaar gesteld aan Europese vorsten en adel. Pas nadat James Dole het op plantages in Hawaï had gekweekt, werd het fruit toegankelijker voor iedereen om van te genieten. Tegenwoordig worden de meeste ananassen ter wereld geteeld in Brazilië, de Filippijnen en Costa Rica (hoewel ze ook nog steeds op Hawaii worden geteeld).

Ananassen hebben een indrukwekkend voedingsprofiel

Mensen die hun vitamine C- en vezelinname willen verhogen, hoeven niet verder te kijken dan ananas. In een artikel in Live Science legde voedingsdeskundige Laura Flores uit San Diego uit hoe de tropische vruchten vol zitten met essentiële vitamines en mineralen zoals vitamine C en mangaan, evenals voedingsvezels en bromelaïne (een enzym).

“Naast het hebben van grote hoeveelheden mangaan, wat belangrijk is voor antioxidantafweer, bevatten ananassen ook grote hoeveelheden thiamine, een B-vitamine die betrokken is bij de energieproductie”, voegde ze eraan toe.

Een enkele kop ananasbrokken bevat de volgende voedingsstoffen. (h / t naar Healthline.com)

Calorieën: 82,5 gram
Vet: 1,7 gram
Eiwit: 1 gram
Koolhydraten: 21,6 gram
Vezel: 2,3 gram
Vitamine C: 131% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH)
Mangaan: 76% van de ADH
Vitamine B6: 9% van de ADH
Koper: 9% van de ADH
Thiamine: 9% van de ADH
Folaat: 7% van de ADH
Kalium: 5% van de ADH
Magnesium: 5% van de ADH
Niacine: 4% van de ADH
Pantotheenzuur: 4% van de ADH
Riboflavine: 3% van de ADH
IJzer: 3% van de ADH
Het is echter vermeldenswaard dat het soort ananas dat je koopt ook een rol speelt, vooral als het gaat om het voedingsprofiel van het fruit: het Amerikaanse ministerie van Landbouw merkt op dat ananas in blik meer calorieën en minder voedingsstoffen bevat dan rauwe ananas.

Ananassen zijn rijk aan antioxidanten

Uit een recent onderzoek van de Chinese Academie voor Tropische Landbouwwetenschappen in Guangdong is gebleken dat de tropische vruchten een geweldige bron van antioxidanten zijn, die het lichaam helpen oxidatieve stress te bestrijden. Dit vermindert het risico op chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten, diabetes en zelfs bepaalde vormen van kanker. Bovendien zijn veel van deze antioxidanten gebonden, waardoor ze zwaardere omstandigheden in het lichaam kunnen overleven en langduriger voordelen kunnen produceren.

“Ananassen kunnen helpen het risico op maculaire degeneratie te verminderen, een ziekte die de ogen aantast naarmate mensen ouder worden, deels vanwege de hoge hoeveelheid vitamine C en de antioxidanten die het bevat,” zei Flores.

Ananassen stimuleren de immuniteit, bestrijden ontstekingen

De Amish-gemeenschap gebruikt al lang ananassen om hoest te behandelen – een claim die de afgelopen jaren een breder publiek heeft bereikt. Volgens onderzoekers zou dit het synergetische effect kunnen zijn van vitamines, mineralen en enzymen zoals bromelaïne. Meerdere onderzoeken hebben zelfs aangetoond dat bromelaïne ontstekingsremmende eigenschappen heeft, die bepaalde aandoeningen van de luchtwegen kunnen verlichten. De ontstekingsremmende eigenschappen van ananas kunnen zelfs het immuunsysteem versterken.

Heerlijk als ananas is, moeten mensen ze wel met mate eten. Een reden is dat u allergisch kunt zijn voor ananas: als u door deze te eten in netelroos uitbreekt of ademhalingsproblemen krijgt, dient u onmiddellijk medische hulp te zoeken. Bovendien moeten degenen die medicijnen gebruiken hun arts raadplegen voordat ze hun ananasinname verhogen. Tot slot moet je alleen rijpe ananas eten, omdat het onrijpe fruit giftig is voor de mens.

Bronnen:

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Onderzoekers: Synthetische chemicaliën in de bodem tikkende 'tijdbom'
Next Zwarte peperolie kan urinezuur verwijderen, vermindert angst, verslaat alcohol en het verlangen naar sigaretten en artritis (VIdeo)

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

Wow wist jij dat een watermeloen zoveel gezondheidsvoordelen heeft?

Vooral in de zomer wordt de watermeloen heel veel gegeten. Het is lekker verfrissend en er zijn tal van combinaties mogelijk zoals in een smoothie of in een salade. Wist

Natuurlijk genezen

Last van likdoorns? Zo kom je er vanaf!

Wie wel eens likdoorns heeft gehad, weet dat het heel vervelend kan zijn. Het is een zeer pijnlijke eeltplek die onder je voet zijn. Het liefst wil je er zo

Natuurlijk genezen

7+ huismiddeltjes die zullen helpen om tandvleesaandoeningen te behandelen

Het rode, gezwollen tandvlees van tandvleesontsteking kan je het leven behoorlijk ellendig maken. Vaak bloedt het tandvlees gemakkelijk terwijl het wordt geborsteld. Flossen kan zelfs ongemak en bloeding veroorzaken. Over