Voedingsmiddelen waardoor je er jonger uit ziet

Voedingsmiddelen waardoor je er jonger uit ziet


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Uw dieet is gekoppeld aan meer dan uw algehele welzijn, vooral omdat wat u eet ook uw huidgezondheid kan beïnvloeden. Behalve dat het vol zit met vitamines en mineralen, geeft een dieet dat vers fruit en verse groenten bevat toegang tot antioxidanten die de gezondheid van de huid kunnen bevorderen en uw huid kunnen beschermen tegen schade door de zon.

Hieronder staat een lijst met voedingsmiddelen die u regelmatig kunt eten als u een jonger uitziende huid wilt.

Avocado – Romige avocado’s bevatten vitamine E die helpt uw huid gehydrateerd te houden. Volgens studies kan vitamine E ook vrije radicalen verminderen en huidbeschadiging door UV-stralen voorkomen.

Paprika’s – Het eten van paprika’s, die vitamine C bevatten, kan uw collageenniveau helpen verhogen. Dit kan op zijn beurt helpen uw huid stevig en jeugdig te houden.

Bosbessen – Vrije radicalen zijn deeltjes die de huidcellen kunnen beschadigen en collageen verminderen, waardoor uw huid meer kans loopt op rimpels. Offset schade door vrije radicalen door bosbessen vol antioxidanten te eten. Een halve kop van deze bessen kan de hoeveelheid antioxidanten verdubbelen die de gemiddelde Amerikaan per dag krijgt.

Eieren – Eieren bevatten luteïne die uw huid stevig en gehydrateerd kan houden. Luteïne bevordert ook de natuurlijke oliën die de huid stralend houden.

Kiwi vruchten – Kiwi kan 141 procent van je dagelijkse waarde voor vitamine C leveren, wat het lichaam nodig heeft om collageen te produceren. Dit eiwit is verantwoordelijk voor de elasticiteit van uw huid. Naarmate je ouder wordt, breekt collageen natuurlijk af en veroorzaakt het rimpelvorming. Consumeer vitamine C-rijk voedsel om deze bijwerking van collageen afbraak tegen te gaan.

Groene bladgroenten – Groene bladgroenten zitten vol met luteïne en zeaxanthine, twee caroteenverbindingen die je nodig hebt om je huidcellen te beschermen en ze gehydrateerd te houden. Deze verbindingen kunnen ook helpen huidbeschadiging te minimaliseren.

Mango’s – Mango’s zitten vol met bètacaroteen dat de huid kan helpen zichzelf te herstellen. Beta-caroteen helpt ook om je huid glad te houden en het verschijnen van rimpels te vertragen. Deze vrucht is ook rijk aan vitamine A die cellen kan beschermen en regenereren. Andere natuurlijke bronnen van vitamine A zijn abrikozen, kantaloepen, wortels, zoete aardappelen en winterpompoen.

Paddestoelen – Paddestoelen hebben selenium, een cruciaal mineraal dat ook schade aan de zon kan voorkomen.

Zalm – Zalm is rijk aan omega-3-vetzuren die kunnen helpen ontstekingen te minimaliseren, wat van invloed kan zijn op hoe uw huid eruitziet. Deze vis heeft ook voedingsstoffen zoals vitamine D en antioxidanten die het risico op huidkanker kunnen helpen verlagen. Deze voedingsstoffen kunnen ook de huidaandoeningen aanpakken, zoals acne en rosacea.

Schaaldieren – Schelpdieren zoals mosselen, oesters en garnalen, hebben zink, een ander immuunsysteem dat mineralen die de huidcellen beschermt tegen langdurige schade beschermt. Schelpdieren zijn goede bronnen van magere eiwitten met weinig calorieën.

Aardbeien – Aardbeien bevatten vitamine C en flavonoïden die de gezondheid van de huid kunnen behouden en bevorderen.

Zonnebloempitten – Noten en zaden zitten vol met vitamine E, die kan helpen uw cellen te beschermen en de huid een gezonde glans te geven. Voeg voedzame zonnebloempitten toe aan salades, soepen of sautés. Je kunt ook een handvol zaden eten als hartige snack.

Tomaten – Tomaten bevatten lycopeen, een pigment dat van nature in je huid voorkomt. Tomaten kunnen zonnebrandcrème niet vervangen, maar lycopeen biedt langdurige bescherming tegen UV-straling. Het pigment kan ook schadelijke vrije radicalen neutraliseren.

Previous Een natuurlijke benadering voor de behandeling van Gastro-esophageal terugvloeiingsziekte (GERD)
Next Een natuurlijk onkruidverdelgingsmiddel dat echt werkt

You might also like

Algemeen

IELLLL, Vieze donkere kringen in je toilet? Met dit keukenmiddeltje kom je er vanaf!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Algemeen

Dit is waarom je nooit water uit een plastic flesje moet drinken!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Algemeen

Last van te kleine schoenen? Rek ze op met DEZE voedingsmiddelen.

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar