Voedingsmiddelen waardoor je er jonger uit ziet

Voedingsmiddelen waardoor je er jonger uit ziet

Luister naar dit artikel

Uw dieet is gekoppeld aan meer dan uw algehele welzijn, vooral omdat wat u eet ook uw huidgezondheid kan beïnvloeden. Behalve dat het vol zit met vitamines en mineralen, geeft een dieet dat vers fruit en verse groenten bevat toegang tot antioxidanten die de gezondheid van de huid kunnen bevorderen en uw huid kunnen beschermen tegen schade door de zon.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Hieronder staat een lijst met voedingsmiddelen die u regelmatig kunt eten als u een jonger uitziende huid wilt.

Avocado – Romige avocado’s bevatten vitamine E die helpt uw huid gehydrateerd te houden. Volgens studies kan vitamine E ook vrije radicalen verminderen en huidbeschadiging door UV-stralen voorkomen.

Paprika’s – Het eten van paprika’s, die vitamine C bevatten, kan uw collageenniveau helpen verhogen. Dit kan op zijn beurt helpen uw huid stevig en jeugdig te houden.

Bosbessen – Vrije radicalen zijn deeltjes die de huidcellen kunnen beschadigen en collageen verminderen, waardoor uw huid meer kans loopt op rimpels. Offset schade door vrije radicalen door bosbessen vol antioxidanten te eten. Een halve kop van deze bessen kan de hoeveelheid antioxidanten verdubbelen die de gemiddelde Amerikaan per dag krijgt.

Eieren – Eieren bevatten luteïne die uw huid stevig en gehydrateerd kan houden. Luteïne bevordert ook de natuurlijke oliën die de huid stralend houden.

Kiwi vruchten – Kiwi kan 141 procent van je dagelijkse waarde voor vitamine C leveren, wat het lichaam nodig heeft om collageen te produceren. Dit eiwit is verantwoordelijk voor de elasticiteit van uw huid. Naarmate je ouder wordt, breekt collageen natuurlijk af en veroorzaakt het rimpelvorming. Consumeer vitamine C-rijk voedsel om deze bijwerking van collageen afbraak tegen te gaan.

Groene bladgroenten – Groene bladgroenten zitten vol met luteïne en zeaxanthine, twee caroteenverbindingen die je nodig hebt om je huidcellen te beschermen en ze gehydrateerd te houden. Deze verbindingen kunnen ook helpen huidbeschadiging te minimaliseren.

Mango’s – Mango’s zitten vol met bètacaroteen dat de huid kan helpen zichzelf te herstellen. Beta-caroteen helpt ook om je huid glad te houden en het verschijnen van rimpels te vertragen. Deze vrucht is ook rijk aan vitamine A die cellen kan beschermen en regenereren. Andere natuurlijke bronnen van vitamine A zijn abrikozen, kantaloepen, wortels, zoete aardappelen en winterpompoen.

Paddestoelen – Paddestoelen hebben selenium, een cruciaal mineraal dat ook schade aan de zon kan voorkomen.

Zalm – Zalm is rijk aan omega-3-vetzuren die kunnen helpen ontstekingen te minimaliseren, wat van invloed kan zijn op hoe uw huid eruitziet. Deze vis heeft ook voedingsstoffen zoals vitamine D en antioxidanten die het risico op huidkanker kunnen helpen verlagen. Deze voedingsstoffen kunnen ook de huidaandoeningen aanpakken, zoals acne en rosacea.

Schaaldieren – Schelpdieren zoals mosselen, oesters en garnalen, hebben zink, een ander immuunsysteem dat mineralen die de huidcellen beschermt tegen langdurige schade beschermt. Schelpdieren zijn goede bronnen van magere eiwitten met weinig calorieën.

Aardbeien – Aardbeien bevatten vitamine C en flavonoïden die de gezondheid van de huid kunnen behouden en bevorderen.

Zonnebloempitten – Noten en zaden zitten vol met vitamine E, die kan helpen uw cellen te beschermen en de huid een gezonde glans te geven. Voeg voedzame zonnebloempitten toe aan salades, soepen of sautés. Je kunt ook een handvol zaden eten als hartige snack.

Tomaten – Tomaten bevatten lycopeen, een pigment dat van nature in je huid voorkomt. Tomaten kunnen zonnebrandcrème niet vervangen, maar lycopeen biedt langdurige bescherming tegen UV-straling. Het pigment kan ook schadelijke vrije radicalen neutraliseren.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Een natuurlijke benadering voor de behandeling van Gastro-esophageal terugvloeiingsziekte (GERD)
Next Een natuurlijk onkruidverdelgingsmiddel dat echt werkt

You might also like

Algemeen

Perzik: veelzijdige zomervrucht

Dankzij de geur en smaak van de perzik is het direct een beetje zomer. Een rijpe perzik is heerlijk sappig en je kunt het schilletje er zo vanaf trekken. Het

Algemeen

Ze bindt haar 2 middelste tenen aan elkaar vast! De reden is verbazingwekkend!

Luister naar dit artikel Veel van ons staan de hele dag op hun voeten. Die arme rakkers zitten de hele dag opgesloten in oncomfortabele schoenen, wat als gevolg heeft dat

Algemeen

De ecologische keerzijde van elektrische voertuigen

Luister naar dit artikel Ooit waren “Het milieu redden” en “Klimaatverandering bestrijden” synoniemen. Dat is niet meer waar. De zoektocht naar schone energie door middel van elektrische voertuigen (EV’s) belichaamt