*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Voel je de “lockdown blues?” Een simpele keuze kan een VERRASSEND effect hebben op uw emotionele gezondheid

Voel je de “lockdown blues?” Een simpele keuze kan een VERRASSEND effect hebben op uw emotionele gezondheid

Verbetert het hebben van planten in uw huis de luchtkwaliteit binnenshuis? Veel aangehaald door NASA gefinancierd onderzoek uit de late jaren tachtig suggereert dat kamerplanten helpen bij het verwijderen van vluchtige organische stoffen (VOC’s) uit de lucht, zoals formaldehyde en benzeen. Volgens de Environmental Protection Agency zijn VOS potentieel schadelijke verbindingen die in gewoon huishoudelijk materiaal worden aangetroffen.

Maar het is vermeldenswaard dat de luchtzuiverende effecten van planten meestal zijn getest in gecontroleerde laboratoriumomgevingen. Wanneer ze worden beoordeeld in een echte huiselijke omgeving, lijken potplanten de luchtkwaliteit niet zo significant te verbeteren als men zou hopen. Een recent onderzoek draagt ​​echter bij aan jaren van bewijs dat kamerplanten KUNNEN helpen bij het verminderen van stress en het ondersteunen van geestelijke gezondheid … dus geef je groene vingers nog niet op.

Kamerplanten voegen veel meer toe dan alleen kleur, maar kunnen de geestelijke gezondheid beïnvloeden

Een team van onderzoekers van de School of Agricultural Engineering van de Universiteit van Sevilla heeft onlangs meer dan 4.200 mensen uit 46 landen ondervraagd. Hun doel was om de impact van kamerplanten en blootstelling aan groene ruimtes op het psychologische welzijn van mensen te beoordelen tijdens de stressvolle COVID-19 lockdowns in maart en juni 2020.

Hier zijn enkele van de belangrijkste bevindingen van het onderzoek:

Bijna 75% van de respondenten zei dat het hebben van planten in huis een positieve invloed had op hun emotionele welzijn
Meer dan de helft zei dat ze eigenlijk liever meer planten in huis hadden gehad tijdens de afsluiting en dat ze uiteindelijk meer tijd dan normaal besteedden aan het verzorgen van hun planten terwijl ze thuis vastzaten
Met name mensen die meer negatieve emoties rapporteerden, woonden eerder in ‘kleine huizen met minimaal natuurlijk licht en zonder planten’

Weet u niet zeker of u de tijd en energie kunt investeren die nodig is om meer “groen” in uw huis te brengen? Maakt u zich geen zorgen. De onderzoekers – die hun gegevens publiceerden in de bundel Urban Forestry and Urban Greening van november 2020 – ontdekten dat het plaatsen van slechts een paar kamerplanten op strategische posities (bijvoorbeeld op een buitenbalkon) de voorkeur had boven een groot aantal planten in de huis.

Deze studie bewijst natuurlijk alleen een verband, dus we kunnen niet zeggen dat het hebben van kamerplanten je humeur direct verbetert. Maar deze studie is slechts een van de vele onderzoeken die suggereren dat uw planten u meer kunnen helpen dan u zich realiseert (ondanks vragen over de luchtkwaliteit).

Kamerplanten kunnen zelfs DIT schokkende effect hebben op uw bloeddruk

Een kleine gerandomiseerde cross-over studie uit 2015 van de Journal of Physiological Anthropology wees uit dat interactie met kamerplanten geassocieerd was met verminderde stress en verlaagde bloeddruk. Verbazingwekkend genoeg verminderde de aanwezigheid in de buurt van planten ook de activiteit in het sympathische zenuwstelsel van de proefpersonen.

Het sympathische zenuwstelsel wordt geactiveerd tijdens momenten van stress en is verantwoordelijk voor de cortisol-verhogende ‘vecht of vlucht’-reactie.

In 2010 citeerde Time Magazine ook een onderzoek waaruit bleek dat hart- en longpatiënten die in wachtkamers vol met planten zaten, in de loop van het onderzoek meer geluk en welzijn rapporteerden in vergelijking met patiënten die in wachtkamers zonder planten zaten. Praten over een eenvoudige update van een klinische omgeving – of zelfs de ziekenhuiskamer van uw geliefde – die een grote impact kan hebben op genezing, gezondheid en herstel!

Verzamel deze onderhoudsarme planten voor uw huis

Groene inspiratie nodig? Hier zijn enkele favoriete onderhoudsarme kamerplanten die goed in uw interieur zouden kunnen passen:

Philodendron
Spin plant
Aloë vera
Engelse klimop
Jade
Yucca
Rubber

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Previous Oud kruidengeneesmiddel dat is ontworpen om de schadelijke negatieve effecten van stress en angst te blokkeren
Next Hoe we een jaar aan vlees krijgen en nooit meer vlees kopen in de supermarkt

You might also like

Algemeen

De beste redenen om geen Covid-injectie te nemen

Christian Elliot, die zichzelf omschreef als ‘natuurlijke gezondheidsnerd’, heeft een uitstekend artikel geschreven dat meerdere redenen behandelt waarom hij persoonlijk niet (en bij uitbreiding zou de lezer dat niet moeten

Algemeen

Wat doet aspartaam met je lichaam? (video)

De kunstmatige zoetstof aspartaam, ook wel bekend als E951, wordt veel gebruikt in zoete lightproducten en frisdranken. De zoetstof werd in 1965 ontdekt door G.D. Searle, een bedrijf dat later

Algemeen

7-jarige meisje lijdt aan chemische brandwonden door tijdelijke tatoeages

Tatoeages zien er goed uit op anderen, en er zijn mensen die kiezen voor tijdelijke tatoeages. Deze hebben geen levensbedreigende bijwerkingen en u kunt ze na een paar dagen verwijderen.