Voorkom kanker en verlaag de bloeddruk door DEZE groente te eten

Voorkom kanker en verlaag de bloeddruk door DEZE groente te eten

Luister naar dit artikel

Het beheersen, overwinnen en voorkomen van veel gezondheidsproblemen is voor veel mensen een voortdurende strijd. Zoals we allemaal weten, kunnen medicijnen ongewenste bijwerkingen hebben. Een natuurlijke benadering volgen door het dieet te optimaliseren en veranderingen in levensstijl aan te brengen, is een veel betere (en meestal veiligere) manier om hoge bloeddruk, hartaandoeningen, diabetes en kanker te voorkomen.

Bepaalde voedingsstoffen die in verschillende voedingsmiddelen worden aangetroffen, pakken de problemen zelfs direct aan zonder ongewenste bijwerkingen. Een voorbeeld van zo’n voedsel dat boordevol gezondheidsbevorderende voedingsstoffen zit, is selderij.

Als u uw bloeddruk moet verlagen of kanker wilt voorkomen, adviseren studies om deze biologische groene groente aan uw dieet toe te voegen.

Selderij bevat krachtige plantaardige stoffen met MEERDERE voordelen

Selderij wordt al eeuwenlang in de traditionele geneeskunde gebruikt en staat bekend om zijn potentiële gezondheidsvoordelen.

In de Indiase Ayurvedische geneeskunde wordt selderijzaad gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen, waaronder verkoudheid en griep, artritis en urineweginfecties. Van selderijzaad wordt aangenomen dat het ontstekingsremmende en diuretische eigenschappen heeft, wat het traditionele gebruik bij de behandeling van deze aandoeningen kan verklaren.

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt selderij gebruikt vanwege het hoge gehalte aan apigenine, een flavonoïde met antioxiderende, ontstekingsremmende en kankerbestrijdende eigenschappen. Van apigenine is bekend dat het het immuunsysteem stimuleert, ontstekingen vermindert en de bloedsomloop verbetert, waardoor het een waardevolle behandeling is voor een reeks aandoeningen.

Unieke flavonoïde in selderij helpt kanker te voorkomen

Apigenin is een flavonoïde die aanwezig is in selderij en andere planten, zoals peterselie, kamille en tijm. Het is onderzocht vanwege zijn potentiële kankerbestrijdende eigenschappen, met name bij de preventie en behandeling van prostaatkanker.

Studies hebben aangetoond dat apigenine groeiremmende effecten heeft op prostaatkankercellen, wat betekent dat het de groei en verspreiding van kankercellen kan vertragen of stoppen. Apigenin heeft ook anti-carcinogene eigenschappen die helpen bij het reguleren van celreacties op DNA-schade en oxidatieve stress.

De anticarcinogene eigenschappen van apigenine voorkomen de vorming van nieuwe bloedvaten in kankercellen, een proces dat bekend staat als angiogenese. Zonder bloedtoevoer kunnen kankercellen niet groeien en zich niet verspreiden. Bovendien is gevonden dat apigenine de celproliferatie of het proces waarbij kankercellen zich vermenigvuldigen en tumoren vormen, vertraagt.

Hier is hoe selderij kan helpen de bloeddruk te verlagen

Selderij is een groente die rijk is aan voedingsstoffen, met name natrium en kalium, waarvan is vastgesteld dat ze een belangrijke rol spelen bij het verlagen van de bloeddruk. Deze mineralen helpen de elektrolytenbalans van het lichaam te reguleren en de bloeddruk te verlagen. Bovendien hebben studies aangetoond dat extract van selderijblad triglyceriden, cholesterol en systolische druk kan verlagen.

Uit een experiment gepubliceerd in Phytotherapy Research bleek zelfs dat Apium graveolens, een stof die voorkomt in selderij, antihypertensieve eigenschappen heeft, die kunnen helpen de bloeddruk te verlagen bij hypertensieve patiënten. Bij het experiment waren 52 personen betrokken met de diagnose hoge bloeddruk, en ze werden verdeeld in twee groepen: een placebogroep en een selderijgroep (extract van selderijzaad).

De deelnemers ondergingen tijdens het experiment een continue bloeddrukmeting en de resultaten toonden aan dat de selderijgroep een significante verlaging van de systolische bloeddruk, de diastolische bloeddruk en de gemiddelde arteriële druk ervoer. De placebogroep vertoonde daarentegen geen veranderingen. Dit suggereert dat extract van selderijzaad een effectieve natuurlijke remedie kan zijn voor het verlagen van de bloeddruk.

Geniet van de vele gezondheidsvoordelen van selderij

Het is verrassend eenvoudig om thuis de vruchten van selderij te plukken. Je kunt het toevoegen aan soepen en stoofschotels, het fijnhakken en door een salade gooien, of eten met wat biologische amandelboter of een gezonde dip. Het is ook een uitstekende toevoeging aan sappen vanwege het hoge watergehalte en de milde smaak. De zaden kunnen ook aan veel verschillende voedingsmiddelen worden toegevoegd.

Als de gedachte aan het eten van zoveel selderij je echter niet aanspreekt, zijn er supplementen beschikbaar, zodat je toch kunt genieten van het voordeel zonder de crunch.

Bronnen:

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Vernietig je moedervlekken, wratten, mee-eters, ouderdomsvlekken en skin tags volledig natuurlijk
Next Nieuwe recensie onthult verrassende voordelen van DIT gewone fruit

You might also like

Natuurlijk genezen

12 problemen die bananen beter kunnen oplossen dan pillen

Luister naar dit artikel Deze informatie is ongelofelijk interessant. Na het lezen van dit artikel, zul je heel bananen heel anders bekijken. Bananen zijn helaas niet de populairste fruitsoort, dat

Natuurlijk genezen

Empathische en energiegevoelige mensen hebben baat bij dicht bij een watermassa te zijn

Luister naar dit artikel Empathische mensen lijken een zeldzaam gezicht te worden in een wereld die zich richt op individualisme en egocentrische mensen prijst. Toch is empathie ongetwijfeld een van

Natuurlijk genezen

Iedereen zou deze subtiele symptomen moeten kennen van longkanker!

Luister naar dit artikel Longkanker is de meest dodelijke vorm van kanker. Helaas eist deze ziekte elk jaar weer duizenden levens. Deze vorm van kanker heeft het hoogste sterftepercentage. De