*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Waarom slaap essentieel is tijdens een pandemie
april 1, 2020 859 Views

Waarom slaap essentieel is tijdens een pandemie

Met de verspreiding van de coronavirus pandemie zijn er velen die een goede nachtrust hebben voorgesteld als een manier om je immuunsysteem te stimuleren om je te beschermen tegen de infectie. Slaap is essentieel en er zijn verschillende redenen waarom.

Je lichaam heeft voldoende slaap nodig om infecties te bestrijden. Dat omvat het coronavirus. Als je de slaap verliest vanwege angst (en het is moeilijk om niet te doen wanneer de reguliere media het nu 24/7 uitpompen), doe je je lichaam geen plezier. Studies tonen aan dat mensen die niet goed slapen of niet voldoende slapen, vaker ziek worden nadat ze zijn blootgesteld aan een virus, zoals verkoudheid (rhinovirus). Slaapgebrek kan ook van invloed zijn op hoe snel u herstelt als u ziek wordt.

We zullen nog steeds ziek worden zodra deze pandemie in ons verleden is. We kunnen de rest van het bestaan ​​van de mensheid niet apart en in ons huis leven, dus op een gegeven moment moeten we allemaal ons best doen om onszelf gezond te houden.

Tijdens de slaap geeft je immuunsysteem eiwitten af ​​die cytokines worden genoemd, waarvan sommige de slaap bevorderen. Bepaalde cytokines moeten toenemen als u een infectie of ontsteking heeft of als u onder stress staat. Slaapgebrek kan de productie van deze beschermende cytokines verminderen. Bovendien worden infectiebestrijdende antilichamen en cellen verminderd tijdens periodes waarin u niet genoeg slaapt.

Je lichaam heeft dus slaap nodig om infectieziekten te bestrijden. Langdurig slaapgebrek verhoogt ook het risico op obesitas, diabetes en hart- en bloedvaten (hart- en vaatziekten). –Mayo Clinic

Probeer ‘s nachts 7-8 uur slaap van goede kwaliteit te krijgen. Meer is ook niet per se beter. Slecht slapen gedurende 10 uur is nog steeds niet zo effectief om het immuunsysteem te stimuleren als 7 uur slaap van goede kwaliteit (wat betekent dat je slaapt en niet woelt en ‘s nachts vaak draait of wakker wordt).

Er zijn enkele natuurlijke oplossingen om je te helpen slapen. Volgens de Mayo Clinic kun je het volgende doen:

Minimaliseer licht en geluid. Door gordijnen te gebruiken om licht te elimineren en alles wat lawaai maakt uit te schakelen, kun je beter slapen. Duisternis zorgt ervoor dat je hersenen melatonine afgeven voor een kalmerend, slaperig effect. Dat betekent dat u uw ogen niet vlak voor het slapengaan blootstelt aan te veel licht, zoals dat van een smartphone of de tv.

Blijf bij een routine. Maak een schema en houd je eraan, zelfs in het weekend. Sta op en ga elke dag op hetzelfde tijdstip naar bed om ervoor te zorgen dat uw lichaam een ​​routine krijgt die voor u werkt.

Houd uw stressniveaus laag. Probeer overdag niet zoveel stress te veroorzaken. Gebruik meditatie of gebed als het je helpt om een ​​gevoel van kalmte te creëren. Je kunt het nieuws ook gewoon uitschakelen. De reguliere media verkeren momenteel in paniek en angst en dat creëert een publiek dat dezelfde emoties nastreeft. Laat anderen niet dicteren hoeveel stress je hebt. Angst en zorgen zijn slaapverstoorders.

Dit alles is gemakkelijker gezegd dan gedaan terwijl de wereld een pandemie bestrijdt. Maar het is belangrijk om te begrijpen hoe belangrijk het is om je angsten en zorgen te verminderen. In paniek raken en de hele dag angstaanjagende media consumeren kan catastrofaal zijn voor je immuunsysteem; en als preppers moeten we begrijpen hoe we ons het beste kunnen beschermen, en niet alleen het slachtoffer worden van onze angsten.

Hopelijk helpt dit ons allemaal om een ​​betere nachtrust te krijgen en een betere kans te hebben als het gaat om het bestrijden van alle infecties. Ga voor meer informatie naar de website van de Mayo Clinic of praat met uw zorgverlener.

Bronnen:

SHTFPlan.com

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous 5 voordelen van CBD-olie voor uw algehele gezondheid
Next Paraatheid: hoe groenten in water te laten groeien

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

Graag delen: Kanker is 100% te genezen binnen in 1 a 2 Maanden. Artsen wordt het zwijgen opgelegd!

Dit is zeer belangrijk voor iedereen om te weten. KANKER is te genezen. Oncologische zorg is een biljoen dollar industrie. Denk je echt dat ze dat zonder slag of stoot

Natuurlijk genezen

De geur van de regen vermindert stress en 7 andere voordelen van wandelen in de regen

Veel mensen genieten van het geluid van de stromende regen, velen vinden het romantisch en rustgevend, en anderen vinden de geur aangenaam voor de zenuwen. Wandelen in de regen kan

Natuurlijk genezen

Hij genas zichzelf van de meest gevaarlijke vorm van kanker en liet de dokter geschokt achter…

De conventionele behandelingen van kanker omvatten onder meer chemotherapie als enige manier om deze ziekte te bestrijden, maar helaas, het is schadelijk voor het lichaam, zelfs meer dan de kanker