Waterstofperoxide kan je voor veel meer gebruiken dan alleen als mondwater. DIT is wat je er mee kunt doen!

Luister naar dit artikel

Wanneer je waterstofperoxide mengt met water krijg je een desinfecterend mondwater. Wanneer je dit mengsel gebruikt om mee te gorgelen, zal het ook helpen een zere keel te verlichten. Onthoud echter wel dat je het mengsel niet mag doorslikken. Waterstofperoxide (H202) is over de hele wereld een populair product en in veel medicijnkastjes te vinden.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Doordat het middel een krachtig antibioticum is dat je huid kan beschermen tegen verschillende soorten micro-organismen, wordt waterstofperoxide over het algemeen gebruikt om wonden te behandelen en desinfecteren. Er zijn echter nog genoeg andere manieren waarop je dit huismiddel kunt gebruiken voor zowel je gezondheid als je schoonheid.

Voordat we beginnen is het echter belangrijk om te melden dat je waterstofperoxide altijd moet kopen bij een apotheek of drogisterij, dat het altijd verpakt moet zijn in een donkere fles en altijd 3% moet zijn (maximaal 5%) – in andere gevallen kan het namelijk schadelijk zijn voor je gezondheid.

Acne en steenpuisten
Het genezingsproces van verschillende soorten huidaandoeningen, zoals acne, maar ook steenpuisten worden versneld. Alle vastzittende en ongewenste bacteriën worden gedood en wordt het gebied rondom de huid gereinigd. Wees er wel mee voorzichtig dat je de waterstofperoxide niet te vaak gebruikt.

Mondspoeling
Zoals ik hierboven heb vermeld kun je waterstofperoxide gebruiken als mondspoeling bij tandvleestonstekingen, kiespijn en mond- en keelinfecties. Als je bijvoorbeeld vaak last hebt van aften in je mond, kun je het als mondspoeling gebruiken. Neem een glazen fles (ik gebruik vaak de glazen smoothieflesjes van Albert Heijn) en meng het met water. Gorgel je mond voor 30 seconden en spuug het daarna uit en gorgel opnieuw met alleen water.

Witte tanden.
Als voormalig tandartsassistente adviseer ik om als eerst te beginnen met 2 tot 3 keer op een dag tanden te poetsen en ook lichtjes de tandvlees te scrubben met je tandenborstel. Veel patienten wilden graag wittere tanden, maar als ik tandvlees bekeek schrok ik me vaak een hoedje. Richt je dus eerst op een gezonde tandvlees, en dan kun je je tanden proberen te bleken met natuurlijke middelen, en liever geen chemische producten om je tanden te bleken. Strips verwijdert namelijk de bovenste laag van je tanden die als het ware je gebit beschermd tegen zure en zoete lekkernijen, maar door deze chemische strips krijg je sneller dus een slecht gebit. Vermijden dus! Je kunt wel experimenteren met baking soda (karbonat) of waterstofperoxide. Gebruik het als mondspoeling.

Tandpasta
Ik weet dat er veel ouders zijn die liever geen tandpasta met fluoride gebruiken omdat het schadelijk zou zijn. Velen gebruiken als alternatief miswak, een houten stokje. Dit wordt gesneden uit een soort boom die groeit vanaf Oost Afrika tot en met Midden Azië. De meeste geschikte Miswak-boom is de ‘Arak’ boom (Salvotora Persika). In Miswak zitten natuurlijke fluoride en andere stoffen die heel goed zijn voor het lichaam. Durf je dat nog niet aan? Dan kun je ook tandpasta zelf maken door baking soda te mengen met waterstofperoxide. Zelf gebruik ik soms aleppo zeep als tandpasta.

Reinigen van contactlenzen
Lenshygiëne is zeer belangrijk. Je moet je lenzen schoonmaken als je goed zicht wilt behouden. Als je je lenzen niet goed reinigt dan vermindert het draagcomfort en verslechtert de optische kwaliteit. Waterstofperoxide reinigt snel en goedkoop je lenzen.

Nagels
Als je je nagels witter wilt maken, doe je dit net zoals bij het bleken van je tanden en haar: doe enkele druppels waterstofperoxide in een watje en dep het op je nagels.

Haar een tintje lichter
Als kind gebruikte ik waterstofperoxide om mijn donkergekleurde haartjes boven mijn lip te bleken. Ik weet dat je het ook kunt gebruiken om je haarkleur een tintje lichter kan maken. Meng gelijke delen water met waterstofperoxide en doe dit in een spuitfles. Spuit de oplossing in je haar en kam je haar om het geleidelijk te verspreiden. Wacht tot je haar droogt. Door dit regelmatig te doen, zal je haar uiteindelijk steeds vaker blonder highlights te krijgen.

Voetschimmel
Voetschimmel, oftewel zwemmerseczeem, zijn grijs-witte huidschilfertjes en kloofjes tussen de tenen, soms met jeuk. Meng water met waterstofperoxide en maak regelmatig gebruik van deze voetenbad om de klachten te verminderen. Je kunt als alternatief ook gebruik maken van azijn.

Eelt en likdoorns
Verlang je naar zachte voeten zonder eelt en likdoorns? Verwen je voeten met een voetenbad met waterstofperoxide, gemengd met water.

Oorontsteking
Er is geen vaste remedie voor verkoudheid en dit middel is ook geen uitzondering, maar je kunt hiermee wel de symptomen verminderen. Dat maakt het leven iets minder zwaar. Doe enkele druppels in je oor, zodat de infectie of blokkade in je oor verminderd. Onthoud dat dit slechts een huishoudelijke middel is. Neem daarom ook contact op met de huisarts.

Kiespijn
In vele tandheelkundige middeltjes zitten er ‘natuurlijke’ (uiteraard wel bewerkte) kruiden. Patienten die last hebben van een diepe gaatje in de kies moeten bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling ondergaan. Tandartsen maken vaak gebruik van een stofje met kruidnagel erin die de kiespijn fors verminderd. Ook is waterstofperoxide een natuurlijke middel om tijdelijk (!) kiespijn te verminderen. Ga altijd bij kiespijn naar de tandarts. In die tussentijd kun je de pijn verzachten door je mond te spoelen met-water-gemengde-waterstofperoxide. Probeer het minstens 5 á 10 minuten in je mond te houden. Gebruik het echter niet te vaak!

Vind je deze tips handig? Deel ze dan vooral met je vrienden op Facebook.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Heb je van fruit, groente of aardappel nog schillen over? Gooi ze dan niet weg! Dit kan je er nog mee doen
Next Curcumine’s bioactieve stoffen zijn geneeskrachtig

You might also like

Natuurlijk genezen

Kurkuma Smoothie – zo lekker, Je zult het niet geloven maar het een van de meest krachtige anti-oxidanten uit de Wereld

Luister naar dit artikel De Indiase keuken maakt vaak gebruik van de krachtige kurkuma specerijen en de Indische mensen zijn al lange tijd met behulp van kurkuma in de behandeling

Natuurlijk genezen

Billen, kin of borst? Waar je acne hebt verraadt meer over je gezondheid dan je denkt!

Luister naar dit artikel Acne is niet alleen iets dat tieners plaagt. Ook volwassenen kunnen aan huidproblemen lijden. De zoektocht naar een oorzaak die je kunt behandelen kan wel eens

Natuurlijk genezen

Baking Soda en Citroen – Krachtige Helende Combinatie bij Kanker

Luister naar dit artikel Kanker is van groot belang voor degenen die geïnteresseerd zijn in het leven van een gezond leven, en met goede reden: kanker blijft de zevende belangrijkste