*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Waterstofperoxide kan je voor veel meer gebruiken dan alleen als mondwater. DIT is wat je er mee kunt doen!

Wanneer je waterstofperoxide mengt met water krijg je een desinfecterend mondwater. Wanneer je dit mengsel gebruikt om mee te gorgelen, zal het ook helpen een zere keel te verlichten. Onthoud echter wel dat je het mengsel niet mag doorslikken. Waterstofperoxide (H202) is over de hele wereld een populair product en in veel medicijnkastjes te vinden.

Doordat het middel een krachtig antibioticum is dat je huid kan beschermen tegen verschillende soorten micro-organismen, wordt waterstofperoxide over het algemeen gebruikt om wonden te behandelen en desinfecteren. Er zijn echter nog genoeg andere manieren waarop je dit huismiddel kunt gebruiken voor zowel je gezondheid als je schoonheid.

Voordat we beginnen is het echter belangrijk om te melden dat je waterstofperoxide altijd moet kopen bij een apotheek of drogisterij, dat het altijd verpakt moet zijn in een donkere fles en altijd 3% moet zijn (maximaal 5%) – in andere gevallen kan het namelijk schadelijk zijn voor je gezondheid.

Acne en steenpuisten
Het genezingsproces van verschillende soorten huidaandoeningen, zoals acne, maar ook steenpuisten worden versneld. Alle vastzittende en ongewenste bacteriën worden gedood en wordt het gebied rondom de huid gereinigd. Wees er wel mee voorzichtig dat je de waterstofperoxide niet te vaak gebruikt.

Mondspoeling
Zoals ik hierboven heb vermeld kun je waterstofperoxide gebruiken als mondspoeling bij tandvleestonstekingen, kiespijn en mond- en keelinfecties. Als je bijvoorbeeld vaak last hebt van aften in je mond, kun je het als mondspoeling gebruiken. Neem een glazen fles (ik gebruik vaak de glazen smoothieflesjes van Albert Heijn) en meng het met water. Gorgel je mond voor 30 seconden en spuug het daarna uit en gorgel opnieuw met alleen water.

Witte tanden.
Als voormalig tandartsassistente adviseer ik om als eerst te beginnen met 2 tot 3 keer op een dag tanden te poetsen en ook lichtjes de tandvlees te scrubben met je tandenborstel. Veel patienten wilden graag wittere tanden, maar als ik tandvlees bekeek schrok ik me vaak een hoedje. Richt je dus eerst op een gezonde tandvlees, en dan kun je je tanden proberen te bleken met natuurlijke middelen, en liever geen chemische producten om je tanden te bleken. Strips verwijdert namelijk de bovenste laag van je tanden die als het ware je gebit beschermd tegen zure en zoete lekkernijen, maar door deze chemische strips krijg je sneller dus een slecht gebit. Vermijden dus! Je kunt wel experimenteren met baking soda (karbonat) of waterstofperoxide. Gebruik het als mondspoeling.

Tandpasta
Ik weet dat er veel ouders zijn die liever geen tandpasta met fluoride gebruiken omdat het schadelijk zou zijn. Velen gebruiken als alternatief miswak, een houten stokje. Dit wordt gesneden uit een soort boom die groeit vanaf Oost Afrika tot en met Midden Azië. De meeste geschikte Miswak-boom is de ‘Arak’ boom (Salvotora Persika). In Miswak zitten natuurlijke fluoride en andere stoffen die heel goed zijn voor het lichaam. Durf je dat nog niet aan? Dan kun je ook tandpasta zelf maken door baking soda te mengen met waterstofperoxide. Zelf gebruik ik soms aleppo zeep als tandpasta.

Reinigen van contactlenzen
Lenshygiëne is zeer belangrijk. Je moet je lenzen schoonmaken als je goed zicht wilt behouden. Als je je lenzen niet goed reinigt dan vermindert het draagcomfort en verslechtert de optische kwaliteit. Waterstofperoxide reinigt snel en goedkoop je lenzen.

Nagels
Als je je nagels witter wilt maken, doe je dit net zoals bij het bleken van je tanden en haar: doe enkele druppels waterstofperoxide in een watje en dep het op je nagels.

Haar een tintje lichter
Als kind gebruikte ik waterstofperoxide om mijn donkergekleurde haartjes boven mijn lip te bleken. Ik weet dat je het ook kunt gebruiken om je haarkleur een tintje lichter kan maken. Meng gelijke delen water met waterstofperoxide en doe dit in een spuitfles. Spuit de oplossing in je haar en kam je haar om het geleidelijk te verspreiden. Wacht tot je haar droogt. Door dit regelmatig te doen, zal je haar uiteindelijk steeds vaker blonder highlights te krijgen.

Voetschimmel
Voetschimmel, oftewel zwemmerseczeem, zijn grijs-witte huidschilfertjes en kloofjes tussen de tenen, soms met jeuk. Meng water met waterstofperoxide en maak regelmatig gebruik van deze voetenbad om de klachten te verminderen. Je kunt als alternatief ook gebruik maken van azijn.

Eelt en likdoorns
Verlang je naar zachte voeten zonder eelt en likdoorns? Verwen je voeten met een voetenbad met waterstofperoxide, gemengd met water.

Oorontsteking
Er is geen vaste remedie voor verkoudheid en dit middel is ook geen uitzondering, maar je kunt hiermee wel de symptomen verminderen. Dat maakt het leven iets minder zwaar. Doe enkele druppels in je oor, zodat de infectie of blokkade in je oor verminderd. Onthoud dat dit slechts een huishoudelijke middel is. Neem daarom ook contact op met de huisarts.

Kiespijn
In vele tandheelkundige middeltjes zitten er ‘natuurlijke’ (uiteraard wel bewerkte) kruiden. Patienten die last hebben van een diepe gaatje in de kies moeten bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling ondergaan. Tandartsen maken vaak gebruik van een stofje met kruidnagel erin die de kiespijn fors verminderd. Ook is waterstofperoxide een natuurlijke middel om tijdelijk (!) kiespijn te verminderen. Ga altijd bij kiespijn naar de tandarts. In die tussentijd kun je de pijn verzachten door je mond te spoelen met-water-gemengde-waterstofperoxide. Probeer het minstens 5 á 10 minuten in je mond te houden. Gebruik het echter niet te vaak!

Vind je deze tips handig? Deel ze dan vooral met je vrienden op Facebook.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Heb je van fruit, groente of aardappel nog schillen over? Gooi ze dan niet weg! Dit kan je er nog mee doen
Next Curcumine’s bioactieve stoffen zijn geneeskrachtig

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

10 redenen om meer appelazijn te drinken

Appelazijn is een opmerkelijk hulpmiddel dat op verschillende manieren kan worden gebruikt om uw gezondheid te verbeteren, evenals in uw huishouden. Dit zijn de top 10 belangrijkste toepassingen van appelazijn:

Natuurlijk genezen

Dierlijke versus plantaardige eiwitten – wat is het verschil?

Ongeveer 20 procent van het menselijk lichaam bestaat uit eiwitten. Omdat je lichaam geen eiwitten opslaat, is het belangrijk om voldoende binnen te krijgen met voeding. Eiwitten komen in veel

Natuurlijk genezen

Krijg verlichting van rug-, nek- en kaakpijn met deze eenvoudige levenshack

Terugkerende of chronische pijn in de rug, kaak en nek komt meestal van het aannemen van een scheve houding die een kant van het lichaam begunstigt. Als u (of iemand