Wil je gracieus ouder worden? Eet veel van deze stof om het verouderingsproces te vertragen
maart 25, 2021 1513 Views

Wil je gracieus ouder worden? Eet veel van deze stof om het verouderingsproces te vertragen

Luister naar dit artikel

De meeste mensen denken waarschijnlijk niet aan anti-veroudering als ze het woord vezel horen (hoewel ze zeker aan een regelmatige stoelgang kunnen denken). Maar het blijkt dat een van de belangrijkste voordelen van vezels is dat mensen hun hele leven gezonder en jonger blijven.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Wat zijn vezels, vraagt ​​u zich misschien af? Vezels (inclusief oplosbaar en onoplosbaar) zijn een soort plantaardig materiaal dat niet kan worden afgebroken door enzymen in het spijsverteringskanaal. Het is ook een van die voedingsstoffen die het beste kan worden geconsumeerd uit het voedsel dat je eet, in plaats van uit toegevoegde supplementen (om redenen die we later zullen bespreken). En onderzoek onder meer dan 1600 gezonde volwassenen suggereert dat het ook een belangrijke speler is bij gracieus ouder worden.

De meest onderschatte voedingsstof tegen veroudering helpt kanker, hartaandoeningen, diabetes type 2 en andere aan leeftijd gerelateerde chronische ziekten te voorkomen

In 2016 publiceerde een team van onderzoekers van het Westmead Institute for Medical Research in Australië de resultaten van hun 10-jarige studie onder meer dan 1.600 gezonde volwassenen. Ze gingen over de gezondheids- en levensstijlgewoonten van de deelnemers en ontdekten dat de volwassenen die de grootste hoeveelheid voedingsvezels consumeerden – ongeveer 29 gram per dag – de meeste kans hadden op ‘succesvol ouder worden’, wat de onderzoekers definieerden als zijnde vrij van kanker, diabetes en hartaandoeningen en een goede lichamelijke en cognitieve gezondheid hebben.

De studie is gepubliceerd in The Journals of Gerontology, Series A: Biological Sciences and Medical Sciences.

Van vezels is ook aangetoond dat ze beschermen tegen ontstekingen en immuunstoornissen, waarschijnlijk dankzij het vermogen om de groei van gezonde darmbacteriën te ondersteunen, en het risico op hoog cholesterol, metabolische disfunctie, osteoartritis en obesitas te verminderen – waarvan de laatste heeft aangetoond dat het het verouderingsproces versnelt.

Gezien hoe heilzaam vezels zijn, is het verleidelijk om aan te nemen dat we allemaal vezelsupplementen moeten nemen – of op zijn minst veel voedsel moeten eten dat is verrijkt met toegevoegde vezels. (In verpakt voedsel omvat toegevoegde vezels bèta-glucaan, cellulose, cichoreiwortel, inuline, pectine, psyllium en xanthaangom.)

Maar hoewel Mayo Clinic opmerkt dat het waarschijnlijk niet schadelijk is om vezelsupplementen te consumeren, raden de meeste experts aan om prioriteit te geven aan het eten van voedsel dat van nature rijk is aan vezels, waaronder (biologische) volle granen, peulvruchten, fruit en groenten. Dat komt omdat deze natuurlijke vezelbronnen ook de neiging hebben om hoger te zijn in andere voedingsstoffen, waaronder vitamines en mineralen, terwijl bewerkte voedingsmiddelen gemaakt met toegevoegde vezels vaak veel minder voedingsstoffen bevatten en toch meer calorieën bevatten.

Hoeveel vezels is genoeg vezels? Hier is uw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, volgens experts

De typische Amerikaan verbruikt ongeveer 10 tot 15 gram vezels per dag – niet genoeg, volgens de USDA. De algemene regel is om te streven naar ongeveer het dubbele, of ergens tussen de 25 en 30 gram vezels per dag. Idealiter zouden uw vezels uit voedsel moeten komen, niet uit supplementen.

Per portie zijn fruit en groenten met de meeste vezels avocado’s, frambozen, sinaasappels, appels, bosbessen, peren, aardbeien, wortelen, zoete aardappelen, bloemkool en pompoen. Peulvruchten, waaronder zwarte bonen en linzen, zijn geweldige opties. En wat betreft volle granen, zoek naar dingen als quinoa, wilde rijst en gierst.

Bronnen:

Consumerreports.org
UCSFhealth.org
Mayoclinic.org
Heart.org
Sciencedaily.com
Academic.oup.com
Sciencedaily.com
NIH.gov
Harvard.edu

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Eén man stopt de droogte en brengt welvaart naar het dorp door in 24 jaar tijd 11.000 bomen te planten
Next Wetenschappers zeggen dat de ‘ziel’ niet sterft, maar ‘terugkeert naar het universum’.

You might also like

Natuurlijk genezen

Dit gebeurt er met je lichaam als je 7 dagen lang knoflook en honing eet op een lege maag

Luister naar dit artikel Een van de meest gebruikte ingrediënten in bijna elke keuken is knoflook. Het is zo populair omdat het heerlijk smaakt en smaak geeft aan veel gerechten.

Natuurlijk genezen

Ook last van grove poriën? Deze tips kunnen helpen om ze te verkleinen

Luister naar dit artikel Heel veel mensen hebben last van grove, open of verwijde poriën en willen hier wat aan doen. Wanneer vuil en andere onzuiverheden zich ophopen in onze

Natuurlijk genezen

Nootachtig en voedzaam: welk type noten is het beste voor uw darmgezondheid?

Luister naar dit artikel Noten zijn heerlijke superfoods en populaire snacks zonder schuldgevoel. Ze zijn ook rijk aan eiwitten en voedingsvezels. Volgens een dierstudie bevordert het consumeren van noten, met