Word je ’s ochtend hier mee wakker? Dan kan je er DIT tegen doen!

Word je ’s ochtend hier mee wakker? Dan kan je er DIT tegen doen!

Luister naar dit artikel

Dit kan erg vervelend en lastig zijn. Wakker worden met een strontje in je oog is niet fijn en kan aardig zeer doen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Wat is een strontje? Een strontje lijkt op het uiterlijk een soort van puistje. Een strontje is een klein bultje met een gele stip in het midden. Als hier last van hebt dan kan dit zeer vervelend aanvoelen. En het ziet er ook niet bepaald mooi uit.

In vele gevallen worden deze strontjes veroorzaakt door een ontsteking van een klier die in je ooglid zit.

Vaak zal dit vanzelf weg trekken maar helaas zal het is zo zijn dat dat niet zo is. Dan is een strontje erg vervelend en doet zeer, wij hebben nu een perfecte tip om van die ongemak af te komen.

Wat is dat op je linker oog? Je wordt wakker met een vreemd gevoel en wanneer je in de spiegel kijkt, valt heel je wereld in duigen. Je hebt die belangrijke vergadering vandaag en je lichaam heeft je net een smerige hak gezet. Je hebt een zogenaamd ‘strontje’, dat er vreselijk uitziet. Het lijkt alsof je gisteren gevochten hebt. Maak je echter geen zorgen. In dit artikel leren we je hoe je dit strontje snel kan genezen.

https://www.youtube.com/watch?v=kLCV8Q3yGJY

Wat veroorzaak strontjes?

Strontjes (ook wel stijg of hordeolum genoemd) ontstaan als gevolg van een ontsteking in bepaalde talgklieren, die gelokaliseerd zijn aan de basis van de wimpers of op de oogleden (Klier van Zeis of Klier van Mol). De meest voorkomende oorzaak is een snelle toename van de Staphylococcus Aureusbacterie. Andere ziekteverwekkers kunnen echter ook erbij betrokken zijn. Blefaritis (chronische ontsteking van het oog) kan de oorzaak zijn, maar ook stress en hormonale veranderingen. Het genezingsproces voor strontjes kan tot twintig dagen in beslag nemen. Ook al is dit meestal geen ernstige aandoening, toch kunnen strontjes erg pijnlijk zijn en zien ze er allesbehalve aantrekkelijk uit. Indien de problemen langer zouden aanhouden dan beschreven, moet je een arts raadplegen. Hieronder kan je een opsomming vinden van de primaire symptomen van een strontje, zodat je ze onmiddellijk kan herkennen:

 1. Sensitiviteit voor licht
 2. Ongemak tijdens het knipperen met de ogen
 3. Roodheid in de aangedane regio
 4. Een gevoel van jeuk, branderigheid, prikken of pijn in de aangedane regio
 5. Wazige ogen (oogkorrels kunnen zich in zeer korte tijd vormen)
 6. Gevoel van zand in de ogen
 7. Zwelling van het ooglid
 8. Constant tranen van de ogen
 9. Slijmafscheiding door het aangedane oog
 10. Wazig zicht
 11. Vorming van een klein geel of rood puntje (als een puistje dat klaar is om uitgeduwd te worden)

De volgende stap is om na te gaan welk soort strontje je hebt. Dit is makkelijk, want het is afhankelijk van de regio van het oog waar het zich gevormd heeft.

Externe hordeolum

Rode ontsteking aan de rand van het ooglid, met meestal een geel kopje, gelijkend op een puist. Meestal zal het spontaan draineren en snel genezen.

Interne hordeolum of chalazion

Dit is een abces dat zich op het ooglid (maar niet op de rand ervan) bevindt en gewoonlijk een rode punt heeft. Ook dit strontje lijkt sterk op een puist. Deze soort draineert moeilijker en vraagt langer om te genezen. Indien je binnen de tien dagen geen positieve veranderingen ziet, dien je meteen een arts te raadplegen. In zeldzame gevallen kan het namelijk zijn dat het strontje niet voldoende draineert en een harde vetbult achterlaat, die chirurgisch verwijderd dient te worden of door een incisie met een scalpel moet worden gedraineerd . Hoogstwaarschijnlijk is dit bij jou echter niet het geval. Laten we dus eens kijken hoe we van de pijn en ontsteking afkomen door volgende 10 behandelingen om snel een strontje te genezen.

Eerst enkele waarschuwingen…

Onthoud dat strontjes meestal ontstaan door blootstelling aan bacteriën. Daarom is volgende belangrijk:

 • Raak het strontje niet aan, knijp er niet in, wrijf er niet over en probeer het niet uit te duwen. Je zou de infectie namelijk kunnen verspreiden of je traankanaal of zelfs je oog kunnen beschadigen.
 • Wees hygiënischer dan je al was. Houd de regio schoon om infectie te vermijden.
 • Gebruik geen make-up totdat het oog volledig genezen is.
 • Vermijd het gebruik van contactlenzen, want je zou de besmetting van het ene oog naar het andere kunnen overbrengen.
 • Omdat je ogen direct in verbinding staan met je lymfatisch stelsel en je bloedstelsel, raden we je aan een arts te raadplegen voordat je enige vorm van medicatie gebruikt. Dit zou namelijk de structuur van je oog en je zicht kunnen aantasten.

Dus… hoe kan ik nu snel een strontje genezen?

Er zijn verschillende natuurlijke behandelingen, die je symptomen kunnen verbeteren en je strontje doen verdwijnen. Onthoud wel steeds dat wanneer de ontsteking en roodheid zich naar andere delen van je gezicht verspreiden of wanneer ze te lang aanhouden, je onmiddellijk een arts moet raadplegen. Maar zoals beloofd, vind je hieronder tien remedies om je strontje snel te genezen:

Behandeling #1: Warm water

Dit is de meest voorkomende behandeling. Breng een liter water aan de kook en laat het vervolgens afkoelen tot het warm is. Dompel een schone doek in het water en plaats deze gedurende tien minuten op het aangedane ooglid. Telkens als de doek koud wordt, maar je hem opnieuw nat. Dit proces zal helpen om het vocht uit het strontje te draineren.

Behandeling #2: Acacia

Om de intense pijn die strontjes kunnen veroorzaken te verminderen, kan je acacia gebruiken. Voeg een handvol acaciablaadjes toe aan twee koppen kokend water. Laat even weken, zodat de stoffen uit de plant kunnen oplossen in het water. Bevochtig een doek met het warme afgegoten mengsel en gebruik het als een kompres op het aangedane oog. Laat het, net zoals bij de vorige behandeling, tien minuten inwerken.

Behandeling #3: Koriander

Sommige mensen zeggen dat dit de meest effectieve natuurlijke manier is om strontjes te elimineren. Kook een theelepel korianderzaadjes in een kop water. Wacht na het koken een minuut voor je de zaadjes verwijdert. Laat de oplossing vervolgens afkoelen en reinig het aangedane oog er drie keer per dag mee.

Behandeling #4: Theezakjes

De tannines die zich in theeblaadjes bevinden genezen ook de strontjes. Dompel een theezakje onder in warm (voorheen gekookt) water en plaats het vervolgens op het strontje gedurende tien minuten. Doe dit elke dag tot het verdwijnt.

Behandeling #5: Peterselie

Peterselie kan de ontsteking en de sensitiviteit van het ooglid verminderen. Dompel verse peterselie onder in kokend water en breng het met een schone doek aan op de geïnfecteerde plaats, totdat het kompres afkoelt. Doe dit ’s morgens en ’s avonds voor het slapen gaan..

Behandeling #6: Kamille

Voeg een handvol kamilleblaadjes toe aan twee koppen kokend water. Laat de blaadjes inwerken, giet af, en wacht tot de infusie warm is. Maak een schone doek vochtig met de infusie en plaats deze elke dag gedurende tien minuten op de aangedane regio.

Behandeling # 7: Kurkuma

Kurkuma is een natuurlijk antibacterieel product. Voeg een theelepel kurkumapoeder toe aan twee koppen kokend water. Laat het tot de helft van zijn volume inkoken. Giet het vervolgens door een schone doek, zodat je een zuivere oplossing verkrijgt. Druppel twee of drie keer per dag drie druppeltjes in je oog.

Behandeling # 8: Tomaat

Deze remedie is vooral goed voor de behandeling van de pijn. Snijd een verse tomaat in schijfjes en plaats er één op de aangedane regio gedurende vijf minuten. Herhaal dit drie keer per dag. Het zal niet alleen de ontsteking tegen gaan, maar ook zorgen voor een mooie en strakke huid.

Behandeling # 9: Aloë vera

En opnieuw komen we aloë vera tegen. Deze plant heeft dan ook tal van geneeskrachtige eigenschappen. Snijd een stuk aloë vera open en bevochtig een watje met de heldere substantie die zich erin bevindt. Wrijf het ’s morgens en ’s avonds zachtjes over de geïnfecteerde regio. Reinig vervolgens drie tot vier maanden lang met kamille of rozenwater. Deze behandeling is ook goed wanneer je je moe voelt, staar hebt of een andere lokale ontsteking hebt.

Behandeling # 10: Komkommer

Komkommer is verfrissend en is een goed stoppend middel, dat als masker of als behandeling tegen strontjes gebruikt kan worden. Snijd een plakje komkommer en plaats het over het aangedane oog om pijn en ontsteking te verminderen.

Onthoud…

Kinderen zijn gevoeliger voor het regelmatig ontwikkelen van strontjes. Wanneer één van bovenstaande behandelingen voltooid is, raadpleeg dan toch nog steeds een arts, ook al heb je het strontje snel kunnen genezen. Onthoud ook steeds dat preventie de beste genezing is: houd je handen netjes en vermijd contact met je ogen. Gebruik ook nooit irriterende substanties in je ogen. We hopen van harte dat deze informatie je verder geholpen heeft.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Spoel altijd je toilet door als je terug komt van je vakantie
Next Ook last van grove poriën? Deze tips kunnen helpen om ze te verkleinen

You might also like

Natuurlijk genezen

Gezond en lekker: cacaoboter is een voedingsstofrijke manier om uw onbedwingbare trek in chocolade te stillen

Luister naar dit artikel Cacaoboter, is het eetbare plantaardige vet dat wordt geperst en gewonnen uit cacaobonen. Dit heerlijke superfood geeft alle chocoladeliefhebbers een goede reden om zich te verheugen,

Natuurlijk genezen

Van deze 10 tips krijg je direct weer energie (en het is niet koffie)

Luister naar dit artikel Vermoeidheid, we hebben we er allemaal wel eens last van. Het is geen pretje als je lichaam aanvoelt als een zak aardappelen die je constant mee

Natuurlijk genezen

Oude Japanse-strijders vinger truc om pijn te elimineren zonder medicatie

Luister naar dit artikel Om te helpen bij vechten tegen pijn kunnen we leren van het verleden. Ook al zijn er veel verbazingwekkende ontwikkelingen in de wetenschap geweest, door de