Ze wrijft met autowas over een gasfornuis heen. De reden? Dit moet iedereen weten!

Ze wrijft met autowas over een gasfornuis heen. De reden? Dit moet iedereen weten!

Luister naar dit artikel

De keuken is een plek waar het hygiënisch schoon moet zijn. Maar het is ook de plek waar het vaak het snelst weer vies wordt. Gelukkig weet grootmoeder raad en heeft zij een aantal heel handige tips voor je op een rijtje gezet. Zo blijft jouw keuken een fijne plaats om te lekker te eten en te genieten.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Aangebrande pannen
Aangebrande etensresten zijn makkelijk te verwijderen. Doe een laagje soda in de pan en vul deze met water. Zet de pan op het vuur en breng de inhoud aan de kook. Laat dit een tijdje koken en na het omspoelen is de pan weer klaar voor gebruik.

Aanrechtblad beton
Om het betonnen werkblad goed te kunnen onderhouden kan je het behandelen met een was, zodat het minder poreus en dus minder vlekgevoelig wordt. Het onderhoud vraagt dan niet veel werk meer. Wekelijks schoonmaken met een neutraal schoonmaakmiddel.

Aanrechtblad kunststof
Krassen op een kunststof aanrechtblad verdwijnen, wanneer je het een poetsbeurt geeft met autopolish.

Aanrechtblad composiet
Gepolijste stenen zijn eenvoudig te onderhouden met doek en zacht schoonmaakmiddel. Echter bij dit type steen dient men alle gemorste drank, sappen, wijn, sauzen of producten onmiddellijk te verwijderen. Bij de matte composietsteen mag men echter hardnekkige vlekken verwijderen met een vloeibaar schuurmiddel. In geen geval mag er echter een schuurmiddel gebruikt worden voor het reinigen van een glanzend composiet werkblad. Zet nooit hete ketels of pannen op het blad.

Afvoer
Eens in de week een schep soda, opgelost in heet water houdt de afvoer schoon. Gooi koffiedik gerust door je afvoer, koffie voorlkomt vet aanslag in de afvoer en verstopt niet.

Afzuigkapfilters (RVS)
Laat de filters een uurtje weken in een bak heet water met een vaatwastablet. Afspoelen en klaar.

Bakblikken
Je bakblik en bakvormen kan je het beste schoonmaken als ze nog warm zijn. Aangebakken restjes warm water laten weken of er een natte doek overheen te leggen. Na een tijdje zijn de korstjes dan gemakkelijk te verwijderen.

Bestek
Spoel bij de handafwas bestek en vaatwerk goed na met schoon water anders kunnen er zeepresten blijven zitten.

Broodkorfjes
Broodkorfjes waar beschimmeld brood in heeft gelegen een paar uur in azijnwater leggen. Daarna schoonspoelen en droogmaken.

Elektrische kookplaat
Vuile groeven in een elektrische kookplaat kan je schoonmaken, door de plaat iets te verwarmen, er bakpoeder opstrooien en de groeven met een schuursponsje af te nemen.

Emaille
Je kunt emaille pannen die van binnen zwart zijn geworden uitkoken met soda of groene zeep. Emaille pannen waar stukjes zijn afgesprongen, kan je niet meer gebruiken.

Frituurpan schoonmaken
De frituurpan leegmaken, dan vullen met water tot het niveau van frituurvet. Je kunt ook het mandje er gelijk in doen. Een vaatwastablet erin doen en op ( lage) temperatuur laten komen, 10 minuutjes zachtjes laten pruttelen, dan de stekker uit het stopcontact en nog een poosje laten staan. Daarna schoon borstelen en goed naspoelen. De hand grepen van de frituurpan schoonmaken, gaat het best met warm water waarin je een schepje soda hebt opgelost.

Gardes
Gardes en beslagkommen moet je na het afwassen goed naspoelen en met citroen inwrijven om bijvoorbeeld eiwitten goed stijf te kloppen.

Gasfornuis
Als je de gasfornuis goed schoon heeft gemaak, wrijf het eens in met autowas, je zult zien dat latere vlekken er zo vanaf gaan, wel na paar weken de autowas herhalen.

Gasbranders of -gaspitten
Als je aangekoekte,en ingebrande gaspitten een half uurtje in de cola legt, dan kan je met een zeepsponsje heel gemakkelijk het vuil en de ingebrande plekjes eraf krijgen. Je kunt ze ook een tijdje in azijn leggen en daarna schoonmaken. Een andere manier is om de gaspitten in een plastic zak doen, samen met een scheut ammonia en een beetje water en een nacht buiten laten liggen. De volgende dag de zak voorzichtig open doen en er vooral niet boven hangen vanwege de geur. De gaspitten weer goed afspoelen in een sopje en ze zijn weer schoon.

Vond je deze tips nou handig? Vergeet dit artikel dan niet te delen met je vrienden zodat zij deze tips ook kunnen toepassen!

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Heb jij ook last van pijn in je nek en schouders? Doe dan DIT en je pijn is gelijk weg!
Next Wist jij al dat je Listerine op deze 10 manieren kan gebruiken? Superhandig!

You might also like

Bouwen en Verbouwen

Ze legt een potje met een soort vloeistof in de tuin en jaagt daar alle slakken mee weg!

Luister naar dit artikel Iedereen heeft het maar over de mieren, de vliegen en natuurlijk de muggen. Maar weet je wat stiekem ook een groot probleem is? Slakken! Slakken zitten

Natuurlijk genezen

9 Planten die pijn en pijn verminderen om thuis te groeien

Luister naar dit artikel Verminder uw afhankelijkheid van pillen en medicijnen door bekrachtigd te worden met kennis van natuurlijke plantenremedies die dezelfde taak kunnen uitvoeren zonder ernstige bijwerkingen of de

Bouwen en Verbouwen

Gebruik jij al azijn voor de tuin? Ik was overtuigd toen ik dit las, super handig!

Luister naar dit artikel Of je nou groene vingers en een grote tuin hebt, of dat je gewoon een beginner bent die net een paar planten heeft gepot, met deze