*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Ze wrijft met autowas over een gasfornuis heen. De reden? Dit moet iedereen weten!

Ze wrijft met autowas over een gasfornuis heen. De reden? Dit moet iedereen weten!

De keuken is een plek waar het hygiënisch schoon moet zijn. Maar het is ook de plek waar het vaak het snelst weer vies wordt. Gelukkig weet grootmoeder raad en heeft zij een aantal heel handige tips voor je op een rijtje gezet. Zo blijft jouw keuken een fijne plaats om te lekker te eten en te genieten.

Aangebrande pannen
Aangebrande etensresten zijn makkelijk te verwijderen. Doe een laagje soda in de pan en vul deze met water. Zet de pan op het vuur en breng de inhoud aan de kook. Laat dit een tijdje koken en na het omspoelen is de pan weer klaar voor gebruik.

Aanrechtblad beton
Om het betonnen werkblad goed te kunnen onderhouden kan je het behandelen met een was, zodat het minder poreus en dus minder vlekgevoelig wordt. Het onderhoud vraagt dan niet veel werk meer. Wekelijks schoonmaken met een neutraal schoonmaakmiddel.

Aanrechtblad kunststof
Krassen op een kunststof aanrechtblad verdwijnen, wanneer je het een poetsbeurt geeft met autopolish.

Aanrechtblad composiet
Gepolijste stenen zijn eenvoudig te onderhouden met doek en zacht schoonmaakmiddel. Echter bij dit type steen dient men alle gemorste drank, sappen, wijn, sauzen of producten onmiddellijk te verwijderen. Bij de matte composietsteen mag men echter hardnekkige vlekken verwijderen met een vloeibaar schuurmiddel. In geen geval mag er echter een schuurmiddel gebruikt worden voor het reinigen van een glanzend composiet werkblad. Zet nooit hete ketels of pannen op het blad.

Afvoer
Eens in de week een schep soda, opgelost in heet water houdt de afvoer schoon. Gooi koffiedik gerust door je afvoer, koffie voorlkomt vet aanslag in de afvoer en verstopt niet.

Afzuigkapfilters (RVS)
Laat de filters een uurtje weken in een bak heet water met een vaatwastablet. Afspoelen en klaar.

Bakblikken
Je bakblik en bakvormen kan je het beste schoonmaken als ze nog warm zijn. Aangebakken restjes warm water laten weken of er een natte doek overheen te leggen. Na een tijdje zijn de korstjes dan gemakkelijk te verwijderen.

Bestek
Spoel bij de handafwas bestek en vaatwerk goed na met schoon water anders kunnen er zeepresten blijven zitten.

Broodkorfjes
Broodkorfjes waar beschimmeld brood in heeft gelegen een paar uur in azijnwater leggen. Daarna schoonspoelen en droogmaken.

Elektrische kookplaat
Vuile groeven in een elektrische kookplaat kan je schoonmaken, door de plaat iets te verwarmen, er bakpoeder opstrooien en de groeven met een schuursponsje af te nemen.

Emaille
Je kunt emaille pannen die van binnen zwart zijn geworden uitkoken met soda of groene zeep. Emaille pannen waar stukjes zijn afgesprongen, kan je niet meer gebruiken.

Frituurpan schoonmaken
De frituurpan leegmaken, dan vullen met water tot het niveau van frituurvet. Je kunt ook het mandje er gelijk in doen. Een vaatwastablet erin doen en op ( lage) temperatuur laten komen, 10 minuutjes zachtjes laten pruttelen, dan de stekker uit het stopcontact en nog een poosje laten staan. Daarna schoon borstelen en goed naspoelen. De hand grepen van de frituurpan schoonmaken, gaat het best met warm water waarin je een schepje soda hebt opgelost.

Gardes
Gardes en beslagkommen moet je na het afwassen goed naspoelen en met citroen inwrijven om bijvoorbeeld eiwitten goed stijf te kloppen.

Gasfornuis
Als je de gasfornuis goed schoon heeft gemaak, wrijf het eens in met autowas, je zult zien dat latere vlekken er zo vanaf gaan, wel na paar weken de autowas herhalen.

Gasbranders of -gaspitten
Als je aangekoekte,en ingebrande gaspitten een half uurtje in de cola legt, dan kan je met een zeepsponsje heel gemakkelijk het vuil en de ingebrande plekjes eraf krijgen. Je kunt ze ook een tijdje in azijn leggen en daarna schoonmaken. Een andere manier is om de gaspitten in een plastic zak doen, samen met een scheut ammonia en een beetje water en een nacht buiten laten liggen. De volgende dag de zak voorzichtig open doen en er vooral niet boven hangen vanwege de geur. De gaspitten weer goed afspoelen in een sopje en ze zijn weer schoon.

Vond je deze tips nou handig? Vergeet dit artikel dan niet te delen met je vrienden zodat zij deze tips ook kunnen toepassen!

Previous Heb jij ook last van pijn in je nek en schouders? Doe dan DIT en je pijn is gelijk weg!
Next Wist jij al dat je Listerine op deze 10 manieren kan gebruiken? Superhandig!

You might also like

Bouwen en Verbouwen

Hoe u uw eigen stadsmoestuin kunt laten groeien

Kiezen voor het aanleggen van je eigen stadsmoestuin is een enorme stap op weg naar zelfredzaamheid. Met de huidige gebeurtenissen zoals ze zijn, onderbrekingen in het aanbod, stijgende prijzen en

Bouwen en Verbouwen

10 redenen waarom je nooit augurkensap in de afvoer moet gooien

Augurken zijn heerlijk – sappig, zilt en zuur. Je kunt ze op een broodje of met een kaasplateau of zo eten. Er zijn eindeloze manieren om van augurken te genieten.

Bouwen en Verbouwen

Koop geen wasverzachters meer – ze zijn schadelijk! Maak zelf een goedkopere natuurlijke wasverzachter!

Ik denk echt dat we er allemaal van houden als onze kleren lekker ruiken! Maar, helaas, de commerciële wasverzachters zitten vol met schadelijke chemische stoffen en verbindingen, die slecht zijn

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply