Zilvervisjes bestrijden in huis dat doe je op deze manier. Ze zijn weg in een mum van tijd!

Zilvervisjes bestrijden in huis dat doe je op deze manier. Ze zijn weg in een mum van tijd!


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Zilvervisjes bestrijden in huis, hoe doe ik dat?
Het lijkt wel alsof er de laatste jaren steeds meer mensen zijn die last hebben van zilvervisjes. Je kent ze wel, van die kleine vieze beestjes die je ’s ochtends in de badkamer, de keuken of je besteklade terugvindt. Maak je geen zorgen, zilvervisjes zijn niet schadelijk, alleen smerig en irritant. Zilvervisjes bestrijden kan op allerlei manieren. In dit artikel geven we je zoveel mogelijk tips om je hiermee te helpen. Zilvervisjes, kom maar op!

Zilvervisje of papiervisje?
Stap 1 is om te bepalen waar je mee te maken hebt, een zilvervisje of een papiervisje. Deze twee beestjes lijken enorm op elkaar, want ze hebben allebei een zilveren kleur, twee voelsprieten, drie staarten en ze zien er allebei smerig uit natuurlijk. Beide beestjes vind je op een andere plaats en daarom is vaak al snel te achterhalen wat voor beestje je mee te maken hebt. Zitten ze in de badkamer, keuken of toilet? Dan is het een zilvervisje. Zitten ze in de boekenkast? Dan is het een papiervisje.

Zilvervisjes bestrijden
Twijfel je toch? Er is ook een klein verschil in uiterlijk van de beestjes. Bij een zilvervisje is de lengte van de voelsprieten kleiner dan de lengte van het lijfje. Bij een papiervisje zijn de voelsprieten net zo lang of soms zelfs iets groter als het lijfje. Ook de staart is bij papiervisjes een stuk langer.

Waar zitten zilvervisjes overdag?
Zilvervisjes vind je meestal in huizen met laminaat. Zilvervisjes zitten het liefste onder de plinten van je laminaat. We willen je niet bang maken, maar per meter plint kunnen er wel tien zilvervisjes zitten. Maar maak je geen zorgen, het merendeel blijft daar lekker zijn hele leven zitten. Jij hebt alleen last van de beestjes die honger krijgen en op zoek gaan naar voedsel. Ze eten alles waar zetmeel in zit, zoals brood, pasta, aardappelen etc.

Zilvervisjes bestrijden met droogte
Zilvervisjes zijn gek op vocht, daarom vind je ze ook in de badkamer en keuken. Dat zijn de vochtigste plekken van het huis. De eerste tip is dan ook om de ruimtes waarin de zilvervisjes zitten zo droog mogelijk te maken. Als het lukt om de ruimte droger te maken, dan overleven zilvervisjes het niet en gaan ze op zoek naar andere ruimten. Kamers droger maken kan je op een aantal manieren doen:

– Ventileer goed zodat vocht naar buiten kan. Zet tijdens het koken bijvoorbeeld een raam open of zet de afzuigkap op een hogere stand
– Koop vochtvreters. Vochtvreters vangen als het ware het vocht in je ruimte, waardoor de lucht droger wordt. Vochtvreters kan je kopen bij winkels zoals Blokker, Kruidvat en Etos.
– Installeer een elektrische ventilatie in de badkamer die vochtige lucht direct naar buiten blaast

Deze tips helpen vaak, maar werken niet altijd. Dit weten we uit eigen ervaring, want ook bij ons zitten de beestjes nog steeds op de muur en in de besteklade. Daarom willen we je ook enkele tips geven om slim om te gaan met zilvervisjes, namelijk door ze te vangen.

Zilvervisjes bestrijden door ze te vangen
Geen zin in zilvervisjes in je besteklade? Dan kan je ze ook proberen te lokken naar een plaats die je zelf in de hand hebt. We geven je een aantal tips:

– Zilvervisjes zijn gek op aardappelzetmeel. Snij een aardappel door midden en leg deze in een open plastic zakje op een plek in de ruimte waar de zilvervisjes zitten. Daar komen de zilvervisjes op af. Je raakt ze er niet mee kwijt, maar zo kan je wel controleren waar ze zitten. ’s Ochtends doe je snel het zakje dicht en mik je de beestjes bij het vuilnis.
– Je kan ook een speciale zilvervisjes val kopen. Die trekken zilvervisjes aan en zodra ze de val inlopen blijven ze kleven op een laagje lijm. Simpel, maar effectief. Deze vallen kan je kopen bij winkels zoals Blokker.

Vind je deze tips handig? Laat ons weten of je van die rot beestjes bent afgekomen. Vergeet ook niet dit artikel te delen met de rest van je vrienden, zodat ook zij af kunnen reken met deze beestjes.

Previous Als je de hele nacht lang een watje met VapoRub in je oor legt, volgt er een verrassend effect
Next Nieuws van de dag! Volgens onderzoek heeft patat eten toch een aantal voordelen!

You might also like

Algemeen

bewijs – optimisten leven langer!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Algemeen

8 natuurlijke manieren om je huis heerlijk te laten ruiken!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Algemeen

Nooit meer wachten op bevroren ijs? Met deze truc is dat niet meer nodig!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar