*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Zilvervisjes bestrijden in huis dat doe je op deze manier. Ze zijn weg in een mum van tijd!

Zilvervisjes bestrijden in huis dat doe je op deze manier. Ze zijn weg in een mum van tijd!

Zilvervisjes bestrijden in huis, hoe doe ik dat?
Het lijkt wel alsof er de laatste jaren steeds meer mensen zijn die last hebben van zilvervisjes. Je kent ze wel, van die kleine vieze beestjes die je ’s ochtends in de badkamer, de keuken of je besteklade terugvindt. Maak je geen zorgen, zilvervisjes zijn niet schadelijk, alleen smerig en irritant. Zilvervisjes bestrijden kan op allerlei manieren. In dit artikel geven we je zoveel mogelijk tips om je hiermee te helpen. Zilvervisjes, kom maar op!

Zilvervisje of papiervisje?
Stap 1 is om te bepalen waar je mee te maken hebt, een zilvervisje of een papiervisje. Deze twee beestjes lijken enorm op elkaar, want ze hebben allebei een zilveren kleur, twee voelsprieten, drie staarten en ze zien er allebei smerig uit natuurlijk. Beide beestjes vind je op een andere plaats en daarom is vaak al snel te achterhalen wat voor beestje je mee te maken hebt. Zitten ze in de badkamer, keuken of toilet? Dan is het een zilvervisje. Zitten ze in de boekenkast? Dan is het een papiervisje.

Zilvervisjes bestrijden
Twijfel je toch? Er is ook een klein verschil in uiterlijk van de beestjes. Bij een zilvervisje is de lengte van de voelsprieten kleiner dan de lengte van het lijfje. Bij een papiervisje zijn de voelsprieten net zo lang of soms zelfs iets groter als het lijfje. Ook de staart is bij papiervisjes een stuk langer.

Waar zitten zilvervisjes overdag?
Zilvervisjes vind je meestal in huizen met laminaat. Zilvervisjes zitten het liefste onder de plinten van je laminaat. We willen je niet bang maken, maar per meter plint kunnen er wel tien zilvervisjes zitten. Maar maak je geen zorgen, het merendeel blijft daar lekker zijn hele leven zitten. Jij hebt alleen last van de beestjes die honger krijgen en op zoek gaan naar voedsel. Ze eten alles waar zetmeel in zit, zoals brood, pasta, aardappelen etc.

Zilvervisjes bestrijden met droogte
Zilvervisjes zijn gek op vocht, daarom vind je ze ook in de badkamer en keuken. Dat zijn de vochtigste plekken van het huis. De eerste tip is dan ook om de ruimtes waarin de zilvervisjes zitten zo droog mogelijk te maken. Als het lukt om de ruimte droger te maken, dan overleven zilvervisjes het niet en gaan ze op zoek naar andere ruimten. Kamers droger maken kan je op een aantal manieren doen:

– Ventileer goed zodat vocht naar buiten kan. Zet tijdens het koken bijvoorbeeld een raam open of zet de afzuigkap op een hogere stand
– Koop vochtvreters. Vochtvreters vangen als het ware het vocht in je ruimte, waardoor de lucht droger wordt. Vochtvreters kan je kopen bij winkels zoals Blokker, Kruidvat en Etos.
– Installeer een elektrische ventilatie in de badkamer die vochtige lucht direct naar buiten blaast

Deze tips helpen vaak, maar werken niet altijd. Dit weten we uit eigen ervaring, want ook bij ons zitten de beestjes nog steeds op de muur en in de besteklade. Daarom willen we je ook enkele tips geven om slim om te gaan met zilvervisjes, namelijk door ze te vangen.

Zilvervisjes bestrijden door ze te vangen
Geen zin in zilvervisjes in je besteklade? Dan kan je ze ook proberen te lokken naar een plaats die je zelf in de hand hebt. We geven je een aantal tips:

– Zilvervisjes zijn gek op aardappelzetmeel. Snij een aardappel door midden en leg deze in een open plastic zakje op een plek in de ruimte waar de zilvervisjes zitten. Daar komen de zilvervisjes op af. Je raakt ze er niet mee kwijt, maar zo kan je wel controleren waar ze zitten. ’s Ochtends doe je snel het zakje dicht en mik je de beestjes bij het vuilnis.
– Je kan ook een speciale zilvervisjes val kopen. Die trekken zilvervisjes aan en zodra ze de val inlopen blijven ze kleven op een laagje lijm. Simpel, maar effectief. Deze vallen kan je kopen bij winkels zoals Blokker.

Vind je deze tips handig? Laat ons weten of je van die rot beestjes bent afgekomen. Vergeet ook niet dit artikel te delen met de rest van je vrienden, zodat ook zij af kunnen reken met deze beestjes.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Als je de hele nacht lang een watje met VapoRub in je oor legt, volgt er een verrassend effect
Next Nieuws van de dag! Volgens onderzoek heeft patat eten toch een aantal voordelen!

About author

You might also like

Algemeen

STRIJKEN DOE JE IN DE DROGER! MET IJSBLOKJES

Strijken staat niet bij iedereen bovenaan als favoriete bezigheid. Gelukkig is er een uitstekende truc om je zo ver mogelijk af te houden van het gloeiende brandijzer. Het enige wat

Algemeen

Zorg dat je aardappelen vers zijn: als je ze verwerkt, verlies je de helft van hun voedingsstoffen

Aardappelen staan ​​bekend als gezond. Wanneer ze worden verwerkt, verliezen ze het grootste deel van hun voedingsstoffen. In een nieuwe studie keken onderzoekers hoeveel glycoalkaloïden en fenolische verbindingen er zijn

Algemeen

Niet alle honing is op dezelfde manier gemaakt: hier is hoe je er zeker van kunt zijn dat de jouwe legitiem is

Honing is een van de krachtigste natuurlijke remedies die er zijn. Afgezien van het toevoegen van een vleugje zoetheid aan uw eten of drinken, heeft honing antibacteriële, ontstekingsremmende en antioxiderende