*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Zorg dat je aardappelen vers zijn: als je ze verwerkt, verlies je de helft van hun voedingsstoffen
mei 6, 2019 2658 Views

Zorg dat je aardappelen vers zijn: als je ze verwerkt, verlies je de helft van hun voedingsstoffen

Aardappelen staan ​​bekend als gezond. Wanneer ze worden verwerkt, verliezen ze het grootste deel van hun voedingsstoffen. In een nieuwe studie keken onderzoekers hoeveel glycoalkaloïden en fenolische verbindingen er zijn in hele aardappelen en verwerkte aardappelen.

Voor de studie keken onderzoekers uit China naar de voedselvoeding en -veiligheid van aardappelen. Ze kwantificeerden de glycoalkaloïden en fenolische verbindingen in drie aardappelvariëteiten, zoals Russet Burbank, Atlantic en Shepody, evenals in commercieel gedehydrateerde aardappelvlokken. Glycoalkaloïden en fenolische verbindingen worden meestal aangetroffen in de schillen en aangrenzende weefsels van aardappelen.

Glycoalkaloïden zijn verbindingen die van nature voorkomen in aardappelen, die giftig kunnen zijn als ze in grote hoeveelheden worden geconsumeerd. De belangrijkste glycoalkaloïden in aardappel zijn alfa-chaconine en alfa-solanine.

Gedehydrateerde aardappelvlokken zijn gemaakt van verse aardappelknollen en hebben verwerkingsstappen ondergaan zoals wassen, stoomschillen, snijden, wassen, blancheren, koelen, koken, pureren, trommeldrogen, schilferen en verpakken. Ze worden gebruikt bij het maken van aardappelproducten zoals aardappelpuree en aardappelchips. Ze worden ook gebruikt als vervanging voor tarwemeel.

Gebaseerd op de resultaten van de studie, vonden de onderzoekers dat hele aardappelen tussen 4,72 milligram per kilogram (mg / kg) en 34,45 mg / kg totale glycoalkaloïdenniveaus bevatten. Ze vonden ook dat chlorogeenzuur de primaire fenolische verbinding is in aardappels van Russet Burbank, terwijl Atlantische en Shepody-aardappelen cafeïnezuur bevatten.

De verhouding alfa-chaconine tot alfa-solanine in hele aardappelen varieerde van 0,41 voor aardappelen van Russet Burbank tot 3,61 voor Atlantische aardappelen. Toen aardappelen werden verwerkt, verloor de Russet Burbank-variëteit 90 procent van zijn totale glycoalkaloïde-gehalte en 50,47 procent van zijn fenolische verbindingen.

Deze bevindingen suggereren dat aardappelen de meeste van hun fenolische verbindingen verliezen wanneer ze worden verwerkt, waardoor ze minder voedzaam worden. De resultaten van de studie werden gepubliceerd in het tijdschrift Food Science and Human Wellness.

De gezondheidsvoordelen van aardappelen

Aardappelen zijn knolgewassen die veel worden gebruikt in veel gerechten over de hele wereld. Ze zijn relatief goedkoop om te groeien en bieden veel voordelen voor de gezondheid, zoals:

Veel voedingsstoffen beschikbaar: aardappelen zijn rijk aan voedingsstoffen, zoals vitamine C en B6, en mineralen zoals mangaan en kalium. Ze bieden ook de juiste hoeveelheid koolhydraten en vezels. Hun gehalte aan voedingsstoffen kan echter variëren, afhankelijk van het type aardappel dat wordt gebruikt en hoe ze zijn bereid.

De botten versterken: aardappelen kunnen helpen de botten gezond te houden vanwege hun calcium-, ijzer-, magnesium-, fosfor- en zinkgehalte – allemaal helpen ze bij het opbouwen en behouden van de botstructuur en -kracht.

De bloeddruk verbeteren: het kalium, calcium en magnesium in aardappelen kan op natuurlijke wijze de bloeddruk helpen verlagen.

Ondersteuning van de gezondheid van het hart: aardappelen zijn ook goed voor het hart. Dit komt omdat ze vezels, kalium, vitamine C en vitamine B6 bevatten en geen cholesterol bevatten. Vezels helpen het totale cholesterol in het bloed te verminderen, wat op zijn beurt het risico op hartaandoeningen vermindert.

Bestrijding van ontstekingen: aardappelen bevatten choline, een essentiële en veelzijdige voedingsstof die ontstekingen reguleert en een rol speelt bij spierbewegingen, humeur, leren en geheugen.

Afweren van kanker: het foliumzuur in aardappelen speelt ook een rol bij DNA-synthese en -herstel, waardoor het helpt voorkomen dat veel soorten kankercellen zich vormen door DNA-mutaties. Bovendien wordt vezels geassocieerd met een verminderd risico op colorectale kanker, terwijl van antioxidanten vitamine C en quercetine is gezegd dat ze cellen beschermen tegen schade door vrije radicalen.

Helpt bij de spijsvertering en gewichtsbeheersing: de vezels in aardappelen helpen ook bij de spijsvertering en voorkomen constipatie. Vezels spelen ook een rol bij gewichtsbeheersing en gewichtsverlies.

Bronnen:

Science.news

Healthline.com

MedicalNewsToday.com

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Basisbeginselen: Hoe calendula te kweken, een nuttige medicinale plant
Next Kan nardus worden gebruikt om PMS te behandelen?

About author

You might also like

Algemeen

Draar je handschoenen tegen Covid-19 besmetting? De dokter zegt dat het meer kwaad dan goed kan doen

David Tiller, assistent van een arts bij Upper Valley Urgent Care, zegt dat handschoenen misschien niet zo effectief zijn als de meeste mensen denken. “Kruisbesmetting is wanneer je zelf besmet

Algemeen

Als jij altijd het doelwit bent van muggen dan moet je dit echt even weten.

Voor we weer de zomer in onze bol krijgen door dit warme weer. Laten we niet vergeten dat het ook narigheid met zich mee brengt. En dan hebben we het

Algemeen

6 duidelijke tekenen dat je te weinig water drinkt

Voor veel mensen valt het niet mee om genoeg water te drinken. Je denkt er niet aan, je hebt geen dorst en drinkt liever koffie. Het kan zijn dat je