*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Zorg dat je aardappelen vers zijn: als je ze verwerkt, verlies je de helft van hun voedingsstoffen
mei 6, 2019 2960 Views

Zorg dat je aardappelen vers zijn: als je ze verwerkt, verlies je de helft van hun voedingsstoffen

Aardappelen staan ​​bekend als gezond. Wanneer ze worden verwerkt, verliezen ze het grootste deel van hun voedingsstoffen. In een nieuwe studie keken onderzoekers hoeveel glycoalkaloïden en fenolische verbindingen er zijn in hele aardappelen en verwerkte aardappelen.

Voor de studie keken onderzoekers uit China naar de voedselvoeding en -veiligheid van aardappelen. Ze kwantificeerden de glycoalkaloïden en fenolische verbindingen in drie aardappelvariëteiten, zoals Russet Burbank, Atlantic en Shepody, evenals in commercieel gedehydrateerde aardappelvlokken. Glycoalkaloïden en fenolische verbindingen worden meestal aangetroffen in de schillen en aangrenzende weefsels van aardappelen.

Glycoalkaloïden zijn verbindingen die van nature voorkomen in aardappelen, die giftig kunnen zijn als ze in grote hoeveelheden worden geconsumeerd. De belangrijkste glycoalkaloïden in aardappel zijn alfa-chaconine en alfa-solanine.

Gedehydrateerde aardappelvlokken zijn gemaakt van verse aardappelknollen en hebben verwerkingsstappen ondergaan zoals wassen, stoomschillen, snijden, wassen, blancheren, koelen, koken, pureren, trommeldrogen, schilferen en verpakken. Ze worden gebruikt bij het maken van aardappelproducten zoals aardappelpuree en aardappelchips. Ze worden ook gebruikt als vervanging voor tarwemeel.

Gebaseerd op de resultaten van de studie, vonden de onderzoekers dat hele aardappelen tussen 4,72 milligram per kilogram (mg / kg) en 34,45 mg / kg totale glycoalkaloïdenniveaus bevatten. Ze vonden ook dat chlorogeenzuur de primaire fenolische verbinding is in aardappels van Russet Burbank, terwijl Atlantische en Shepody-aardappelen cafeïnezuur bevatten.

De verhouding alfa-chaconine tot alfa-solanine in hele aardappelen varieerde van 0,41 voor aardappelen van Russet Burbank tot 3,61 voor Atlantische aardappelen. Toen aardappelen werden verwerkt, verloor de Russet Burbank-variëteit 90 procent van zijn totale glycoalkaloïde-gehalte en 50,47 procent van zijn fenolische verbindingen.

Deze bevindingen suggereren dat aardappelen de meeste van hun fenolische verbindingen verliezen wanneer ze worden verwerkt, waardoor ze minder voedzaam worden. De resultaten van de studie werden gepubliceerd in het tijdschrift Food Science and Human Wellness.

De gezondheidsvoordelen van aardappelen

Aardappelen zijn knolgewassen die veel worden gebruikt in veel gerechten over de hele wereld. Ze zijn relatief goedkoop om te groeien en bieden veel voordelen voor de gezondheid, zoals:

Veel voedingsstoffen beschikbaar: aardappelen zijn rijk aan voedingsstoffen, zoals vitamine C en B6, en mineralen zoals mangaan en kalium. Ze bieden ook de juiste hoeveelheid koolhydraten en vezels. Hun gehalte aan voedingsstoffen kan echter variëren, afhankelijk van het type aardappel dat wordt gebruikt en hoe ze zijn bereid.

De botten versterken: aardappelen kunnen helpen de botten gezond te houden vanwege hun calcium-, ijzer-, magnesium-, fosfor- en zinkgehalte – allemaal helpen ze bij het opbouwen en behouden van de botstructuur en -kracht.

De bloeddruk verbeteren: het kalium, calcium en magnesium in aardappelen kan op natuurlijke wijze de bloeddruk helpen verlagen.

Ondersteuning van de gezondheid van het hart: aardappelen zijn ook goed voor het hart. Dit komt omdat ze vezels, kalium, vitamine C en vitamine B6 bevatten en geen cholesterol bevatten. Vezels helpen het totale cholesterol in het bloed te verminderen, wat op zijn beurt het risico op hartaandoeningen vermindert.

Bestrijding van ontstekingen: aardappelen bevatten choline, een essentiële en veelzijdige voedingsstof die ontstekingen reguleert en een rol speelt bij spierbewegingen, humeur, leren en geheugen.

Afweren van kanker: het foliumzuur in aardappelen speelt ook een rol bij DNA-synthese en -herstel, waardoor het helpt voorkomen dat veel soorten kankercellen zich vormen door DNA-mutaties. Bovendien wordt vezels geassocieerd met een verminderd risico op colorectale kanker, terwijl van antioxidanten vitamine C en quercetine is gezegd dat ze cellen beschermen tegen schade door vrije radicalen.

Helpt bij de spijsvertering en gewichtsbeheersing: de vezels in aardappelen helpen ook bij de spijsvertering en voorkomen constipatie. Vezels spelen ook een rol bij gewichtsbeheersing en gewichtsverlies.

Bronnen:

Science.news

Healthline.com

MedicalNewsToday.com

Previous Basisbeginselen: Hoe calendula te kweken, een nuttige medicinale plant
Next Kan nardus worden gebruikt om PMS te behandelen?

You might also like

Algemeen

In veel kurkuma zit gevaarlijk veel lood

Kurkuma uit Bangladesh wordt op grote schaal vermengd met loodchromaat. Dat ontdekten wetenschappers van de Stanford Universiteit. Het lood zorgt voor een mooie gele kleur waardoor de geelwortel meer opbrengt. De onderzoekers

Algemeen

8 toffe alternatieve manieren om citroenen te gebruiken om je leven makkelijker te maken!

Citroenen! Een van de meest veelzijdige citrusvruchten is zoals je weet ook nog mega gezond voor je. Wij drinken braaf elke ochtend een kopje citroen water en we voelen ons

Algemeen

Onderzoekers adviseren: Eet elke dag een gezond ontbijt om uw risico op diabetes type 2 te verminderen

Het ontbijt wordt beschouwd als de belangrijkste maaltijd van de dag. Toch slaan veel mensen het nog steeds over zonder rekening te houden met de gevolgen voor de gezondheid. Ten