*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


8 Remedies voor heupjicht die je eerst moet proberen voordat je weer een pijnstiller in je mond stopt!
juni 8, 2016 17734 Views

8 Remedies voor heupjicht die je eerst moet proberen voordat je weer een pijnstiller in je mond stopt!

De heupzenuw oftewel is een van de grootste zenuwen in het lichaam. Het begint bij de onderrug en loopt door de billen langs de onderste ledematen aan de voet. Deze zenuw zorgt voor beweging, gevoel en kracht in de benen.

Helaas heeft 40% van de wereldbevolking last van ischias oftewel heupjicht. Ischias is een aandoening die pijn, gevoelloosheid, tintelingen en zwakte kan veroorzaken in je onderste ledematen. Het wordt vaak verward met pijn in de onderrug en kramp in de benen. Je begint bij ischias eerst een druk of knijpende pijn op je zenuw te voelen en dat spreidt zich dan als pijn door naar de rug en benen.

De pijn die gepaard gaat met ischias zorgt voor ongemak en leidt er soms zelfs toe dat mensen niet uit bed kunnen komen. Daarom gebruikt men vaak pijnstillers zoals Ibuprofen of Aleve.

1. Acupunctuur
Deze alternatieve behandeling voegt haarfijne naalden op bepaalde punten in je lichaam. Acupunctuur verhoogt de energiestroom en dat draagt bij aan een goede zenuwfunctie. Als je de eerste behandeling hebt gehad zul je al gelijk resultaat voelen. Echter men adviseert om een aantal behandelingen te nemen.

2. Chiropractie
Meerdere studies hebben aangetoond dat chiropractie effectief is voor de behandeling van ischias. Veel patiënten hebben aanzienlijke pijn verlichting ervaren. Het manipuleren van de wervelkolom kan de mobiliteit herstellen en de ontstekingen verminderen. Hierdoor bevorder je de natuurlijke genezing.

3. Ice Packs
Maak zelfs ice packs. Dit kun je eenvoudig maken voor een pakketje te maken van bevroren erwten en een handdoek. Het verricht wonderen als je pijn hebt. Breng de ice pack aan op het gebied wat pijn doet voor tenminste 20 minuten en de pijn zal verdwijnen.

4. Verschillende temperaturen
Ice packs zijn een goede manier op de pijn te verlichten. Echter de heupzenuw ligt diep in het lichaam en de de kou komt soms niet diep genoeg waar de ontsteking zich bevindt. Daarom is het handig om te verwisselen van temperatuur. Probeer dan ook eens een hot pack, doe dit gelijk na het gebruik van een ice pack. Of wat zelfs nog beter is om direct na een ice pack een warm bad te nemen.

Door de afwisseling van temperatuur kunt u de bloedsomloop en lymfestroom stimuleren. Dit zorgt ervoor dat de diepere ontsteking vermindert en het genezingsproces zal aanzienlijk verbeteren. Om nog meer resultaat hieruit te krijgen kan je wat Epsom zout of essentiële oliën toevoegen aan uw bad.

5. Milde Yoga oefeningen
Als je worstelt met ischias is bewegen waarschijnlijk het laatste wat in je opkomt. Toch is het belangrijk om actief te zijn, anders duurt de pijn langer. Veel mensen hebben aangegeven dat door milde rustige yoga oefeningen hun genezingsproces sneller verliep. De oefeningen zorgen ervoor dat je rugs pieren versterken en je doorbloeding wordt gestimuleerd.

6. Massage
Intense massages of druk punt therapie heeft succes bij behandeling van de spierspasmen. De pijn zal eerst erger lijken echter na een tijdje zult u zien dat het helpt, mede ook door het gebruik van de essentiële oliën die men erbij gebruikt.

7. Kruiden en Oliën
De natuur biedt een groot aantal kruiden die gunstige effecten hebben op het lichaam als die last hebben van ischias. De natuurlijke producten helpen de pijn verlichten en de ontsteking verminderen. Je kan in een reform winkel vaak capsules, zalven, smeersels of olie soorten vinden.

Als u dit doet zorg er dan ook voor dat u een professionele kruidkundige raadpleegt alvorens u wat inneemt, sommige kruiden kunnen namelijk niet samen met andere farmaceutische medicatie. Hieronder staan een aantal producten die u kunt gebruiken voor de behandeling van zenuwpijn, ontsteking en het verbeteren van de gezondheid en zenuwstelsel:
– Duivels klauw
– Jamaicaanse kornoelje
– Kurkuma of curcumine (combineren met zwarte peper)
– Arnica
– Kratom
– Wilgenschorst
– Sint-janskruid
– Blauw glidkruid
– Mullein wortel
– Kamille
– Salie
– Lavendel
– Linden bloem
– Drop

8. Voldoende nachtrust
Niet al te onbelangrijk is voldoende nachtrust. Als je voldoende slaapt zal je lichaam de tijd krijgen om je zenuwen te ontspannen, te helen en in balans brengen. Extra slaap en rust kan dus helpen bij de wederopbouw en het versterkten van uw zenuwen.

Hoewel deze complementaire en alternatieve middelen niet worden bevestigd door wetenschappelijk bewijs, hebben veel mensen significante verbeteringen ervaren, en zijn erin geslaagd om de pijn, gevoelloosheid, en krampen te controleren.

Als de symptomen en de pijn langer duren dan een paar weken, moet u een arts te raadplegen, want er is de mogelijkheid dat u een ontwrichte wervels, of een andere aandoening heeft die wordt veroorzaakt door druk of knijpen de zenuwen.

Vond je dit artikel nuttig? Laat het ons weten en deel dit artikel met je vrienden op Facebook. Zij zullen je erg dankbaar zijn.

Previous Stress verminderen, hoe doen we dat?
Next 5 signalen die je lichaam geeft wanneer het weet dat het moet detoxen!

You might also like

Natuurlijk genezen

10 geneesmiddelen uit je kruidentuin

We hebben het hier over kruiden en planten met een geneeskrachtige werking. Soms omstreden, soms bewezen geacht, maar zelden gevaarlijk, en meestal zonder bijwerkingen. De enen zijn pro, de anderen

Natuurlijk genezen

Knoflook melk om astma en 9 andere aandoeningen te behandelen!

Heel wat verschillende soorten groenten, fruit en keukenkruiden worden gebruikt om diverse klachten te behandelen, zonder dat er enige andere vorm van behandeling nodig blijkt. Een medicinale drank die goed

Natuurlijk genezen

Alkaline water verbetert je gezondheid. Vooral wanneer het lichaam dreigt te verzuren.

Alkaline water is, water met een pH level rond de 8 of 9. Veel voorstanders van dit water zeggen dat alkaline water je gezondheid verbeterd. Vooral omdat het lichaam neigt te

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply