Mensen, bijen en dieren in het wild in 2023: slimme steden doden al het leven

Mensen, bijen en dieren in het wild in 2023: slimme steden doden al het leven

Luister naar dit artikel

Een correspondent in Gold Coast, de ‘slimste stad van Australië’, meldde in april dat zijn stad verstoken is van bijna al het niet-menselijke leven.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


“Waar ik woon in Australië,” schreef George, “hadden we veel regenwoudkikkers, waarvan de bekendste de groene boomkikker is. De laatste keer dat het regende, hoorde ik geen enkele piep. Zelfs de rietpad uit Queensland is verdwenen.

“Na elke regenbui was het gras bedekt met regenwormen – er zat geen regenworm meer op het gras.

‘Vroeger hoorden we de krekels ’s avonds fluiten; ik heb al meer dan zes jaar geen piep meer gehoord.

“Al mijn fruitbomen hebben geen fruit.

“Er zitten geen insecten, bijen, spinnen of zelfs bladluizen op mijn rozen.

“Mijn gebied staat bekend als de slimste stad van Australië en onze nabijgelegen bush is dood van al het milieuleven (bijen, vlinders, motten, vogels, vliegende vleermuizen, kikkers en inheemse dieren)”.

door Arthur Firstenberg, Cellular Phone Taskforce
20 september 2023

Baby’s worden vermoord door ziekenhuizen

Een correspondent in North Carolina stuurde me een paar dagen geleden dit verslag van een gezonde pasgeborene die bijna dood werd bestraald door de ziekenhuisomgeving:

‘Ik wil vertellen wat er eerder dit voorjaar met het broertje van mijn peetdochter is gebeurd in het Duke Medical Center. Baby Emiliano werd in uitstekende gezondheid geboren, maar toen ik twaalf uur later terugkwam, was hij naar een andere kamer verplaatst en ik maakte me zorgen omdat ik zelf binnen ongeveer vijf minuten na mijn bezoek aan zijn kamer duizeligheid, trillen en hoofdpijn kreeg.

“Ik wist dat ik mijn RF-meter moest controleren omdat dit microgolfziektesymptomen zijn die ik krijg als de RF-niveaus hoog zijn. De Cornet-metingen schommelden tussen de 11 en 15 milliwatt per vierkante meter! Persoonlijk heb ik RF-niveaus onder de 0,006 milliwatt per vierkante meter nodig, dus ik kan me niet voorstellen wat dit deed met een baby die nog maar 12 uur oud was. Toen ik de gordijnen opendeed, zag ik dat er buiten op straat een ronde 5G-paal stond; Ook vanuit het raam van zijn ziekenhuis zag je op het dak een cellenstelsel dat eruitzag als een aantal grote witte panelen bovenop een ander ziekenhuisgebouw, aan de overkant van een klein groen pleintje. Je kon ze duidelijk zien omdat het andere gebouw korter was, wat betekende dat de dakpanelen horizontaal op één lijn lagen, dichter bij het niveau van het babyraampje.

“Op dag 3 had Emiliano geelzucht ontwikkeld en al snel werd hij op de neonatale intensive care geplaatst, die ook zeer hoge stralingsniveaus had. Terwijl hij op die afdeling zat, bleven zijn geelzuchtcijfers stijgen en kreeg hij huiduitslag. Ik vond het interessant omdat ik ook uitslag kreeg. Ik kreeg uitslag over mijn gezicht en de baby had uitslag over het hele lichaam aan één kant van zijn lichaam. Ik vertelde de verpleegster dat ik net als de baby 5G-uitslag had. Ze had geen idee waar ik het over had. Ze legde uit dat veel baby’s deze uitslag krijgen, maar dat ze niet weten wat de oorzaak is.

“Na nog een aantal dagen op de Duke Main NICU bleef zijn toestand verslechteren. Ik dwong mezelf om hem in het ziekenhuis te bezoeken, ondanks dat ik daar vreselijk ziek was, omdat ik een heel hechte band heb met de familie. Mijn eigen uitslag kwam elke keer dat ik op bezoek kwam, samen met de duizeligheid, trillingen en hoofdpijn terug. Deze zouden binnen 12-24 uur na het verlaten van het ziekenhuis en thuiskomst verdwijnen. De baby moest echter in de bestraling blijven.

“Na nog vele dagen op de NICU, waar hij 24/7 bestraald was, kreeg de baby een stafylokokbesmetting nabij zijn kleine vingernagel. De infectie begon zich langs zijn vinger te verspreiden en ze hadden het over het amputeren van zijn vinger. Tegen die tijd was ik al dagen bezig om zijn moeder ervan te overtuigen hem over te brengen naar Duke Regional, een kleiner ziekenhuis in het noorden van de stad, en uiteindelijk vroeg ze om hem over te plaatsen. Mijn reden is dat ik wist dat Regional veel lagere RF-niveaus had op basis van haar eerdere bezoek daar tijdens de vroege weeën, toen ze een nacht had doorgebracht en de achtergrondstralingsniveaus in de kamer tussen 0,003 en 0,01 lagen. (Durham Regional ligt in een minder welvarend deel van de stad, waar over het algemeen minder technologie aanwezig is.) Ze brachten de baby per helikopter over en de gezondheid van de baby verbeterde onmiddellijk. Binnen 48 uur nadat ze bij Duke Medical waren overgebracht van de hoge straling, verbeterde de uitslag dramatisch, namen de geelzuchtscores af en begon de stafylokokbesmetting te verbeteren.

“De stralingsniveaus bij Regional waren ongeveer duizend keer lager dan bij Duke Main. Ook bij Duke Regional waren er geen zichtbare 5G-palen of dakarrays buiten de ramen van de baby. De baby herstelde daar volledig en is nu thuis.”

Kanker bij jonge mensen stijgt explosief

Een internationaal team van wetenschappers heeft een overzicht gepubliceerd van kankerstatistieken bij jongeren in 44 landen. Het aantal gevallen van kanker onder mensen onder de 50 jaar is in elk van deze landen dramatisch toegenomen. De studie, gepubliceerd in Nature Reviews Clinical Oncology, heeft de titel “Is kanker met vroege aanvang een opkomende mondiale epidemie?” De auteurs speculeren over verschillende mogelijke oorzaken voor deze epidemie, waaronder voeding, levensstijl, zwaarlijvigheid, het microbioom en genetische vatbaarheid, maar zijn gedwongen te concluderen dat er geen bewijs is dat een van deze factoren de wereldwijde toename heeft veroorzaakt. Er wordt in één zin één keer melding gemaakt van ioniserende straling, en er wordt helemaal geen melding gemaakt van RF-straling.

Onderzoeksjournalist Felice Freyer interviewde twee auteurs van het onderzoek en zes andere kankerspecialisten van Harvard, Brigham and Women’s Hospital, het Dana-Farber Cancer Institute en Tufts University over de resultaten van dat onderzoek. Ik stuurde haar een exemplaar van mijn boek, samen met de volgende brief:

“Ik heb met interesse uw artikel van 22 juli 2023 in de Boston Globe gelezen met de titel “De stijging van het aantal kankergevallen onder jongeren baart artsen zorgen en brengt ze in verwarring.” Ik heb ook het Nature Reviews-artikel gelezen waarnaar in uw artikel wordt verwezen (‘Is kanker op jonge leeftijd een opkomende mondiale epidemie?’).

“Ook ik heb de toename van bepaalde vormen van kanker bij jongeren gevolgd, maar in verband met een zeer specifieke omgevingsfactor: radiofrequentie (RF) straling van de mobiele telefoons die jongere mensen een groot deel van hun leven met zich meedragen. Er bestaat uitgebreide literatuur over dit verband, inclusief een plausibel oorzakelijk mechanisme. Ik geloof dat blootstelling aan draadloze technologie, vooral mobiele telefoons, de oorzaak is van veel, zo niet het grootste deel van de recente toename van kanker onder jongeren.

“Aanvullende tabel 1 in het Nature Reviews-onderzoek geeft trends weer van 13 soorten kanker in 44 landen. De soorten kanker met een stijgende trend in minstens 75% van die landen zijn kankers van precies de organen die het zwaarst worden bestraald door mobiele telefoons:

 • borst
 • colorectaal
 • schildklier
 • prostaat
 • endometrium
 • nier

“Mobiele telefoons worden tijdens gebruik vlak naast de schildklier of voor het lichaam bij de borst gehouden. Wanneer ze niet in gebruik zijn, maar nog steeds aan staan en uitstralen, worden mobiele telefoons meestal in een rug- of heupzak bewaard, naast de nier of in de buurt van de dikke darm en de prostaat of baarmoeder. Het meest blootgestelde orgaan onder de organen die in het onderzoek zijn opgenomen, is de schildklier, het enige type kanker dat is beoordeeld met een algemene opwaartse trend in elk van de 44 landen (behalve Thailand, waar de cijfers niet significant waren).

“Ik zou ook de aandacht willen vestigen op zaadbalkanker, die dat team niet heeft beoordeeld. De testikels worden ook zwaar bestraald door mobiele telefoons in zakken. En zaadbalkanker neemt niet alleen toe onder jongeren wereldwijd, maar was in 2020 de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen van 15 tot 44 jaar in 62 landen over de hele wereld. (Ariana Znaor et al., Global patterns in testiculaire kankerincidentie en mortaliteit in 2020, International Journal of Cancer 151(5): 692-698 (2022), https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/ ijc.33999.

“En dan is er natuurlijk hersenkanker, die dat team ook niet heeft beoordeeld. De hersenen worden zelfs nog meer bestraald door mobiele telefoons dan de schildklier. Tumoren van de hersenen en het centrale zenuwstelsel zijn tegenwoordig de op een na meest voorkomende vorm van kanker en de belangrijkste oorzaak van kankergerelateerde sterfgevallen bij kinderen en jongvolwassenen. (J.S. Bell et al., Global incidentie van hersen- en ruggengraattumoren per geografische regio en inkomensniveau op basis van kankerregistratiegegevens, Journal of Clinical Neuroscience 66: 121-127 (2019), https://www.sciencedirect.com/science /artikel/abs/pii/S0967586818322252).

“Er is een plausibel mechanisme. Elektromagnetische velden interfereren met de beweging van elektronen, inclusief de elektronen in de elektronentransportketen in de mitochondriën van elke cel. Dit vertraagt de stofwisseling en veroorzaakt zuurstofgebrek, wat resulteert in de spectaculaire toename van verschillende ziekten en aandoeningen, waarover de medische gemeenschap grotendeels in verwarring de handen in de lucht heeft gestoken, op zoek naar een reden. Ik heb het over obesitas, diabetes, hartziekten en kanker. De verminderde efficiëntie bij het verteren van suikers en vetten zal resulteren in obesitas, diabetes en hartziekten, terwijl kankercellen gedijen in anaerobe omstandigheden. En de Warburg-hypothese stelt dat zuurstofgebrek niet alleen kanker veroorzaakt, maar ook stimuleert.

Misschien bent u geïnteresseerd in enkele van de volgende onderzoeken:

 • Michael Carlberg et al., Is the Increasing Incidence of Thyroid Cancer in the Nordic Countries Caused by Use of Mobile Phones? International Journal of Environmental Research and Public Health 17, 9129 (2020),
  https://www.mdpi.com/1660-4601/17/23/9129
 • Yakymenko et al., Long-term exposure to microwave radiation provokes cancer growth: evidences from radars and mobile communication systems, Experimental Oncology 33(2): 62-70 (2011).
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21716201/
 • Brière, Jean-Jacques, Paul Bénit, and Pierre Rustin. 2009. “The Electron Transport Chain and Carcinogenesis.” In: Shireesh P. Apte and Rangaprasad Sarangarajan, eds., Cellular Respiration and Carcinogenesis (New York: Humana), pp. 19-32.

“De geschiedenis en het ontstaan van kanker in relatie tot elektromagnetische velden wordt besproken in hoofdstuk 13 van mijn boek, The Invisible Rainbow: A History of Electricity and Life (White River Junction, VT: Chelsea Green 2020).

“Ik geloof dat het universele gebruik van mobiele telefoons, dat de afgelopen 25 jaar plotseling is begonnen, verantwoordelijk is voor de gelijktijdige, buitengewone toename van bepaalde vormen van kanker bij jonge mensen in dezelfde periode, en een factor zou moeten zijn die in elk onderzoek naar incidentie, prevalentie en oorzaak van kanker vandaag.

“Ik kijk uit naar elk vervolgartikel dat u over dit onderwerp schrijft.”

Multiple sclerose neemt toe bij kinderen

Een team van wetenschappers uit Groot-Brittannië, Frankrijk, Nederland, Australië, Canada en de Verenigde Staten vergeleek de aantallen multiple sclerose in 115 landen in 2013 met de cijfers in 2020. Ze ontdekten dat de prevalentie van MS dramatisch was toegenomen in elke regio van de wereld in slechts zeven jaar. Het steeg met 59% in Afrika, 87% in Amerika, 38% in het oostelijke Middellandse Zeegebied, 32% in Europa, 58% in Zuidoost-Azië en 32% in de westelijke Stille Oceaan. Wereldwijd hadden 44 op de 100.000 mensen MS in het jaar 2020. Multiple sclerose begint zelfs bij kinderen te worden gevolgd: in 2013 werden door 34 landen 7.000 gevallen van multiple sclerose bij mensen onder de 18 jaar gemeld; in 2020 werden door 47 landen meer dan 30.000 gevallen gemeld bij mensen onder de 18 jaar.

Niemand hoeft verrast te zijn. In 2015 heeft een team van Turkse wetenschappers ratten tijdens hun vroege en midden-adolescentie één uur per dag blootgesteld aan straling die lijkt op mobiele telefoons. Voor ratten is dat 21 tot 46 dagen oud. De ruggengraat van de blootgestelde ratten vertoonde aanzienlijke verliezen aan myeline, vergelijkbaar met wat er gebeurt bij multiple sclerose.

Ongelooflijke stijging van obesitas en hartaandoeningen

In april 2023 publiceerde de British Heart Foundation statistieken waaruit een schokkende prevalentie van obesitas en hartziekten bleek. 64% van alle volwassenen van 16 jaar en ouder in Groot-Brittannië heeft tegenwoordig overgewicht of obesitas. En 30% van alle kinderen tussen 2 en 15 jaar heeft overgewicht of obesitas.

Het aantal recepten voor de preventie en behandeling van hartziekten in Engeland is gestegen van 46.252 in 1981 naar 332.575 in 2020. De scherpste stijging vond plaats tussen 1996 (91.037 recepten) en 2006 (234.793 recepten), de jaren waarin het grootste deel van de bevolking medicijnen kocht.

Het aantal mensen dat lijdt aan atriumfibrilleren, een geleidingsstoornis van het hart, is in Groot-Brittannië gestegen van 1,30% van de bevolking in 2006/07 naar 2,12% van de bevolking in 2021/2022. Dat is een stijging van 63% in 15 jaar.

Bijna de helft van alle Amerikaanse honingbijkolonies is vorig jaar verloren gegaan

Uit het jaarlijkse onderzoek van het Bee Informed Partnership, gepubliceerd op 22 juni 2023, bleek dat 48,2% van alle honingbijkolonies in de Verenigde Staten verloren ging in de periode van 1 april 2022 tot 1 april 2023. ‘Verloren’ betekent alle bijen in de Verenigde Staten. de kolonie stierven.

Bronnen: Truth Comes to Light

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Hoe vergroot zij-instroom in de zorg de diversiteit op de werkplek?
Next Ik heb veganisme ingeruild voor een dieet van vlees en boter – en ik voel me beter dan ooit

You might also like

Algemeen

5 x eet je gelukkig

Luister naar dit artikel Je kent het wel een winterdipje, maandagdipje of gewoon uit het niets een dipje! Geen energie en nergens zin in, zo gaat dat althans bij mij!

Algemeen

Geef niet langer geld uit aan aan dure tandpasta. Met deze eigen gemaakte tandpasta zijn je tanden straks weer stralend wit!

Luister naar dit artikel Zelf tandpasta maken, natuurlijk en goedkoop! Meer en meer hoor je van mensen dat ze zelf tandpasta maken of willen maken. Eigenlijk heel logisch, want ook

Algemeen

Risico op overlijden door COVID-19 is 30% lager bij behandeling met hydroxychloroquine, vindt grote Italiaanse studie

Luister naar dit artikel Een observationele studie in meerdere centra, gecoördineerd door de I.R.C.C.S. Neuromed, met deelname van 33 Italiaanse ziekenhuizen, laat zien dat het risico op overlijden 30% lager