Geef niet langer geld uit aan aan dure tandpasta. Met deze eigen gemaakte tandpasta zijn je tanden straks weer stralend wit!

Geef niet langer geld uit aan aan dure tandpasta. Met deze eigen gemaakte tandpasta zijn je tanden straks weer stralend wit!

Luister naar dit artikel

Zelf tandpasta maken, natuurlijk en goedkoop!
Meer en meer hoor je van mensen dat ze zelf tandpasta maken of willen maken. Eigenlijk heel logisch, want ook reguliere tandpasta bevat toevoegingen die je eigenlijk niet twee of drie keer per dag in je mond wil stoppen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Ook bij tandpasta op natuurlijke basis moet je uitkijken. Zelfs daar komen toevoegingen als zoetstoffen en conserveringsmiddelen in voor. Plus, dit soort tandpasta’s zijn veelal erg duur. Goedkoper en net zo effectief zou het dus zijn om zelf tandpasta te maken. Veel van de ingrediënten zul je al in huis hebben als je ‘echt eten’ kookt en bewust met lichaamsverzorging bezig bent.

Waar moet een goede tandpasta aan voldoen?

– De tanden schoonpoetsen zonder het glazuur aan te tasten
– Tandvlees sterk houden
– Bacteriegroei in de mond ontmoedigen
– Geen giftige toevoegingen bevatten
– Een zelfgemaakte tandpasta kan hier zeker aan voldoen, met als bijkomend voordeel dat de bestanddelen van de tandpasta niet alleen de tanden schoonmaken maar ook veilig zijn om door te slikken. Ideaal dus voor kinderen en mensen met een slechte gezondheid die geen extra belasting op het lichaam kunnen gebruiken.

Hieronder staat mijn recept voor tandpasta.
– 2 el zachte kokosolie
– 2 el bicarbonaat
– Groen steviapoeder naar smaak (optioneel)
– 10 druppels pepermuntolie
– 1/4 tl fijngemalen Keltisch zeezout
– 10 druppels Mineralenconcentraat als Concentrace

Meng alles goed door elkaar en bewaar in een glazen pot met deksel. Door de kokosolie wordt het vrij stevig, bewaar dus op kamertemperatuur. Als je het wilt gebruiken, schep je met een lepeltje of spatel een kleine hoeveelheid uit het potje en op de tandenborstel. Borstel vervolgens zoals je gewend bent en spoel goed. De smaak is licht-zout, dus als je dat niet vervelend vindt, kan je de stevia achterwege laten. Eventueel kan je dit ook vervangen door xylitol.

Kokosolie:
De toevoegingen van kokosolie is belangrijk omdat kokosolie een antribacteriele werking heeft en dus helpt bij het verwijderen van ongewenste indringers in je mond en dus indirect kan helpen bij het voorkomen van gaatjes en andere problemen.
Bicarbonaat en zeezout:

Deze werken als een mild schuurmiddel. Wees niet bang dat bicarbonaat de glazuurlaag rond de tanden zou beschadigen. Deze studie laat zien dat dit niet het geval is. Wat verder van belang is bij deze twee grondstoffen is dat ze alkalisch zijn en dus een te hoge zuurgraad in de mond (wat groei van bacteriën in de hand kan werken) tegengaan.
Opgelet! Gebruik liever geen bicarbonaat op tandprotheses. Het tast namelijk de lijm aan waarmee deze gemaakt zijn.

Essentiële olie:
Dit geeft de tandpasta een aangename smaak en kan gezonde eigenschappen toevoegen aan de zelfgemaakte tandpasta. Zorg in dit geval wel dat je de pure olie gebruikt en niet die bedoelt is als luchtverfrisser.

Mineralen druppels:
Extra mineralen toevoegen aan de tandpasta komt de gezondheid van de mineraalrijke tanden ten goede.

Waar poetsen jullie je tanden mee en wat doen jullie nog meer om gezondheid van je tanden te waarborgen? Vind je dit dus een leuke tip? Deel hem dan met al je vrienden.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Deze zalf bestaat al 100 jaar. Maar wat men er allemaal mee kan doen, is ongelofelijk veelzijdig
Next Heb je last van angst of van regelmatige hoofdpijn? Met deze speciale limonade ben je daar van af!

You might also like

Algemeen

WETENSCHAPPERS: KANKER DOOR ZONLICHT EEN MYTHE

Luister naar dit artikel Gezondheidswetenschappers en -deskundigen zijn de resultaten van een wetenschappelijke studie aan het bestuderen, die de keiharde conclusie opleverde, dat vrouwen die in de zomer een overvloedig

Algemeen

Door DEZE ene simpele truc, blijf je de héle zomer vrij van teken!

Luister naar dit artikel Nu de winter eindelijk aan zijn einde is gekomen en we ons allemaal volop aan het voorbereiden zijn voor het lekkere warme weer, moeten we ook

Algemeen

Dit is waarom vrouwen meer slaap nodig hebben dan mannen.

Luister naar dit artikel Er is al een eeuwenlange strijd tussen vrouwen en mannen. Bij deze hebben wij uit betrouwbare bronnen dat vrouwen meer slaap nodig hebben als mannen. Steun