Van keuken tot geneesmiddel: gebruik enkelvoudig onverzadigde vetten voor de genezing van borstkanker

Van keuken tot geneesmiddel: gebruik enkelvoudig onverzadigde vetten voor de genezing van borstkanker

Luister naar dit artikel

Vanaf de jaren vijftig tot nog maar een paar jaar geleden werd de ‘oorlog tegen vet’ met volle kracht gevoerd. De negativiteit rond vet, inclusief gezonde onverzadigde en verzadigde vetten, heeft niet alleen een hele miljoenenindustrie van ‘vetarme’ voedingsmiddelen met twijfelachtige gezondheidsvoordelen gecreëerd, maar heeft ook geleid tot een aanhoudende paranoia rond allerlei soorten vet – inclusief de heilzame olijfolie.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Vetmythen vervagen – naarmate het bewijs zich opstapelt

Hoewel sommige soorten vetten, zoals transvetten, zeer schadelijk kunnen zijn voor het lichaam, zijn andere soorten absoluut essentieel voor een optimale gezondheid. Nieuw onderzoek wijst er ook op hoe enkelvoudig onverzadigde vetten zoals olijfolie vrouwen kunnen helpen borstkanker te voorkomen en te genezen.

Het dilemma van vetten oplossen: Verzadigd versus enkelvoudig onverzadigd – Wat is het beste voor uw gezondheid?

Uit een onderzoek van de International Food Information Council Foundation bleek dat 31% van de Amerikanen hun mening over vetten in het algemeen heeft veranderd: 77% gelooft dat verzadigde vetten slechter voor hen zijn dan voorheen. Toch gelooft de resterende 23% dat ze gezonder voor hen zijn dan voorheen! In werkelijkheid hebben beide kampen gelijk.

Voordat we ingaan op de voordelen van enkelvoudig onverzadigde vetten, in het bijzonder voor de gezondheid van de borsten, moeten we eerst enkele definities ophelderen.

Wat betekent het woord ‘verzadigd’ eigenlijk als het om vet gaat? De term ‘verzadigd’ verwijst naar de chemische samenstelling van een vet; het betekent eenvoudigweg dat de vetmoleculen “verzadigd” zijn met waterstofmoleculen, zodat ze geen dubbele bindingen tussen koolstofmoleculen hebben. Verzadigde vetten zijn meestal vast bij kamertemperatuur en zijn normaal gesproken afkomstig van dierlijke producten zoals rundvlees, kip en lamsvlees, boter, melk en kaas.

Ook palmolie en kokosolie bevatten vooral verzadigde vetten.

Zijn verzadigde vetten ‘goed’ of ‘slecht’?

Het antwoord hangt natuurlijk af van met wie je praat – wat uiteraard de verwarring vergroot. De American Heart Association (AHA) klontert alle verzadigde vetten samen en beveelt aan om de inname van vet in het algemeen te beperken. De AHA stelt ook dat “het vervangen van voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan verzadigd vet door gezondere opties het cholesterolgehalte in het bloed kan verlagen en de lipidenprofielen kan verbeteren.”

Aan de andere kant wijzen gezond verstand en nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen op de voordelen van verzadigde vetten uit natuurlijke bronnen. Dit slaat ergens op. Hoeveel duizenden jaren hebben mensen immers dierlijk vet geconsumeerd als onderdeel van een normaal, gezond dieet zonder nadelige bijwerkingen? Het is pas de afgelopen zestig jaar dat de wereld hartziekten en hoge cholesterolwaarden zo dramatisch heeft zien stijgen.

Een meta-analyse uit 2010, uitgevoerd door het Children’s Hospital Research Institute in Oakland, Californië, verzamelde gegevens uit 21 afzonderlijke onderzoeken onder bijna 350.000 volwassenen. De onderzoekers ontdekten dat er absoluut geen verschil was tussen de risico’s op hartziekten en beroertes voor mensen die de hoogste hoeveelheden verzadigd vet aten en degenen die de laagste hoeveelheden aten.

Koppel dit aan het feit dat sommige verzadigde vetten, zoals kokosolie, echte superfoods zijn die verantwoordelijk zijn voor tientallen gezondheidsvoordelen; dan lijkt het waarschijnlijk dat we nog een lange weg te gaan hebben in het omkeren van de populaire opvatting dat alle verzadigde vetten vermeden moeten worden.

Ten slotte is het, zonder al te veel in detail te treden, belangrijk om erop te wijzen hoe de politiek een rol heeft gespeeld in de demonisering van vetten in het algemeen. De populaire consensus dat “alle vetten slecht zijn” ontstond begin jaren vijftig met artikelen gepubliceerd door Dr. Ancel Keys, die volgens de documentaire Sugar Coated enkele twijfelachtige banden had met de suikerindustrie.

Bovendien kan het ‘probleem’ met veel verzadigde vetten in veel gevallen ook andere problemen zijn, zoals synthetische hormonen, antibiotica en genetisch gemanipuleerd voedsel dat aan dieren wordt gevoerd en door mensen wordt geconsumeerd. Een groot deel van het vlees uit de bio-industrie dat tegenwoordig op de markt is, is behoorlijk giftig en er worden ongewenste chemicaliën aan zeer zieke dieren gegeven.

Waarom enkelvoudig onverzadigd vet, zoals olijfolie, een must-have is voor de preventie van borstkanker

Dat gezegd hebbende, zijn er de afgelopen jaren ook enkele zeer overtuigende onderzoeken geweest die hebben gewezen op de consumptie van enkelvoudig onverzadigde vetten, vooral bij vrouwen die aan de preventie van borstkanker willen doen.

“Enkelvoudig onverzadigde” vetten zijn vetmoleculen die “één onverzadigde koolstofbinding in het molecuul hebben (ook wel een dubbele binding genoemd)”, aldus de AHA. Het zijn “gezonde vetten” die te vinden zijn in voedingsmiddelen zoals avocado’s, olijfolie en noten en zijn geweldige alternatieven voor giftige en chemisch beladen transvetten en geraffineerde meervoudig onverzadigde vetten die in de meeste bewerkte voedingsmiddelen voorkomen. Hier zijn slechts een paar onderzoeken die wijzen op de gezondheidsvoordelen van enkelvoudig onverzadigde vetten voor degenen die een gezonde borstreis maken:

  • Uit een Zweeds onderzoek onder ruim 60.000 vrouwen, gepubliceerd in de Archives of Internal Medicine, bleek dat enkelvoudig onverzadigd vet en meervoudig onverzadigd vet tegengestelde effecten hadden op het risico op borstkanker. Hoewel talloze onderzoeken erop hebben gewezen dat meervoudig onverzadigd vet kanker kan bevorderen, suggereert dit onderzoek dat enkelvoudig onverzadigd vet een beschermend effect kan hebben tegen borstkanker.
  • Een cohortonderzoek uit 2001, gepubliceerd in het International Journal of Cancer, concludeerde dat het vervangen van enkelvoudig onverzadigd vet door meervoudig onverzadigd vet het risico op borstkanker kan verminderen, dat de inname van enkelvoudig onverzadigd vet omgekeerd geassocieerd kan zijn met het risico op borstkanker (dat wil zeggen dat het dit kan verlagen), en uit onderzoeken in Griekenland, Italië en Spanje is een significante vermindering van het aantal gevallen van borstkanker waargenomen.
  • Uit een onderzoek van de Rutgers School of Environmental and Biological Sciences uit 2015 bleek dat de stof oleocanthal, gevonden in olijfolie, het vermogen heeft om delen van kankercelwanden te scheuren, waardoor deze ongezonde cellen door hun eigen enzymen kunnen worden gedood.

U kunt NU beginnen met het opnemen van enkelvoudig onverzadigde vetten zoals olijfolie in uw dieet

Hoewel andere voedingsmiddelen ook in aanmerking komen als rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten, zijn voedingsmiddelen op de volgende lijst optimale bronnen, omdat ze gemakkelijk in biologische, rauwe vorm kunnen worden verkregen:

1. Olijfolie
2. Sesamolie
3. Walnoten
4. Amandelen (of biologische, suikervrije amandelboter)
5. Macadamianoten (of biologische, suikervrije macadamianotenboter)
6. Pistachenoten (of biologische, suikervrije pistachenotenboter)
7. Zwarte of groene olijven

Het belangrijkste dat je moet onthouden tussen alle nieuwe informatie over vetten is dat ze niet allemaal slecht voor je zijn! De beste manier om borstkanker te voorkomen en te genezen via het voedsel dat je eet, is door koste wat kost transvetten en meervoudig onverzadigde vetten te vermijden, een gematigde hoeveelheid grasgevoerde, hormoonvrije dierlijke vetten te eten en organische bronnen van enkelvoudig onverzadigde vetten te gebruiken. die u kunnen helpen borstkanker te voorkomen en zelfs te genezen.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Recept voor leverzuiveringssap

You might also like

Natuurlijk genezen

De wetenschap zegt dat slapen in een koude kamer beter is voor je gezondheid

Luister naar dit artikel Veel paren maken ruzie over de temperatuur in de slaapkamer, maar we zijn hier vandaag om te onthullen dat degene die het ‘s nachts kouder wil,

Natuurlijk genezen

Gerijpte knoflook verbant arteriële plaque en stopt hartaandoeningen, aldus onderzoek

Luister naar dit artikel Volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) is coronaire hartziekte (CAD) het meest voorkomende type hartaandoening en treft het meer dan 18 miljoen

Natuurlijk genezen

Dit doodnormale drankje is volgens onderzoekers 1000 keer effectiever dan chemotherapie!

Luister naar dit artikel Dat pharmaceutische bedrijven graag hun zakken vullen met je zuurverdiende centen is grotendeels wel bekend. Maar mocht jij of iemand in je gezin getroffen zijn door