*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Hawaii waarschuwt toeristen voor parasitaire wormen die zich in menselijke hersenen kunnen nestelen

Hawaii waarschuwt toeristen voor parasitaire wormen die zich in menselijke hersenen kunnen nestelen

Hawaii is de favoriete bestemming van veel mensen, en als u onder hen bent, moet u weten dat de gezondheidsafdeling van de staat waarschuwingen heeft vrijgegeven over een parasitaire worm die mensen kan infecteren en de hersenen en het ruggenmerg aantast.

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben namelijk gemeld dat er drie gloednieuwe gevallen van volwassenen op het vasteland van de Verenigde Staten zijn geïnfecteerd met deze hersenworm tijdens een bezoek aan Hawaii Island.
De gevallen waren volledig los van elkaar, raakten op verschillende tijdstippen besmet en leefden op verschillende plaatsen.

Deze gevallen tellen samen met het totaal van de staat op tot 5 infecties in 2019 en 10 infecties in 2018. Ambtenaren melden dat deze nieuwe uitbarsting van parasitaire worminfecties wordt veroorzaakt door een groei in de populatie semi-naaktslakken, een drager van de worm.

Volgens de verklaring van het ministerie van volksgezondheid herinnert een van hen zich, hoewel het niet duidelijk is hoe deze mensen in Hawaï waren besmet, terwijl ze in Hawaï aten ze verschillende zelfgemaakte salades.

Anderzijds herinnert de ander zich ongewassen rauw fruit, groenten en andere planten rechtstreeks uit het land te eten.
In alle Hawaii-gevallen was de specifieke parasiet de rattenworm (Angiostrongylus cantonensis), die meestal in de longen van ratten leeft. Vrouwtjes leggen daar eieren en dan verlaten jonge wormen snel hun nest en zoeken een nieuw thuis.

De larven komen vast te zitten in de luchtwegen van de rat en worden vervolgens ingeslikt en door hun spijsverteringsstelsel gevoerd.

Daarom zijn slakken, naaktslakken en andere uitwerpselen die insecten eten tussengastheren totdat nieuwe knaagdieren ze opeten. Prepubescente parasieten leven in de hersenen van de rat totdat ze volwassen genoeg zijn om zich opnieuw te vestigen en zich in de longen voort te planten.

Hoewel sommige mensen die met deze parasiet zijn geïnfecteerd, geen symptomen hebben, kunnen anderen een zeldzame vorm van meningitis ontwikkelen die eosinofiele meningitis wordt genoemd.

De symptomen van deze aandoening zijn ernstige hoofdpijn, stijve nek, lichte koorts, tintelingen of pijn en braken. Het Hawaii Department of Health meldt dat de symptomen meestal één tot drie weken na blootstelling aan de parasiet beginnen.

Het ministerie van volksgezondheid van de staat Hawaï waarschuwt dat men besmet raakt door het eten van voedsel dat besmet is door het larvale stadium van A. cantonensis-wormen, gevonden in rauwe of onvoldoende verhitte slakken of naaktslakken. Soms kunnen rauwe producten een kleine geïnfecteerde slak of slak bevatten, of een deel van een.
De diagnose van deze infectie is moeilijk, omdat het mogelijk geen symptomen veroorzaakt en bloedonderzoek de parasiet niet kan identificeren. Gewoonlijk worden patiënten die met de worm zijn besmet, overgelaten aan hun symptomen totdat deze vanzelf sterft.

Laat dit nieuws u echter niet afschrikken, omdat dit niet betekent dat u Hawaii uit uw topbestemmingslijst moet verwijderen. Je moet in plaats daarvan gewoon voorzichtig zijn.

Als u Hawaii binnenkort bezoekt, vermijd dan het eten van slakken en naaktslakken, was alle producten die in winkels zijn gekocht, vooral voedsel zoals salades, en bewaar ze in luchtdichte containers.

Bronnen:

www.livescience.com

Previous Hond sterft tragisch na het eten van brownies met Xylitol, eigenaar waarschuwt andere huisdierouders
Next Saprecepten voor hoge bloeddruk

You might also like

Algemeen

Vrouwen hebben meer slaap nodig dan mannen, omdat hun hersenen harder werken, volgens de wetenschap

De wetenschap heeft bevestigd dat vrouwen complexe hersenen hebben, wat suggereert dat ze meer slaap nodig hebben. Professor Jim Horne, directeur van het Sleep Research Centre aan de universiteit van

Algemeen

6 tekenen dat je blij bent alleen te zijn

In onze cultuur maken we het vinden van een partner en vestigen we een marker voor succes. Het is alsof het onaanvaardbaar is dat we geluk zelf vinden in plaats

Algemeen

Zes verrassende feiten over de zoete aardappel

De zoete aardappel wordt veel gebruikt in de Surinaamse keuken en ook staat deze zetmeelhoudende knol op het traditionele menu voor Thanksgiving Day in de VS. Zes verschillende gezondheidseffecten van