Hawaii waarschuwt toeristen voor parasitaire wormen die zich in menselijke hersenen kunnen nestelen

Hawaii waarschuwt toeristen voor parasitaire wormen die zich in menselijke hersenen kunnen nestelen

Luister naar dit artikel

Hawaii is de favoriete bestemming van veel mensen, en als u onder hen bent, moet u weten dat de gezondheidsafdeling van de staat waarschuwingen heeft vrijgegeven over een parasitaire worm die mensen kan infecteren en de hersenen en het ruggenmerg aantast.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben namelijk gemeld dat er drie gloednieuwe gevallen van volwassenen op het vasteland van de Verenigde Staten zijn geïnfecteerd met deze hersenworm tijdens een bezoek aan Hawaii Island.
De gevallen waren volledig los van elkaar, raakten op verschillende tijdstippen besmet en leefden op verschillende plaatsen.

Deze gevallen tellen samen met het totaal van de staat op tot 5 infecties in 2019 en 10 infecties in 2018. Ambtenaren melden dat deze nieuwe uitbarsting van parasitaire worminfecties wordt veroorzaakt door een groei in de populatie semi-naaktslakken, een drager van de worm.

Volgens de verklaring van het ministerie van volksgezondheid herinnert een van hen zich, hoewel het niet duidelijk is hoe deze mensen in Hawaï waren besmet, terwijl ze in Hawaï aten ze verschillende zelfgemaakte salades.

Anderzijds herinnert de ander zich ongewassen rauw fruit, groenten en andere planten rechtstreeks uit het land te eten.
In alle Hawaii-gevallen was de specifieke parasiet de rattenworm (Angiostrongylus cantonensis), die meestal in de longen van ratten leeft. Vrouwtjes leggen daar eieren en dan verlaten jonge wormen snel hun nest en zoeken een nieuw thuis.

De larven komen vast te zitten in de luchtwegen van de rat en worden vervolgens ingeslikt en door hun spijsverteringsstelsel gevoerd.

Daarom zijn slakken, naaktslakken en andere uitwerpselen die insecten eten tussengastheren totdat nieuwe knaagdieren ze opeten. Prepubescente parasieten leven in de hersenen van de rat totdat ze volwassen genoeg zijn om zich opnieuw te vestigen en zich in de longen voort te planten.

Hoewel sommige mensen die met deze parasiet zijn geïnfecteerd, geen symptomen hebben, kunnen anderen een zeldzame vorm van meningitis ontwikkelen die eosinofiele meningitis wordt genoemd.

De symptomen van deze aandoening zijn ernstige hoofdpijn, stijve nek, lichte koorts, tintelingen of pijn en braken. Het Hawaii Department of Health meldt dat de symptomen meestal één tot drie weken na blootstelling aan de parasiet beginnen.

Het ministerie van volksgezondheid van de staat Hawaï waarschuwt dat men besmet raakt door het eten van voedsel dat besmet is door het larvale stadium van A. cantonensis-wormen, gevonden in rauwe of onvoldoende verhitte slakken of naaktslakken. Soms kunnen rauwe producten een kleine geïnfecteerde slak of slak bevatten, of een deel van een.
De diagnose van deze infectie is moeilijk, omdat het mogelijk geen symptomen veroorzaakt en bloedonderzoek de parasiet niet kan identificeren. Gewoonlijk worden patiënten die met de worm zijn besmet, overgelaten aan hun symptomen totdat deze vanzelf sterft.

Laat dit nieuws u echter niet afschrikken, omdat dit niet betekent dat u Hawaii uit uw topbestemmingslijst moet verwijderen. Je moet in plaats daarvan gewoon voorzichtig zijn.

Als u Hawaii binnenkort bezoekt, vermijd dan het eten van slakken en naaktslakken, was alle producten die in winkels zijn gekocht, vooral voedsel zoals salades, en bewaar ze in luchtdichte containers.

Bronnen:

www.livescience.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Hond sterft tragisch na het eten van brownies met Xylitol, eigenaar waarschuwt andere huisdierouders
Next Saprecepten voor hoge bloeddruk

You might also like

Algemeen

Last van een onrustige huid? Deze producten zijn de boosdoeners!

Luister naar dit artikel Je bent wat je eet, zeggen ze wel eens. Maar kun je ook aan jouw gezicht zien wat je hebt gegeten? De meningen zou verdeel, maar

Algemeen

SCHOKEND: Dit zijn 15 huiveringwekkende feiten over bewerkt vlees!

Luister naar dit artikel De sociale nieuwssite BuzzFeed heeft 15 huiveringwekkende feiten over bewerkt vlees op een rijtje gezet. We hebben het dan over ham, bacon, corned beef, salami, hotdogs,

Algemeen

Nederlandse luchtvluchteling: “Ik gebruik nog maar een vijfde van de medicijnen”

Luister naar dit artikel Tientallen Nederlanders zijn op de vlucht geslagen voor de luchtvervuiling blijkt uit onderzoek van het longfonds. Ze trokken weg uit de grote steden en verhuisden bijvoorbeeld