Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine, en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven medicatie van de huisarts niet.

Nou ben k in het geheel geen voorstander van allopathische geneesmiddelen en zoek mijn heil veel liever in natuurlijke oplossingen, dus toen de huisarts niets meer voor mij kon doen met betrekking tot mijn migraine aanvallen, besloot ik het over een natuurlijke boeg te gooien en ging me op het Internet verdiepen in middelen tegen migraine. Twee zaken sprongen daarbij direct in het oog, namelijk kurkuma en gember.

Gember, is een logisch ingredient in elke remedie die gaat om het bestrijden van pijn, en het is ook nog eens gemakkelijk te krijgen(Gewoon bij de supermarkt zelfs, of een kwaliteitje beter via de healthshops) en ook gemakkelijk te gebruiken. Gewoon een stuk van de gemberwortel afsnijden en in stukjes hakken om er vervolgens een thee van te trekken.

Kurkuma, was een wat grotere uitdaging, omdat de werkzame stof erin genaamd curcumine, wat ontstekingen bestrijdt slecht opneembaar is door het menselijk lichaam en ook nog eens slecht oplosbaar is in water. Lastig als het in een theetje moet. Zelfs als je zwarte peper toevoegt aan de mix verhoog je de opname van curcumine slechts met een procent of vijf. Kortom de hoeveelheid kurkuma die je moet consumeren om een werkzaam middel te krijgen is veel te hoog om het enigszins normaal te nemen(voor bestrijding dan, niet voor preventie).

Gelukkig vond ik de oplossing in Curcumine water. Dit is gezuiverd (bron) water waar de stof curcumine al in is opgelost, zodat je ten eerste veel makkelijker genoeg van de stof binnenkrijgt en ten tweede je verzekerd bent van het feit dat je lichaam de volle 100 procent opneemt. Ideaal dus!

Gewapend met bovenstaande kennis en middelen ben ik een thee gaan brouwen met de volgende ingrediënten:

 • Verse Gember(een stukje ter grootte van je duim)
  Ik koop deze gewoon bij de Jumbo
 • 1 dopje curcumine water
  Curcumine water koop ik bij Kenwell Nature
 • 1 zakje zwarte thee(Geeft niet welke, als het maar een zwarte soort is)
  Koop ik bij de Albert Hein
 • Half theelepeltje kaneel(ter ondersteuning van de pijnstillende kracht van gember)
  Koop ik gewoon bij de Jumbo
 • 1 theelepel Kardemom(Gewoon te koop in de supermarkt)
  Koop ik gewoon bij de Jumbo
 • Een half kopje (Amandel/kokos/rijst) melk
  Ik gebruik kokos melk en deze maak ik zelf
 • Honing naar smaak(puur om te zoeten)
  Koop ik direct van de Imker(Helaas geen website dus geen linkje)
 • 2 kopjes water
  Gewoon uit de kraan 🙂

Bereiding:

kenwell-nature-bv-300x250Zet een steelpannetje op het vuur en giet daar de twee kopjes water in. Snij vervolgens de gember in stukjes en voeg het toe samen met de kardemom, en de kaneel. Breng het geheel aan de kook, zodat de gember haar helende stoffen vrijgeeft. Laat het 10 minuten staan en voeg dan de zwarte thee toe en een dopje curcumine water( dat is ongeveer 5ml), en laat het nog 2 minuten pruttelen.

Gebruik:

Giet een half kopje van de thee(Via een zeefje oid.) in een kop, vul het verder met de melk en voeg de honing toe. Het resultaat is een thee die heerlijk smaakt, en je hebt zo genoeg voor twee kopjes/mokken. Drink deze na elkaar op, ga even rustig liggen om je lichaam te laten werken. Na ongeveer een half uurtje is de migraine verdwenen.

Opmerking 1: Of het ook door de thee komt weet ik niet, maar sinds ik ongeveer 6 maanden geleden de thee ben gaan gebruiken is de frequentie van de migraine aanvallen ook minder geworden, en ten tijde van dit schrijven is mijn laatste migraine aanval alweer een dikke twee maanden geleden. Wel moet ik erbij vermelden dat ik deze thee dagelijks drink, want ik vind hem gewoon lekker!

Opmerking 2: Bovenstaande gebruik ik zelf dus specifiek tegen migraine, maar deze thee is bijzonder effectief bij elke vorm van pijn. Het helpt bijvoorbeeld ook uitstekend tegen de reumatische pijnen van mijn vrouw die deze thee twee maal daags neemt als ze erg veel last heeft. Deze thee kan echt de reguliere pijnstillers vervangen en heeft dat in mijn huis dus ook gedaan.